"Проклятието на Венера" дарява любов срещу живот

Криминале с елементи на фантастика – с това ще ви увлече книгата "Проклятието на Венера" от руската писателка Наталия Солнцева. Колкото е фантастична и напрегната историята в романа, толкова е мистериозна и биографията на авторката.

Във вилата си в Подмосковието е убит Денис Матвеев, таен съветник на бизнесмени и политици. С дарбата си да предвижда човешките реакции той е оказвал неоценими услуги на хора от висшите кръгове, разгадавал е най-сложни престъпления – и се е добрал до немалко страшни тайни. Оръдие на престъплението е бронзова статуетка, дело на италианския майстор Бенвенуто Челини. Според преданието “Голата Венера” дарява собственика си с неотразим успех в любовта, но рано или късно взема живота му в замяна…

Детективът Всеслав Смирнов случайно се заплита в загадките, с които е обвита смъртта на Матвеев. Свързани с нея събития го карат да потърси истината за убийството и това търсене се оказва съдбоносно за него. Разкритията свързват убития с две прекрасни жени – тъжни и загадъчни, два полюса на вечната женственост. Във вихъра на събитията разцъфва една нова любов – и увлечен от нея, Смирнов разкрива страшната тайна, заради която Матвеев е бил застигнат от проклятието на Венера…

“Тази дама е капризна и опасна – старецът говореше за бронзовата Венера като за жива. – Красотата й омагьосва, а проклятието убива.”

Мистичната Наталия Солнцева
(по материали от руската Википедия)

Биографията на Наталия Солнцева е обгърната от митове и слухове. Според един, авторът всъщност е мъж, който успешно издава книгите си с женски псевдоним (което е разбираемо – мъжете –писатели пробиват по-трудно). Според други – това зад името Наталия Солнцева се крие екип от писатели, историици и редактори. Носи се слух също, че преди да се посвети на литературата и историята на изкуството Наталия е била археолог-любител. Последните десет години тя се занимава само с писане на книги.

Наталия Солнцева никога не се появява пред публика и не дава интервюта на живот. Снимките й от обложките на книгитие и в интернет са от архива на издателствата. А кой е на снимките – това никой не може да каже със сигурност.
По думите на автора, нейната биография в цялостен вид е изложена в нейните книги – единственото неоспоримо доказателство за съществуванетона Наталия Солнцева.

Издателство "Еднорог"
Цена 9,90

Сподели в: