Прототип 0.1. е новият проект на Младен Хърванович

Роденият в Белград скулптор Младен Хърванович ще представи новия си проект в галерия "Васка Емануилова". Експозицията е в рамките на Програма скулптура и вече е показвана веднъж през 2008 г. в рамките на 13-то Биенале за изкуство в Панчево, Сърбия.

Прототип 0.1. е специално разработен обект, който представя платформа за диалог посредством намеси в различни публични пространства. Създаването му е резултат от интересa на художника към политическите, културните и икономическите условия на преход в постсоциалистическите общества.

Младен Хърванович специализира графичен и индустриален дизайн, работи със скулптури и инсталации, създава архитектурни конструкции и обекти в открити и публични пространства. Отправна точка в неговата работа са физическите и политически условия и особености на пространството, тематизирани по различен начин в работите на художници като Рейчъл Уайтрийд, Джошуа Дейвис, Крис Кънингам, Кристо и Жан Клод, архитектите Норман Фостър и Тадао Андо. Основната дейност на скулптора е свързана с практиките на новите медии и кибернетичните реалности.

Прототип 0.1. може да видите на 24 февруари (вторник) от 18.00 часа в галерия "Васка Емануилова".

 

Сподели в: