Пускат билети за генералната репетиция на Джошуа Бел, концертът разпродаден 30 дни предварително

Цял месец преди първия концерт на американския цигулар Джошуа Бел в България, билетите за събитието бяха напълно изчерпани. Супер-звездата на класическата музика ще свири на 9 февруари в столичната зала „България“, която се оказа тясна да побере желаещите да го чуят. Билетите за концерта бяха пуснати през м. октомври 2012 г. и още първия ден бяха продадени над 180 билета, което е своеобразен рекорд за концерт с класическа музика. Събитието е част от цикъла „Музиката на Америка“ организиран от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“.

Поради големия интерес, организаторите от „Кантус Фирмус“ са поискали разрешение и са получили съгласието на цигуларя за присъствие на публика по време на генералната репетиция, която е на 9 февруари от 16:30 ч. в залата на концерта. Генералната репетиция е уникална възможност да се чуе изкуството на големия артист в неофициална обстановка. Ще бъде изпълнена цялата програма на концерта. Според изискванията на диригента Максим Ешкенази, може да се наложи и повторение на някои пасажи, за постигане на по-добър баланс между солиста и оркестъра. Това ще покаже на слушателите и част от работния процес на музикантите.

Джошуа Бел ще пристигне в София на 8 февруари и от летището ще се отправи директно за първата си репетиция с Оркестъра на Класик ФМ радио. Той ще свири у нас на уникалната си 300-годишна цигулка Страдивари Gibson ex Huberman, изработена в „златния период“ на прочутия лютиер. 45-годишният цигулар е свирил с водещи симфонични оркестри и диригенти по света и е записал над 30 компактдиска, както и музика за много филм. Той стана широко известен по света и с прочутия експеримент в метрото на Вашингтон през 2007 г. Един от последните му записи на филмова музика – песента "Before My Time" за документалния филм "Chasing Ice", записана заедно с известната холивудска звезда Скарлет Йохансон, е номинирана за "Оскар" в категория за най-добра оригинална песен.

Билетите за генералната репетиция на Джошуа Бел са на цени от 15 и 20 лв. и могат да бъдат закупени на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и  онлайн на www.ticketsbg.com. Касата е отворена във всички работни дни от 9:30 до 13:30 и от 15:00 до 19:00ч. 

За „Кантус Фирмус“

„Кантус Фирмус” АД е водеща българска музикална агенция, която се занимава с организиране на концерти и концертни пътувания. Тя съществува от 1995 година, първоначално като част от Класик ФМ радио. Агенцията е създател и организатор на голям брой концертни изяви и турнета на български и гостуващи артисти и състави, сред които са и Найджъл Кенеди, Максим Венгеров, Ричард Клайдерман, Генадий Рождественски, Пинкас Цукерман и много други.

Сподели в: