Програма на театър „Българска армия” за септември

В театър „Българска армия”, от 1 септември по традиция с „Ден на отворените врати” режисьорът Красимир Спасов и сценографа Нина Пашова започват работа върху първия за новия сезон проект „В полите на Витоша” от Пейо Яворов. Веднага след премиерата на спектакъла, Николай Ламбрев – Михайловски и Марина Райчинова (сценограф) се впускат по дирите на А. Н. Островски в постановката „Лес”. Разпределението на актьорите в двата спектакъла ще бъде оповестено през септември.

В началото на 2015 г. театър „Българска армия” отново ще разбуни духовете в културното и публично пространство. Всички в театъра, без нито едно изключение ще бъдат мобилизирани във възкресението на „Време разделно” по романа на Антон Дончев и под режисурата на Асен Шопов. Дали спектакълът ще реконструира представлението от 1973 г.? Едва ли, макар и режисьорът да е същият.

Как ще заблестят звездите на актьорите в театър „Българска армия” и колко ярко ще осветяват следващия сезон? Предстои да разберем. Началото му, отново ще съпътстват избори и трудни стъпки, но едно е сигурно – през септември вратите на театър „Българска армия” ще се отворят в „Деня на отворените врати” и ще останат такива. Широко отворени – за всички.

Голяма сцена:

17.09. от 19 ч.   Много шум за нищо от Уилям Шекспир
18.09. от 19 ч.   Декамерон по Джовани Бокачо
19.09. от 19 ч.   Швейк от Юрий Дачев по Ярослав Хашек
20.09. от 19 ч.   Ден на отворените врати – цял ден
20.09. от 19 ч.   Да разлаем клучетата от Емил Атанасов
21.09. от 19 ч.   Последния трик на Жорж Мелие – Гостува театър „Драк”, Чехия
29.09. от 19 ч.   Колко е важно да бъдеш сериозен от Оскар Уайлд
30.09. от 19 ч.   Ножица – трепач от Бр. Джордън и М. Ейбръмс

Камерна сцена ,,Миракъл":

20.09. от 19.30 ч. Откраднати разкази от Доналд Маргулис

Сцена-клуб:

20.09. от 19.30 ч.  Лалугер от Александър Урумов – Моноспектакъл на Николай Урумов

Сподели в: