Пуснаха билетите за концерта на Mr. Big в София

Вече стартира продажбата на билети за концерта на супергрупата Mr. Big, който ще се състои на 1 октомври 2009г. в зала Универсиада.
След успешния концерт на брилянтния китарист Пол Гилбърт у нас, който се състоя в рамките на миналогодишния Есенен салон на изкуствата, Пловдив, българските меломани ще имат щастливта възможност да чуят уникалната му китара на живо още веднъж! Супер групата Мистър Биг пристига у нас в оригиналния си състав като втори хедлайнери на един от най-престижните музикални фестивали у нас – Арена Музика 2009.

Мистър Биг е създадена през 1988г. от музикантите Ерик Мартин (вокал), Пол Гилбърт (китара), Били Шиън (бас) и Пат Торпи (барабани). Още в началото на своята кариера бандата е наричана „групата на супер музикантите” заради забележителните възможности и на четиримата си членове. Още преди създаването на формацията, всички те вече са постигнали завидна репутация на виртуозни изпълнители и композитори. Емблематични за Мистър Биг са техният непогрешим китарен стил, мелодични запомнящи се супер хитове и впечатляващи концертни изпълнения. По време на своята над 20-годишна кариера групата издава дванадесет албума, прави три много успешни световни турнета и хиляди концерти във всяка точка на планетата.

По-малко от година след създаването си, Мистър Биг издават своя едноименен дебютен албум, който незабавно се превръща в разбиващ супер хит в Америка и Япония. Музиката на Мистър Биг концентрира идеите на няколко рок поколения, а хитовете им са уникално съчетание от балади, хеви метъл и лиричен класически блус. Въздействащите вокални хармонии и технически професионалното изпълнение на инструментите придават изключителен махнетизъм на парчетата и ги извеждат на челни позиции в най-престижните световни класации. Суперхитове като "To Be With You", "Wild World", "Green-Tinted Sixties Mind", "Just Take My Heart ", "Addicted to that Rush", "Colorado Bulldog" и "Take Cover" завинаги ще останат в световната музикална история като едни от най-легендарните хард рок химни.

В края на 90-те Пол Гилбърт напуска бандата и се насочва главно към соловата си кариера. На негово място идва бившият китарист на Пойзън – Ричи Коцен. С него Мистър Биг издават два албума –  „Get Over It” и „Actual Size”. През 2002г. музикантите от Мистър Биг се разделят и преустановяват съместната си дейност, за да се отдадат на солови и странични проекти.

През  февруари 2009г., след милиони запитвания от фенове и издатели за евентуален реюниън, групата се събира отново в оригиналния си състав. Новината е посрещната с бурни овации от феновете по цял свят, а челновете на групата също споделят щастието си да бъдат отново заедно и да излязат на сцената пред всички свои почитатели по цял свят. Настоящото световно турне стартира преди месец от Япония и ще премине през Естония, Финландия, Швеция, Дания, Германия, Лондон, Белгия, Франция, Испания, Чехия и др.

Билетите за концерта са на цена от 40 лв, а в деня на концерта ще се продават за 50 лв.

Сподели в: