Програма на Фестивала „Лятно Кино в Квартала” – Варна 2015

Фестивалът започва на 21.07 – вторник от Парка във Владиславово.

След близо едномесечно гласуване в интернет, най-запалените почитатели на Седмото изкуство избраха филмите, които ще бъдат прожектирани в рамките на „Лятно Кино в Квартала” – Варна 2015.

Над 600 души се включиха в анкетата, а най-предпочитаното заглавие е „Живи легенди” на режисьора и сценарист Ники Илиев. Част от кадрите във филма са заснети именно в нашия град, а може би това е причината за големия интерес. Миналата година другият проект на младия режисьор, „Чужденецът” събра най-много публика в кв.Чайка. Сред останалите филми, които ще гледаме през юли и август са „Кецове”, „Корпус за бързо реагиране 2:Ядрена заплаха”, „Вяра, Любов + Уиски”, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”, „Урок”, „Отрова за мишки или как да си направим банка”. Освен българските ленти, които се оказаха повече от половината избрани, почитателите на киното, ще гледат и няколко европейски заглавия –
„Твърде лично 2” с режисьор Люк Бесон, „Диви истории”, където личи почерка на Педро Алмодовар, „Яж, спи, умри” е филмът  от Швеция. Няма да бъдат разочаровани и феновете на Американската школа – „Ридик”, „Фатални жени”,”Тримата мускетари” и „Помпей” са останалите имена от списъка.

Фестивалът започва на 21.07 – вторник от Парка във Владиславово. Това беше и мястото, където миналата година беше поставено началото на „Лятно Кино в Квартала”. Сега теренът е изцяло ремонтиран и там ще се случат още две прожекции – на 07.08 и 23.08. Останалите локации са кв.Младост, кв.Трошево, кв.Възраждане,  кв.Галата, кв.Аспарухово, Ботевата градинка, Червения площад, кв.Чайка, кв.Левски, кв.Бриз, Градинката до Градската галерия, Цветния квартал, кв.Виница, и Морската градина.
 
„През миналата година прожекциите бяха посетени от над 5000 души. Тази година очакваме зрителите ни да достигнат 20 000. Затова сме подготвили и други изненади.” сподели Николай Тодоров – Ник, създател  и организатор на фестивала. Най-жадните киномани ще могат да опитат на място най-новата варненска бира „Гларус”. Входът е изцяло свободен, организаторите напомнят на всички желаещи да посетят прожекциите да си носят нещо за сядане.

Пълната програма по дни и локации може да намерите тук:
www.лятнокиновквартала.com

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд „Култура” към
Община Варна.

Сподели в: