"Прокълнатият замък 3D" – едно виртуално приключение

От 7 август 2009г. в кината тръгва новото 3D филмово приключение, белгийската продукция "Прокълнатият замък". Триизмерното филмче е с продължителност 40 минути, озвучено е на български и е изключително забавно, както за деца, така и за възрастни. Отличителното в 3D филма е страхотният саундтрак, придружаващ сюжета в лентата. Белгийската банда ARID е с най-голямо присъствие във филма, но и останалите песни са подбрани изключително подходящо.

Триизмерният филм "Прокълнатият замък" е първият опит да се съчетаят действия на реални хора с анимационни елементи в IMAX формат. Над 115 000 кадъра ще видят очите ви за краткото време от 40 минути. На места ще се уплашите от въздействащата анимация, в някои сцени ще докосвате нереалните образи (което отстрани е невероятно смешно), но прекрасното е, че ще се забавлявате искрено.

Сюжетът
Майката на Джони (Киоко Бертсоен), отдавна отчуждила се от него, е прочута рок звезда, живееща уединено в тайнствен стар замък. След смъртта й Джони (Яспер Стейвърлинк), млад музикант с обещаващо бъдеще, е повикан в замъка на майка си съгласно последната й воля. Отдавнашно желание, тъй като тя не е виждала сина си от тригодишната му възраст.

След пристигането си в тайнствения замък, Джони започва да открива, че нещата не са такива, каквито изглеждат. Замъкът оживява, материализирали се духове го отвеждат при жестокия Мефисто (озвучен от Хари Шиърър – гласът на Нед от "Семейство Симпсън") – дясната ръка на господин Д (също озвучен от Хари Шиърър) – пазителят на злото в замъка. Мефисто съобщава на Джони, че господин Д го чака и че всичките му въпроси скоро ще намерят своя отговор…

Сподели в: