Програма на Art Space 28 септември – 5 октомври 2012

Програма на Art Space 28 септември – 5 октомври 2012 г.

(лятна сцена до НДК – София)

28 септември, петък
19:00 ч. Pop&Rock Meet Jazz II – проект на дует Jazz Orpheus & Славена Даскалова – акустична китара и вокал, гост Алекс Линарес – перкусии
Славена Даскалова – вокал
Славена Даскалова е учила в музикална академия СИАНО в Италия, където участва на различни сцени, включително като гост – изпълнител на конкурса “Re e Regina del castello”. През следващите 4 години продължават и студийните проекти в Радио Донна, както и съвместни записи s DJ Роберто Пинна. Учи в НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за драматичен и музикален театър. Участва в различни продукции включително филма “Ад либитум” (продукция на БНТ), музикални спектакли "Момче за продан”, “Прослушване” с режисьор проф. Б.Атанасова и в “Новата примадона” – режисьор проф. Н. Сейкова и в "Спящата красавица". През декември влиза в класацията “BG ТОП 100” с песента “Внимавай!” – музика и текст Явор Кирин, аранжимент Емил Бояджиев. Следват участия на различни сцени из страната с групите “Bangs”, „Drinks”, “Да!”, както и много други различни музикални проекти. Понастоящем работи заедно с артиста Jazz Orpheus над различни музикално-сценични продукти.
Jazz Orpheus – акустична китара
Jazz Orpheus (Петър Петров) завършва НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ Бургас с цигулка и продължава обучението си в НМА. Там са и първите му сериозни срещи с джаз музиката. Участва в различни концерти с джаз музиканти като Христо Йоцов, Милчо Левиев, Венци Благоев, Димитър Димитров, Юлиян Янев и др. Свирил е в различни групи, включително “Mango Duende”, “Blue Hour” заедно с певеца Алекс Линарес. Организира авторски концерти съвместно с пианиста Юлиан Янев. Работи като студиен музикант във Vinyl studio, където записва за Етиен Леви, Деси Добрева, Хале Казак и др.
През последните няколко години Jazz Orpheus работи по нови авторски проекти („Посветено на…“ и „Fivefold Schizophrenia“). През 2011 заедно със Славена Даскалова създават проекта „Pop & Rock Meets Jazz”.
Алекс Линарес – перкусии
Алекс Линарес е от Перу. В България работи повече от десет години. Алекс е млад певец и музикант с няколко проекта зад гърба си в Лима, където се е изявявал както в латиноамериканската музика, така и на пънк и алтернативната сцена. През последните години Алекс Линарес работи с Манго Дуенде, Tan Go Go и Blue hour.
цена на билетите: 8 лв.

29 септември, събота
11:00 – 16:00 ч. Работилница „Всички керамични техники в два дена” I – грънчарско колело, пластика, глина и калъп, какво може да направим от шамот и полимерна глина с майсторите на А.Р.И.З.7, художникът Захари Иванов и керамиците Албена Джокова, Елизабет Петрова и Женя Райкова
вход свободен

19:00 ч. Концерт на Мерудия & NRG_D, с подкрепата на Samity и Shaka Bo
19:00 Shaka Bo (dj set)
19:30 NRG_D (live)
20:20 Мерудия – авторска музика, Samity зад пулта
21:30 Samity (live dub mix)
Мерудия е reggae банда, която миксира похвати от този стил с разнообразни влияния от други жанрове. Бандата е позната на реге аудиторията с колаборацията „Помни” (с участието на Zafayah и Ndoe). Последният сингъл на Мерудия е „Знаеш ли”.
NRG_D е reggae изпълнител и продуцент, който стартира с "New Relation Generation Dub" през 2007. Той е част от reggae-dub бандата "GangJah Army", както и великотърновския музикален лейбъл "Hill Homiez". В момента работи с български и чуждестранни изпълнители и продуценти.
Samity е сред първите представители на dub-сцената у нас и чест съучастник на концертите на Мерудия. На Art Space ще превземе пулта и ще нанася съответните dub* детайли към живото изпълнение на Мерудия, след което следва самостоятелна live dub сесия, която включва парчета от очаквания в рамките на следващите няколко месеца дебютен албум на артиста.
Shaka Bo е сред ветераните на родния reggae-selector-ски отбор. Винаги носи в торбата свеж трак.
*Dub – музикален стил, развил се на базата на Reggae. Характерен е с екстремната злоупотреба c ефекти като реверберация и ехо, както и наличието на масивно количество бас.
цена на билетите: 5 лв.

30 септември, неделя
11:00 – 16:00 ч. Работилница „Всички керамични техники в два дена” II – грънчарско колело, пластика, глина и калъп, какво може да направим от шамот и полимерна глина с майсторите на А.Р.И.З.7, художникът Захари Иванов и керамиците Албена Джокова, Елизабет Петрова и Женя Райкова
вход свободен

17:00 ч – „С усмивка” – концерт, работилница и изложба, посветени на деца в неравностойно положение и на деца със синдром на Даун. В програмата:
Концерт „В света на мюзикъла, попа и джаза” на млади изпълнители от Музикална студия „Евтерпани” с вокален педагог Аня Краваева и сдружение „Арте либеро” с музикален консултант Галя Павлова
Модерен балет „Китка от поп и хип-хоп” в изпълнение на RD DENS
“Хавайски танц” в изпълнение на „Фейри денс” с хореограф Стефан Илиев
„Зад стобора” – хумористичен диалог на театрално студио към 148 ОУ „Проф. Л. Милетич“ с ръководител Евгения Радоева
Работилница за подаръци на сдружение „Усърдие”, със специалното участие на възрастни хора в неравностойно положение и деца от Дом за сираци "П.Р.Славейков" със синдром на Даун
Изложба на художничките Цвета и Евгения Ботеви от Нациналната художествена академия.
вход свободен

19:00 ч. Рожден ден на Ginger Groove – live суинг, акустичен поп и боса нова
Боряна Йорданова – вокал
Петър Георгиев – китара
Влади Михайлов – контрабас
Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския джаз и мюзикъл, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.
Петър Георгиев завършва Нов български унивеситет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” – програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.
Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.
цена на билетите: 5 лв.

1 октомври, понеделник
БЪЛГАРСКИТЕ ОПЕРНИ ГЛАСОВЕ ПО СВЕТОВНИТЕ СЦЕНИ
20:00 ч. Бо Сковхус и Красимира Стоянова в ЕВГЕНИЙ ОНЕГИН на П.И.Чайковски – Холандия, 2011, 151 мин., постановка Щефан Херхайм

Опера от П.И.Чайковски
Постановка на Нидерланската опера, Амстердам, Холандия – 2011 г.
С участието на: Бо Сковхус, Красимира Стоянова, Андрей Дунаев, Михаил Петренко
Диригент: Марис Джансънс
Постановка: Стефан Херхейм
Кралски Концертгебау оркестър
Хор на Нидерланската опера, Амстердам
Режисьор: Мижел Вермейрен
Описаната от Чайковски като лирична сцена “Евгений Онегин” тук е пресъздадена по впечетляващ начин от холандския режисьор Стефан Херхейм. Диригентът Марис Джансънс, който е майстор на симфониите на Чайковски сега повежда музикалния театър на Амстедам в едно ново преживяване. За изпълнението на българското сопрано BBC Music Magazine написа: “Красимира Стоянова е вълнуваща, едновременно силна и уязвима!”
вход свободен

3 октомври, сряда
18:00 ч. Open Air DJ Party – Dance Music с Константин Моев, Блажо Николов и Владимир Лазаров
Когато се говори за съвременна електронна музика, няма как да не споменем Константин Моев. Той е един от най-обещаващите диджеи на българската електронна и денс сцена. Със забележителен усет за високото качество на музиката и всеки детайл Моев създава своите компилации с енергия, на която не може да се устои. Още от 14-годишна възраст музиката играе важна част от живота му. На 15 години той вече пуска в различни клубове. Само няколко години по-късно той е зад диджейския пулт пред публика от 100.000 човека в Аржентина. Моев определя своя стил като динамичен микс от енергичен шведски и холандски техно-хауз.

Блажо Николов – FoNk е роден в Берлин. От много ранна възраст свири на китара, пиано и цигулка. Той събира опит и постига успехи с няколко групи, когато не закъснява и любовта му към електронната музика. Тогава заменя музикалните инструменти с винила и CD DJ плейъри. FoNK започва кариерата си в няколко малки клуба, където благодарение на познанията си в музиката, преплита различни музикални стилове, като тяхното съвременно звучене скоро му печели първо международно участие. Блажо Николов обича музиката и като изпълнител, и като слушател. Той е силно свързан със стиловете фънк и диско, което прави сетовете му разнообразни. Създава миксове от африканска, латино музика и госпел.

цена на билетите: 5лв.

4 октомври, четвъртък
20:00 ч. One WOmаn Show на Мария Силвестър, с участието на Мария Каракушева – пиано.
цена на билетите: 5лв.

5 октомври, петък
19:00 ч. Концерт на групите Басейн и БГ.з (Български звуци)
Група Басейн ще поднесе авторска музика в стил рок ен рол, фънк, ейсид джаз, латино
Явор – вокал, Росен – китара, Жоро – клавир,
Лози – бас, Ивчо – барабани, Качо – перкуси
БГ.з (Български звуци) ще се включи с реге, ска и фънк
Бранимир – глас, китара, думи
Вело – бас, вокали
Елко – китара
Виктор – барабани
цена на билетите: 6 лв.

*Организаторите си запазват правото на промени.

Pop & Rock Meet Jazz в последната седмица на Art Space

Сподели в: