Прожекция – 3D mapping върху паметника "1300 години България" пред НДК

Тази вечер, 1 ноември, от 19 ч. до 22 ч. паметникът "1300 години България" пред НДК ще стане екран за необкновена прожекция. Проектът се нарича “РеВИЗИЯ”, по инициатива на “Трансформатори” за временни и артистични трансформации на провокиращи градски места, тяхното преосмисляне и пренасяне в съвременността.

"В това издание фокусът е върху паметниците в града – места на споделени духовни и културни ценности. Те въздействат и отправят послания към поколенията, а същевременно са генератор на емоции, естетика и социални взаимодействия. Вярвайки, че съвременно отношение се демонстрира чрез съвременни изразни средства, екипът ни организира конкурс и творческа работилница за видео-прожектиране върху паметника “1300г. България”, използвайки повърхността му като сцена за новаторско творческо мислене." – обясняват от сдружението.

Партньори
Проект “РеВИЗИЯ” на сдружение “Трансфораматори” е реалзиран с помощта на програма “Култура” на Столична Община, в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Организационни партньори
:
ElektrikMe – ментори аудио-визуална част
ProTechnica EVENT – техническо изпълнение на проекта;
Summer scene “One More Кино”
„Изследователски център по социални науки”, Софийски университет, Семинар БГ
Университет по архитектура, строителство и геодезия – “Лаборатория за градски дизайн” на Архитектурен факултет и сдружение “Трансформатори”;

Сподели в: