Проф. Радж Рагунатан: Щастливите хора работят по-добре в екип

Световнопризнатият американски професор е в столицата, за да представи премиерно своя мастър клас на тема „Щастие. Изкуството на щастието в работата.“ на 15 май, вторник, в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

„Щастливите хора са по-състрадателни, алтруисти и по-добри екипни играчи.“  заяви проф. Радж Рагунатан при официалното представяне на книгата си „Ти си умен, успешен, но дали си ЩАСТЛИВ?“ в София пред отбрана публика с подкрепата на Културния отдел на Американското посолство. И разкри още, че 50% от щастието се определя от гените, 40% моделираме сами, а 10% са извън контрола ни.

Проф. Рагунатан ще проведе своя нов курс за щастието на работното място за пръв път у нас. Той ще разкрие най-значимите фактори, определящи личното и професионално щастие, както и ще представи авторската си програма за изграждане на навици на щастливи хора.

Статистики сочат, че 25те % най-щастливи хора получават с 30% по-високи заплати от 25те % най-нащастни работещи.

Щастливите хора са по-продуктивни, защото са по-здрави – взимат си болничен по-рядко, взаимодействат с колегите по-ефективно и са по-креативни, сочат изследвания в световен мащаб. Щастието на работното място се крие и в нагласата, с която всеки човек влиза в професионалната реализация. Проучванията в областта на позитивната психология откриват и доказват, че щастливите хора живеят по-дълго.

Статии и резултати от научните изследвания на американския професор са публикувани в престижни издания като The New York Times, Austin American Statesman, Journal of Marketing research и редица други. Самият той получава признание за приноса си в областта на Маркетинга през 2005 с престижното отличие от National Science Foundation.

Сподели в: