"Проект 4" издаде първата си книга

"Проект 4" включва четирима творци – поети и разказвачи – Весислава Савова, Иван Христов, Илияна Каракочева (Ина Крейн) и Павлина Гатева. Те публикуват в различни литературни сайтове, имат различни професии и са на различна възраст, но всички живеят в София. Обединява ги също любовта към словото. Затова решават да се съберат заедно, да пътешестват из България, да изнасят рецитали и да се срещат с други любители на словесното творчество.

В първата им обща стихосбирка идейно-тематичните кръга, около които творците пишат са четири – любовта, смисилът на човешката екзистенция, великолепието и безсмъртието на природата, мечтата, без която не можем. Читателят ще открие и четири типа стихове – класически, бял, източни поетични форми и експериментална поезия.

Като четири волни птици със свои различни гнезда, поетите от тази книга ще ви поканят да полетите. През болката, надеждата, раздялата и промяната. Доверете им се и ще преживеете мигове, които ще ви накарат да се върнете там, където някога сте били. Ще поискате да отидете и там, където може би ви очаква чудо.

И не на последно място, четиримата ги обединява още нещо – те са чести посетители на ежемесечните сбирки на "Поетично кафене", организирани от Kafene.bg.

Вижте още:
Поезия с вкус на лято
"Пепеляшка" – стихотворение от Весислава Савова  
Четирима творци на словото гостуват в Добрич
"Рибарски мотив" – стихотворение от Иван Христов 

Сподели в: