Прощъпалник на стихосбирката "Частите на тялото" от Яна Пункина

На 8 янари, от 20 ч. в галерия АРТ хостел" в София ще се състои официалния прощъпалник на стихосбирката "Частите на тялото" ("Ерго", С., 2013) от Яна Пункина.

Участие ще вземат замесените в изданието лица: авторката Яна Пункина, художничката Ети Василева, редакторката Катя Йосифова, издателят Мартин Христов. В края на програмата: музикални експерименти с "Кът за яйца" – жива изненада Присъствието е доброволно, а последствията – непредсказуеми.

Яна Пункина (р. 1984, София) работи като радиожурналист в програма „Христо Ботев“ на БНР, изявява се и като преводач и фотограф на свободна практика. През 2011 г. излиза дебютната й поетична книга „Пауза“ (АРС, Благоевград). „Частите на тялото“ е втората  й стихосбирка.

"Ако окото е обектив, който снима живота и смъртта около себе си, запечатва кадрите върху лентата на кожата и костите, а после проявява негативите в тъмната стая на черепа, то снимките от този фотоапарат са
тук, в стихотворенията на Яна Пункина. Това е книга за тялото, което усеща присъствието на други тела, човешки и животински, вижда тяхната взаимосвързаност. Това е тяло с много висока чувствителност" – казва Димитър Кенаров за книгата.

Датата: 8 януари
Час: 20.00
Мястото: Арт хостел – София, ул. "Ангел Кънчев" 21А

Сподели в: