Пуснаха билетите за концерта на Найджъл Кенеди

Билетите за предстоящия концерт на виртуозния цигулар Найджъл Кенеди в София, вече са в продажба, съобщиха организаторите от Арт БГ. Известният музикант пристига в България, заедно със своя квинтет, с който ще изпълнят концерт в зала 1 на НДК на 15 юни 2009г. Специално за събитието организаторите пускат и ограничен брой промоционални билети, които ще са на цена от 80 лв. , но включват две места в специален сектор от ценова категория 60 лв. Останалите билети са на цена между 40 и 100 лв.

В програмата на спектакъла, който Найджъл Кенеди и квинтетът му подготвят ще бъдат представени композициите от последния албум на музиканта – "A Very Nice Album". Въпреки че израства с класическата музика, Найджъл Кенеди винаги е имал слабост към джаза. Докато учи класическа цигулка в училището на Йенуди Менухин в Съри, едно посещение на джаз цигуларя Стифейн Грапели му разкрива големия потенциал на инструмента. Новият двоен албум на Кенеди, A Very Nice Album, отбелязва неговото най-смело пътуване из дебрите на джаз музиката. Предишните му опити – Blue Note Sessions от 2006г. и Nigel Kennedy Plays Jazz от 1999г. се фокусират върху произведения от минали джаз величия, но този път Кенеди прави крачка напред като композитор и импровизатор.

"Това е първият албум с авторски материал от 10 години насам и точно сега е времето за него”, отбелязва Кенеди. „Нещата са доста разнообразни, въпреки че нямах ясна идея какъв точно да бъде албумът. Това е колекция от песни, които написах за три-четири седмици в малка вила в полските планини. Някои са с рок звучене, други с блус, използвах и латиноамериканските стилове, които придават на мелодичните сола толкова много свобода”.

Сподели в: