Протестират срещу песента на Краси Аврамов за "Евровизия"

Известният композитор Найден Андреев призова Красимир Аврамов – изпълнителят, който ще представя България на Евровизия, да се оттегли. Само дни след като песента " Илюзия" спечели зрителския вот, редица музиканти се обявиха срещу парчето. Голямата преднина на Човека- глас, спечелил с 55% се стори съмнителна за много хора и те побързаха да обявят конкурса за нагласен. Припомняме, че при първото българско издание на Евровизия преди години имаше подобен скандал, който се разрази между Слави Трифонов и група "Каффе", която тогава победи.

Композиторът Найден Андреев призова Аврамов да се оттегли в отворено писмо, в което пише „Краси, в твой интерес е да се оттеглиш сам. Българската публика категорично изказва неодобрение и не приема изпълнението ти. Не ни карай да се срамуваме, че сме българи.  Оттегли се сам!", според Дарик радио.

На 24 февруари (вторник)  в 13.00 часа пред сградата на БНТ ще се събере група протестиращи. Те възнамеряват да внесат протестната онлайн подписка, в която са се включили почти 3000 души.

Краси Аврамов ще представя България на "Евровизия"

Сподели в: