"Прудънс и червения барон" от Кристофър Бъкстон вече по книжарниците

Новата книга на Кристофър Бъкстон "Прудънс и червения барон" е вече по книжарниците. Съжетът е от близкото ни минало до днешни дни. Червени барони и мутри се подвизават в тази черна комедия.

Прудънс Бокс идва в комунистическа България да преподава английски език в момент, когато правителството се кани насилствено да преименува турското си малцинство. "Другарката учителка" е подложена на сериозни изпитания от режима на училището и само чувството й за хумор я спасява от невъобразимите изисквания на ексцентричните й колеги.

Въпреки пакета с презервативи, сложен в багажа й от втория й баща, възпитанието на Прудънс Бокс и ръстът й са ограничили толкова много очакванията й, че тя е шокирана от ухажването на красив млад мъж. Неговият баща е полковник от Държавна сигурност и Прудънс трябва да преодолее трудностите на любовта между две култури, изпитанията на времето и бързо сменящите се обстоятелства. Десетина години по-късно със съпруг в затвора и свекър „в нелегалност", заплашвана с телефонни обаждания от албански мафиоти, Прудънс трябва да прояви истинско благоразумие, каквото предполага името й в превод на български език, за да спаси семейството си.

Издава: ИК Сиела
Корична цена: 13 лв.

* * *

Свобода Бъчварова идва в България да представи най-новата си книга
Да убиеш присмехулник – 30 години от убийството на Георги Марков

Сподели в: