Протестът в първо лице: Албена Тодорова

В историческите дни, които преживява цяла България, когато "не българският народ, а българският живот е излязъл навън и протестира" (казва поететът Иван Теофилов), ви представяме серия от кратки интервюта "Протестът в първо лице". Ето какво сподели Албена Тодорова от София, преподавател по японски език, преводач, поет и блогър.

Защо протестираш
?

Протестирам, защото вярвам, че протестите ще променят статуквото, въпреки че сами по себе си те не могат да бъдат панацея за проблемите на обществото.

А останалите?

Останалите протестират всеки по своите причини, но желанието да променим нещата към по-добро сякаш е движещо за мнозина.

Наистина ли протестиращите са хулигани и лумпени?

Сред протестиращите има всякакви хора, включително партийно организирани, някои от които може би подлежат на описанието "хулигани". Мисля, че лумпенът се задържа твърде дълго на мода в речника на политиците ни.

Какво си пожелаваш? А на България?

Нищо не си пожелавам, нито на себе си, нито на България. Искам сегашното правителство да си отиде, а хората да станат от диваните и предразсъдъците си и да разберат, че плюенето на семки през балкона цапа всички балкони и градинката пред блока и това е грозно, безсмислено и недопустимо.

Прочетете още:
Протестът в първо лице: Красимира Джисова
Протестът в първо лице: Юлия Христова
Протестът в първо лице: Иван Ланджев

Сподели в: