Прожекция на документалния филм "Булеварден роман"

Културният център на СУ „Св. Климент Охридски” ви кани на прожекцията на:

БУЛЕВАРДЕН РОМАН
/документален филм на Галина Георгиева и Благослав Николов/

5 юни, сряда, 19:00 часа, Ректорат, театрална зала на СУ

 

2011, документален, 68 мин.

Режисьори: Галина Георгиева и Благослав Николов

Оператор: Румен Василев

Музика: Гологан, Блуба лу

Продуцент: Тодора Радева, Studio 24

Фестивални селекции:

„София филм фест”(2012), „Златен ритон” (Пловдив, 2012), „Градска среда”(София, 2012),

„На източния бряг на Европа”(Велико Търново, 2013)

 

Филмът е реализиран с финансовата подкрепа на Програма „Култура” на Столична община

 

Главният герой на този кино-„Булеварден роман” е градът.

Това е филм за местата в София, познати на всички ни; за емблематичните сгради, парковете, улиците, булевардите, а дори и подлезите, през които ежедневно минаваме. Филм, опитващ се да улови всекидневния градски ритъм и хаос, но от по-отстранена гледна точка. И именно тук се намесват двама фотографи – Евгения Христова и Илиян Ружин – които са външния поглед към познатото. През техните обективи филмът преплита множество лични истории, в които отекват улични клаксони, далечни спомени и близки очаквания.

Фотокадърът е отрязък от действителността. Всеки един дава своя отрязък от дадената действителност и пак не можем да дадем пълния й облик, всеки дава някакъв отрязък – своето си кюше, своя поглед, споделя един от героите във филма и допълва: Това е хубавото на града, че има много градски приказки. Сложното откъде идва?..

         …от това да ги откриваш.

 

Медийни отзиви:

в. Труд: „Булеварден роман не е любовната драма на Клод Льолюш, а реална българска история за силна жена в инвалидна количка, която не се бои да се движи по най-оживените софийски булеварди и да снима града от своя гледна точка. Тя и радиоводещият Илиян Ружин, могат да те накарат да видиш града в по-оптимистична светлина.”

 

Inews.bg: „София има много лица. Колкото по-дълго обаче пребивават лицата в своята столица, толкова по-слепи стават очите им за нея. „Булеварден роман” е за всички вас – тези, които дръзнат да се нарекат „жители на София” и които поне от време на време вдигат поглед нагоре към феноменално красивите старинни сгради в центъра… Това е филм и за човека от града, с когото би се асоциирал всеки, за когото градския транспорт, широките прашни булеварди, ключовите улици и прилежащите им културни и социални особености и тълпите са ежедневие.”

Трейлър на филма:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nfJEr6U7kAw

  https://www.facebook.com/events/395834223862407/  

Сподели в: