Програма на Art Space 17 – 23 август 2012

Днес Пътуващото лятно кино на БНТ 1 спира и на Art Space – лятна сцена до НДК, едно от малкото места в България, където през топлите месеци всички желаещи могат да се насладят не само на добре подбрана селекция филми, но и на почти всички изкуства. Тази вечер, 17 август, от 21 часа БНТ 1 ще ни представи българския филм на режисьора Димитър Коцев – ШошоЛора от сутрин до вечер”.

За начална точка на европейското си турне гръцката инструментална група Brotherhood Of Sleep избра София и Art Space. Концертът им на 19 август от 20 часа, организиран от уебзина Rawk’n’Roll, ще бъде подкрепен от родните стоунъри Center. За българите това ще бъде кратка почивка извън студиото на Odd Crew, където в момента смесват първия си албум.

Brotherhood Of Sleep са от породата банди, прегърнали тежките рифове, ниско настроените китари, фъза и наследството на групи като Black Sabbath, Pentagram и Kyuss. Това са трима души, които дълбаят недрата на рока с бавни китарни мелодии разкъсвани от мощни рифове и тектоничен ритъм – инструментален дуум с традиционно звучене. /повече за групите в текста/

На 23 август Art space ще се издигне с 2 см над земята, медитирайки под вълшебните звуци на fly drum в „Джаз за деца с Венци Благоев”. Как се свири на странния музикален инструмент ще покаже Мартин Виденов – майстор на екзотичния „летящ барабан”. Както сам той казва на децата „вътре живеят много феички, които ако нежно погалим, започват да пеят”.

Тази седмица с Венци Благоев и децата ще импровизират и Димитър Благоев – китара, Димитър Сираков – контрабас, Атанас Попов – барабани и Невена Григорова – перкусии.

Програма:

17 август, петък
ПЪТУВАЩО КИНО С БНТ 1
21:00 ч. Милена Николова – Миленита, Христо Петков, Димо Алексиев и Ива Гочева в ЛОРА ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР – България, 2011, 96 мин., реж. Димитър Коцев – Шошо

Младата и секси Лора редува света на бизнеса с нощния живот. Поредното получаване на два обикновени пакета с две тайнствени зарчета – всяко с еднакъв брой числа от всички страни, изпратени от добрия й приятел Гладкия, взривяват сладкото живуркане на героинята. Само за ден посоката рязко се променя – Лора напуска скандално работа, среща самотен странник, който я преследва и се впуска в почти крими маратон от точка А до точка Б из града в желанито си да се защити от мистичната прокоба, тегнеща над зарчетата.
вход свободен

18 август ,събота
21:00 ч. Васко Мавриков, Евгени Будинов, Ивелин Найденов, Мариан Вълев, Диана Любенова и Башар Рахал в КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ – България, 2012, 91 мин., реж. Светослав Дончев

Тримата агенти от Корпуса за бързо реагиране- Васко, Гецата и Борето са насреща. От сваляне на котката ви от дърво до промишлен шпионаж – за тях всеки случай е еднакво важен. Разполагащи с миниван, с „блестящ” ум, „удивителна” смелост и „олимпийска” бързина – тримата разгадават с достойнство всяка ситуация.
Първият клиент на агенцията е дама, която подозира мъжа си в изневяра. „Асовете” откриват болезнената истина, че съпругът наистина има извънбрачна връзка. Следейки го за изневяра, агентите откриват че той е в основата на престъпна организация.
цена на билетите: 5/3лв.

19 август, неделя
20:00 ч. Първи концерт от европейското турне на гръцкото дуум трио Brotherhood Of Sleep, подгряваща група Center

Brotherhood Of Sleep са китариста Георгиус Гусетис, басиста Данис Аврамидис и на барабаните – Серафим Григориу. Не откриват вокал, който да се впише в групата и поемат „по този малко отшелнически, но доста интересен път” – чистия инструментал. “Понеже нямаме текстове, кръщаваме всяка песен на определена концепция или тематична нишка, която присъства в нея. Опитваме се да е едновременно възможно най-смислено и просто.” – споделя барабанистът Серафим Григориу. След два албума и концерти с имена като Karma To Burn, My Sleeping Karma, 1000mods, сега Brotherhood Of Sleep тръгват на второто си европейско турне, а първият концерт от обиколката им е на ART Space.
Не са много групите в България, които за две години от създаването си са постигнали толкова, кoлкото четиримата юнаци от столичната група Center: първо място в конкурса Jack Daniel’s Battle Of The Bands; излизане на Spirit Of Burgas 2011; съвместни концерти с няколко чужди групи и участие на първия голям концерт на уебзина Rawk’n’Roll, заедно със Smallman и Vrani Volosa. В момента Center приключват работата по първия си албум в студиото на софийските метъл лидери Odd Crew. Това издание ще е с пионерско значение за страната ни, тъй като ще бъде първия стоунър рок албум с щампа „произведено в България”. Center са сила, с която тепърва ще се съобразяват…
цена на билетите:
предварителна продажба в мрежата на Eventim 10 лв.
преди концерта 15 лв.

20 август, понеделник
21:00 ч. Колин Фарел в ОЧИТЕ НА ВОЙНАТА – Ирландия-Испания-Белгия-Франция, 2009, 99 мин., реж. Данис Танович

„Само мъртвите са видели края на войната.” Този цитат от Платон загатва за сюжета на Очите на войната – изследване на Данис Танович за това как битката променя човешкото сърце. Но за разлика от “Ничия земя”, тази драма проследява не войника, а хроникьора на сраженията.
цена на билетите: 5/3лв.

21 август, вторник
19:00 ч. Джаз за деца с Венци Благоев – сцена за млади импровизатори, единственото шоу, което дава възможност на децата да свирят и пеят на една сцена с млади и утвърдени джаз музиканти.
Този вторник очаквайте лятната сцена ART Space да се издигне с 2 см над земята, медитирайки под вълшебните звуци на fly drum. Майсторът на екзотичния „летящ барабан” Мартин Виденов ще ни разкаже повече за него и ще импровизира заедно с:

Венци Благоев – тромпет
Димитър Благоев – китара
Димитър Сираков – контрабас
Атанас Попов – барабани
Невена Григорова – перкусии
вход за деца – 3 лева
за възрастни – 5 лева

21:30 ч. Ана Нетребко и Роландо Вийасон в БОХЕМИ – Австрия-Германия, 2008, 115 мин., реж. Роберт Дорнхелм

Париж през 30-те години на XIX в. Четирима приятели споделят бедна парижка мансарда. Това са писателят Рудолф, художникът Марсел, музикантът Шонар и философът Колин. Въпреки че водят живот, изпълнен с лишения, те се радват на добро разположение на духа. Бъдни вечер е и те решават да празнуват в любимото си кафене – "Момюс".
цена на билетите: 5/3лв.

22 август,сряда
21:00 ч. Алексей Гусков и Мелани Лоран в КОНЦЕРТЪТ – Франция-Италия-Румъния-Белгия, 2009, 119 мин., реж.Раду Михайлеану

Преди 30 години уважаваният диригент на оркестъра на Болшой театър Андрей Симонович Филипов е уволнен, защото е назначил евреи музиканти. Сега той е прост чистач в театъра, когато случайно научава, че театър Шателе в Париж кани оркестъра на Болшой театър да изнесе концерт там.
Филипов решава да събере бившите си колеги и да свирят във френската столица вместо истинския оркестър. Той иска за солистка пред своите стари музиканти – евреи и роми – младата виртуозна цигуларка Ан-Мари Жаке. Ако всички успеят да преодолеят трудностите, които им предстоят, последният им концерт може да се превърне в истински триумф.
цена на билетите: 5/3лв.

23 август, четвъртък
21:00 ч. Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова и Джон Лоутън в LOVE.NET – България, 2011, 109 мин., реж. Илиян Джевелеков

LOVЕ.NET проследява паралелно историите на галерия от персонажи, опитващи се да коригират живота си чрез Интернет или просто да се забавляват в мрежата, както и на няколко двойки, свързали живота си чрез сайтовете за запознанства. Филмът "Love.net" разказва за любовта във всичките й проявления – за неизбежната, мистична и необяснима любов, но и за повърхностната, бързо ликвидна любов.
цена на билетите: 5/3лв.

*Организаторите си запазват правото на промени в програмата.

Още по темата:

Brotherhood Of Sleep пристигат ден преди концерта си в София

Сподели в: