Проект "Домашна култура" с инсталация, изложба, книга и пърформанс

Институт Сервантес-София и творческия тандем “Лас Митокондрия” (Мария Анхелес и Алисия Ереро, Испания) представят проекта “Домашна култура“ на 3 декември от 19.00 ч. в Пространство Сервантес с участието наняколко български жени в ролята им на майки:  сценаристка, писателка, певица, блогърка, бизнес дама, журналистка

Проектът “Домашна култура” (www.lasmitocondria.com) съчетава танц, изобразително изкуство, визуално изкуство и ни замисля за семейните отношения и ролите на жената в днешното общество. Това е една критична творба за ежедневието на жените.Потапя зрителя в една „иронична“ атмосфера в контекста на поколенческите стереотипи. Минало и настояще се свързват, за да разобличат личното и професионалното.

Проектът “Домашна култура” се състои от четири части: аудиовизуална инсталация, изложба на картини, специална книга и пърформанс. Чрез тези изразителни средства Алисия Ереро и Мария Анхелес Вила разкриват своя творчески микросвят. Представят личните си сфери на изява, а именно визуалните изкуства и танца. Провокират разсъждения за социологическите аспекти на културата, за семейните отношения, за децата, за изкуството.

Мария Анхелес Вила и Алисия Ереро пристигат в София след успеха на проекта “Домашна култура”в музея за съвременно изкуство Карло Билоти, разположен  в парка на Вила Боргезе в Рим.

***

Изложбата ще продълgи до 29 януари 2016 в Пространство Сервантес/Институт Сервантес – София, ул. Света София 3

От понеделник до четвъртък: 10.00 – 20.00h

Лас Митокондрия:
Алисия Ереро (Валенсия, Испания) – танц и хореография
Мария Анхелес Вила  (Валенсия, Испания) – визия

Сподели в: