Продуцентът на Nirvana идва в София на 12 май

На 12 май (понеделник) столичният клуб "Backstage" ще бъде връхлетян от минималистичното нойз рок трио Shellac по покана на Тангра Мега Рок.

За незапознатите – а те сигурно далеч не са малко – Shellac са основани в самото начало на 90-те години в Чикаго. През изминалите близо две десетилетия имат 4 албума зад гърба си – "At Action Park" (1994), "Terraform" (1998), "1000 Hurts" (2000) и "Excellent Italian Greyhound" (2007) – а съставът им включва Тод Трейнър (ударни и вокали, екс-Breaking Circus и Rifle Sport), Боб Уестън (бас и вокали, екс-The Volcano Suns и Mission of Burma) и – внимание – мистър Стийв Франк Албини в ролята на китарист и вокалист.

Да, точно така – на 12 май столицата ни ще бъде посетена от групата на светилото в световния продуцентски бизнес Стийв Албини. Американският музикант и аудио-факир е записал името си в историята с близо 2000 албума, които е продуцирал. Сред клиентите му изпъкват имената на Page & Plant, Neurosis, The Stooges, Pixies, PJ Harvey, Bush, Cheap Trick и кой ли още не, а безспорно най-значимото му постижение е извайването на звука на отдавна придобилия култов статус диск "In Utero" на Nirvana.

И така, помнете – 12 май, София, клуб "Backstage" – продуцентът на Nirvana и групата му на живо за отбрана публика!

Билетите са ограничени до 200 броя, цената им е 15 лв., а продажбата им ще се осъществява от понеделник само и единствено в магазин "О.Ч.З." и клуб "Backstage" в София и чрез и-мейли до Тангра Мега Рок на адрес office@radiotangra.com, както и на касата на зала "Христо Ботев" в петък, 11 април, по време на концерта на Molotov.

Сподели в: