Прочутият руски ансамбъл Игор Мойсеев предизвика фурор в Италия

Грандиозният руски ансамбъл Игор Мойсеев, който ще видим наесен в София, вдигна на крака публиката в италианската столица Рим в рамките на четири поредни дни.
Атрактивното представление на световноизвестната танцова формация  предизвика небивал интерес от страна на римските ценители на световните културни и фоклорни традиции, които напълниха догоре и аплодираха на крака четирите концерта на легендарния ансамбъл „Игор Мойсеев“ в Летния театър на Ватиканската вила Памфилия, състояли се между 21 и 24 юли.
След края на концертите музикалната критика и италианската преса бяха единодушни в определянето на танцьорите на ансамбъл „Игор Моисеев“ за най-добрите в целия свят.
Както вече стана известно, руският академичен ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще гостува в Дворец на културата и спорта, Варна на 21 ноември и зала 1 на НДК в София на 23 ноември по покана на АРТ БГ.  Концертите се провеждат под патронажа на Посолството на Русия в България и са включени в Дните на руската духовна култура у нас.
Професионалните танцьори от ансамбъл „Игор Мойсеев“ вече усилено се подготвят за изявите си у нас. От няколко дни българският хореограф Живко Иванов провежда с тях всекидневни репетиции в Москва във връзка с Балканската сюита, която ще видим премиерно у нас в първата част на спектакъла, представящ танци на народите от различни части на света.
Малка част от Балканската сюита видяхме още при предишното гостуване на ансамбъл Мойсеев у нас през 2008 г., когато Живко Иванов довърши започнатата от самия Игор Мойсеев хореография на български шопски танц. През ноември ще имаме възможността да се насладим на целия цикъл Балканска сюита, допълнен с оригинални хореографии на сръбски и македонски танци.
Във втората част на програмата ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще представи за първи път пред българска публика превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ („Нощ над пустата планина“) с либрето пo Гогол и музика на Мусоргски.

Билети за концертите на легендарния ансамбъл „Игор Мойсеев“ във Варна и София могат да бъдат закупени от разпространителската мрежа на Eventim , както и на следните локални каси:

 – Варна – Касата на ДКС;
 – София – Билетен център НДК.

До 30 август са валидни промоционални цени на билетите с 10 лв. отстъпка от всички ценови категории.

Сподели в: