Пролетен концерт с произведения на Пучини

Специален пролетен концерт с произведения на великият Джакомо Пучини представя Софийската Филхармония на 28 април в зала "България". Събитието е под палката на Масимилиано Мурали.

В програмата на конкурса ще звучат рядко изпълнявани негови симфонични произведения, а гвоздеят без съмнение, ще бъде първата му опера – едноактната "Вилиси" ("Самодиви").

Младият Пучини я пише през 1883 г, когато е само на 25 г., но още тогава впечатлява с драматизма заложен в нея, с изкусните мелодични линии и с яркото звучене на оркестъра. Премиерата на “Вилиси” е през 1884 г. в Teatro dal Verme в Милано, а повечето български меломани ще се срещнат с нея сега за първи път.
   
Специално за концерта на 28 април в зала "България" пристига един от най-видните европейски оперни диригенти – Масимилиано Мурали. Заедно със софийските филхармоници и НФХ "Светослав Обретенов",  удостоен преди дни с отличието "Музикант на годината", на сцената ще бъдат неповторимият световен баритон Кирил Манолов и неговите прекрасни сценични партньори – сопраното Таня Иванова и тенорът Милен Божков. 

В специалния концерт ще прозвучат "Хризантеми" за струнен оркестър, Интермецо из второ действие на операта "Манон Леско", Скерцо, Симфонично капричио и едноактната опера "Вилиси".

Билетите за концерта са на цена от 30 до 50 лв. и се продават на касата на Софийска филхармония в зала "България", в системата на eventim.bg и в партньорската мрежа – в Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", Orange, бензиностанции OMВ, Български Пощи и верига магазини "Технополис".

Тази пролет Софийската филхармония ни дава уникалната възможност да опознаем големият майстор и като симфоник, да се насладим на неговата първа опера "Вилиси", както и на други рядко изпълнявани негови творби. В петъчната вечер на 28 април точно в 19.00 ч. ще се потопим във вълшебният свят на Джакомо Пучини.

Можете да се присъедините към събитието във Facebook – ТУК.

Можете да намерите билети – ТУК.

Сподели в: