"Психология на парите: С житейските закони – по пътя към щастието и успеха" от Рюдигер Далке

Формат: 60/90/16
Обем: 176 с.
ISBN: 978-954-28-1355-2
Цена: 12 лв.
Превод от немски: Ива Иванова

Темата за парите винаги има нещо общо и с душата ни – нашето общество твърде малко, даже никак, не се съобразява с това. Богатството и бедността са относителни. С помощта на тази книга всеки може да изясни лично за себе си как по-точно борави с парите и какво може да се подобри спешно или пък в дългосрочен план. С годините възприемането и осъзнаването на смисъла на парите от обществото като водеща необходимост вече е по инерция и стремежът към тях през целия ни живот всъщност ни разболява. Далке разглежда теми като дали времето е пари, каква сила имат те въобще, кои са паричните криви, как да разобличим собствените си предубеждения за парите, на какви закони се подчинява богатството, каква е силата на парите, кои са дванайсетте човешки архетипа спрямо отношението им към парите.

Д-р Рюдигер Далке следва медицина в Мюнхен, впоследствие продължава обучението си в областта на физиатрията и психотерапията; след 1989 г., заедно със съпругата си Маргит, се посвещава на създаването на Лечителския център в град Йоханискирхен, Германия; от 1978 до 2003 г. работи като психотерапевт; понастоящем – предимно като лекар, който препоръчва постенето, ръководи семинари и изнася лекции по целия свят.
Основни интереси: работи над създаването на така наречената цялостна психосоматика – като включва в разработките си и спиритуални теми; това е описано в книгите му: „Болестта като символ“, „Депресията – пътища за спасение от мрака на душата“, „Агресията като шанс“, „Лечение на женските заболявания“, „Болестта като път“ (с Т. Детлефсен), а съвсем наскоро и „Тялото като отражение на душата“, придружени от програми, записани на дискове. Публикациите му са преведени на 23 езика – в общо 180 преводни издания.
Основните му занимания в момента: Създаване на цялостната психосоматика, по-нататъшно обучение на лекари и тренировъчни програми за фирми, семинари по медитация и постене.

Сподели в: