Прожекция на "Парафиненият принц" на Павел Г. Веснаков

Този понеделник (13.05) на Кинематограф LIVE, от 21ч, в Studio 5, ще представим късометражния филм "Парафиненият принц" на режисьора Павел Г. Веснаков, чрез който ще надникнем в тъмните дебри на тази част от ежедневието ни, за която малко се говори… може би от страх. Един филм за табутата на нашето време, вдъхновен от реалната история на момче, чийто живот показва в действителност света на мизерията, наркотиците, убийството на близки хора, саморазрухата и последните издихания на надежда за спасение.

Филмът е история за болката, копнежите и разбитите мечти на цяло едно поколение. Те все още са тук, живеят сред нас, те са наши приятели, роднини, близки, това сме ние, който се борим бъдещето ни да не бъде обречено, а надеждата да остане жива.

В главните роли са Александър Алексиев, Валери Йорданов и Яна Титова. Оператор на филма е Орлин Руевски. Продуцент на филма е Моника Балчева.

"Парафиненият принц" впечатлява с правдивостта си, с актьорската игра и най-вече с невероятната режисура на Павел Г. Веснаков, благодарение на която филмът бе отличен с наградата за най-добър филм на тазгодишното 17то издание на София Филм Фест, както и на фестивала "Златна роза" във Варна през 2012, а на международния фестивал за късометражно кино в Сараево, филмът спечели специалната награда на журито.

Това и още от най-доброто световно късометражно кино на Кинематограф LIVE, 21.00 ч., в Studio 5.

Сподели в: