Публична лекция на Борис Менков

На 12 декември 2007 г. (сряда) в Червената зала на Центърът за култура и дебат “Червената къща “Андрей Николов” (ул. “Любен Каравелов” 15) Борис Менков, Rapan LLC (САЩ) проведе лекция на тема: "Тримерна графика за развлекателната индустрия".

В тази лекция Борис Менков повдигна завесата пред тайните на създаването на компютърни игри – от пред – продукцията, през артистичния стил и графичния дизайн, до драматургията и характерологията на персонажите.
В рамките на програмата на Червената къща „Дигитални пространства“ (www.digitalspaces.info) Сайтът на програмата "Дигитални пространства" наскоро бе номиниран за най-добър български пример за електронно съдържание в категорията e-Inclusion в конкурса World Summit Award Global Contest.

Борис Менков е изпълнителен директор на Rapan LLC – студио,създаващо компютърна графика за уеб и за развлекателната индустрия, както и компютърна анимация, базирано в САЩ. Той е също съосновател на Attentive Displays Ltd и неин медиен директор. Архитект по образование г-н Менков работи в областта на интерактивните медии през последните 10 години. Преди създаването на Rapan, той е работил за Instill като мениджър по дизайн и използваемост на потребителски интерфейс. Бил е артистичен директор в Psygnosis, Sony Interactive. Г-н Менков има магистърска степен по архитектура от Университета в Маями и бакалавърска степен от Колежа "Уилиямс", САЩ.

Връзка към World Summit Award Global Contest: www.wsabg.org и www.wsis-award.org

Връзка към „Дигитални пространства”: http://www.ablen.com/hosting/digitalspaces/index.html или www.digitalspaces.info

Повече информация за Rapan LLC и работите на Борис Менков: www.rapan.com

На български език.
Вход: 2/1 лв.

Сподели в: