Протестът в първо лице: Валентина Миланова

В историческите дни, които преживява цяла България, когато "не българският народ, а българският живот е излязъл навън и протестира" (казва поететът Иван Теофилов), ви представяме серия от кратки интервюта "Протестът в първо лице". Ето какво сподели Валентина Миланова от София.

Защо протестираш?

Протестирам, защото правителството се компрометира тежко още през първите дни от управлението си. Не съм съгласна с назначенията на хора, които нямат нужните професионални квалификации за длъжностите си, а освен това са известни с връзките си с монополите/мафията.

А останалите?

Хората, които аз виждам на #Дансwithme ме вдъхновяват да се върна в България след следването си в чужбина и да се занимавам с политическа дейност. Срещнах много приятели, които обикновено са силно аполитични, видях интелигентни, озарени лица. България вече има гражданско общество, мотивирано и с ясни искания.

Наистина ли протестиращите са хулигани и лумпени?

Много малка част от общата маса са платените провокатори, пратени от големите политически сили. У много от хората, които не са били тялом на #Дансwithme, срещнах убеждението, че всички протестиращи са "лумпени". На тези хора показвам една снимка, която направих на първия ден от протестите. Тя е на младо, четиричленно семейство. Бащата е с официален костюм, майката със стилна тъмносиня рокля, децата са на раменете им. Това са истинските лица на протеста.

Какво си пожелаваш?

Пожелавам си да имам волята да се върна обратно в България след като посвикна с уредения студентски живот на Запад.

А на България?

На България пожелавам #новадесница, която да включва политици, които същински милеят за страната! Имаме нужда от хора, които обичат България. И повече от младите хора с престижни чуждестранни образования да се завърнат за постоянно.

Прочетете още:
Протестът в първо лице: Владислав Христов
Протестът в първо лице: Манол Глишев
Протестът в първо лице: Светла Енчева

Сподели в: