Проектът Share&Inspire стартира с италианската звезда Алесия Д’Андреа

Известната с благотворителните си каузи италианска певица Алесия Д’Андреа ще даде началото на инициативата на TEREN Music Parties “Share&Inspire” по време на посещението си в България в края на месец октомври. Проектът е единствен по рода си у нас и цели среща и запознаване на децата в неравностойно положение с творчеството както на световно известни, така и на ъндърграунд артисти. Алесия Д’Андреа е първият изпълнител, който подкрепи и ще участва в инициативата.

 „За нас е важно всички да имат „жив” и интересен досег до качествата на личности от световната, но също така и от некомерсиалната музикална сцена. Чрез организирането на срещи между децата и младежите в неравностойно положение и артисти по време на визитите им в България, искаме да бъде осъществен ползотворен диалог и всеки да открие таланта срещу и в себе си. Считаме, че това е чудесна възможност за децата, която ще стимулира креативността и влеченията им в дадена област, но ще вдъхнови и самите изпълнители. Share&Inspire е замислен като двустранен процес”, заяви Цветелина Грозданова, Мениджър събития в TEREN Music Parties. „Много се радваме, че именно Алесия Д’Андреа, която многократно е доказвала обвързаноста си с успешни социални каузи, първа ще участва в проекта ни. Очакваме още утвърдени звезди, но и новатори в различни сфери на изкуството, да разберат замисъла на тази идея и да се включат в нея”, допълни тя.

Организацията, която първа откликна на инициативата Share&Inspire, е сдружение "Приятелско сърце" (ReachOut.BG). Това е международна доброволна организация от млади хора, които имат амбицията да работят за радикално и дългосрочно подобрение на условията за живот на децата, лишени от родителска грижа в България.

Участието на Алесия Д’Андреа в инициативата Share&Inspire ще е по време на предстоящото й посещение в страната. Певицата заяви, че вече се чувства в България като у дома си и свързва страната с едни от най-щастливите си преживявания. На 24 октомври този месец в София, италианката ще заснеме клипа към новото си парче “The Flight”. Режисьор на видеото е Васил Стефанов, с който певицата е работила и за други две парчета – “Tonight”, дуетно парче на Алесия и Любо Киров и “Paradise”, осъществено в сътрудничество с италианеца DJ Molella. Снимките на клипа ще са изцяло вечерни, като във видеото ще бъдат включени и елементи на анимация. Песента “The Flight” e част от втория по ред самостоятелен албум на италианската звезда „Alessia D’Andrea”. Песните от албума са разнообразни, като в него изпълнителката се прехвърля от по-силно изразено рок  до нежно соул звучене.

Сподели в: