Програма на Студио 5 НДК 29 юни – 05 юли 2012

Програма на Студио 5 НДК 29 юни – 05 юли 2012г.

Tudo Brasil Festival 2012 – откриване

КОНЦЕРТ SAMBRAZILBG
Споделете един миг с нашата талантлива българо-бразилска група. Това ще бъде един уникален момент…
Петък, 29.06, 19.30ч. в Студио 5, НДК, вход А3
Площад България №1
тел. за резервации: +359 2/9631254

Poli Genova Acoustic Live

На 29 юни от 22.30 часа в Студио 5 посрещаме слънчевото момиче на българския поп-рок – Поли Генова с акустичен лайв и настроение за милиони. В компанията на верния си бенд, Поли ще ни повече на музикално приключение, в което ще чуем както любимите си песни, така и нестандартни кавъри на хитови песни. А за десерт – и нови парчета от предстоящия албум на Поли! Естествено, нямаме търпение.

Заподозрените в тази музикална авантюра са:

LaTiDa – беквокали
Пламен Денчев – пиано
Димитър Балев – китара
Алекс Атанасов – баскитара
Богомил Дончев – ударни

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

ФАНИ – Финансовата Агония на Индивида

Пиесата на младия, но много талантлив и с голямо чувство за хумор
и способност за богато образно мислене драматург Марин Костовски, се
занимава с един изключително актуален за всички ни проблем – Кризата и
Финансовата Агония На Индивида, наречена на галено ФАНИ. А както
знаем, кризата е тотална. ФАНИ е навсякъде. А сега и в Студио 5 – премиерно на 30 юни от 19 часа.
Нашата ФАНИ персонално вилнее в сферата на изкуството и културата.
"Обработва" интелектуалците и културните дейци. И днес тя ще е на
"работно посещение" в дома на Маестро Георги Божнаков – концертмайстор
на Софийската филхармония. Целта на визитата и е твърде делова и
прозаична – да превърне Маестрото от Първа цигулка в Последна дупка на
кавала.
Срещата между двамата преминава през много комични и
трагико-комични фази на развитие. В борбата с ФАНИ Маестро Божнаков не
е сам – помага му Черният Петър – коминочистачът, който носи късмет.
Но дали ще разчита само на късмета или ще пробва най-различни и
неочаквани похвати, за да се отърве от ФАНИ ? Какъв ще е резултатът от
битката на Маестрото с финансовата криза ? Ще има ли happy end ?
Всичко това зрителите ще разберат, като гледат спектакъла " ФАНИ ". И със сигурност няма да съжаляват, защото ще бъдат възнаградени с огромна порция смях и наслада от великолепното и впечатляващо актьорско изпълнение на големия артист Стефан Мавродиев, като Маестро Божнаков, от многопластово разработения от актрисата Елена Кънева образ на социалното явление ФАНИ,от яркото и запомнящо се превъплащение, като Черния Петър на Николай Атанасов – Шуши, чието дело е и режисурата на спектакъла, както и музикалното оформление.

Билети – 10 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Двама мъже и жена и половина – Милица Гладнишка Live

Какво е по-добре от двама мъже и половина ли? Двама мъже и жена и половина!
Точно така – дивата Милица Гладнишка – с нейния страховито страхотен глас ще ни забавлява с най-яките джаз стандарти на века на 30.06 от 22.30 часа в Студио 5.

В компанията на пианиста и композитор Васил Спасов и Митко Шанов (бас), тя ще ни разходи из страхотните класически джаз песни, които разтуптяват сърцата ни и ни карат да танцуваме и пеем с нея.

Милица е жизнерадостна, лъчезарна и пълна с добра енергия. Сцената винаги става по-усмихната, когато тя се качи на нея. Милица се е превърнала в музикален синоним на радостта от живота. Тя ще ни зареди с емоции с изпълнението си на класически джаз стандарти, както и на няколко музикални закачки, които няма да издаваме, аранжирани специално за нея от Васко Спасов и Мишо Йосифов.

На 30.06 от 22.30 часа в Студио 5 – двама мъже и жена и половина – Милица Гладнишка!

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на концерта.

July Evening

Каним ви на нестандартно празненство – вместо July Morning, да посрещнем July Evening. В компанията на Любо Денев, Венци Благоев и страхотния вокал на американката Сюзан Браунфилд – само в Студио 5 на 01 юли от 19 часа.

А програмата е повече от лятно очарователно – с любими парчета на Гершуин, авторски на Любомир Денев, спиричуъли и стандарти, които докосват всички джаз струни в сърцето ни.

Специалният гост Сюзан Браунфилд ще ни очарова с прекрасното си присъствие и нежния си глас. Сюзан е класическа певица, именно затова с интерес ще я чуем как пее джаз, придавайки му едно по-класическо звучене.

Триото е свирило заедно за първи път на фестивала Body & Soul, което прави концертът им в Студио 5 вторият уникален шанс да ги чуем. Очакваме ви – на July Evening, 01 юли, 19 часа.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на концерта.
За резервации: тел. 02/963 12 54.

„Париж – Буенос Айрес”: френска и аржентинска музика

Специално от Белгия за една незабравима танго вечер пристига дуото Мария Мартинова (пиано) и Сирил Гарак (цигулка). Именно българка и французин ще раздвижат кръвта ни с най-добрите танго произведения в Студио 5 на 03 юли от 19 часа. Завинаги верни на традицията си да предлагаме най-добрите танго концерти, ви каним на Париж-Буенос Айрес, една истински вълнуваща програма. А след концерта на дуото ни очаква и незабравимо Milonga парти – с DJ El Maquinista.

Родена във Варна, Мария Мартинова започва да свири на пиано на 7 години, вдъхновена от богатото музикално наследство в семейството си. Завършва НМА Проф. П. Владигеров, след което ангажиментите й я отвеждат в Австрия, Германия, Холандия, Гърция, Финландия, Белгия, Франция, Америка, Англия, Полша, Швейцария, Италия, Лихтенщайн, както и в Северна и Южна Америка.
След като основава Тanguarda Мария бързо се установява като едно от
най-обсъжданите имена на европейската танго сцена. Докато работи под
ръководството на Густаво Бейтелман – доайенът на съвременното танго, Мария
има шанс да си сътрудничи с музиканти като Алфредо Маркучи, Пабло Агри,
Хуан Естебан Куачи, Хавиер Коен, Хуан Карлос Куачи, Виктор Вийена и Лео
Вервелде.

Роден в Кан през 1970, Сирил започва музикалното си образование в Консерваторията в Грас, продължава в CNR и се дипломира в Националната музикална консерватория в Париж, където учи при Ален Молиа и Кристиан Ивалди. Като музикант в различни камерни ансамбли, Сирил участва в изпълнението на
много нови творби от прочутите композитори Ерик Фишер и Густаво Бейтелман. Осъществява записи за лейбълите Virgin Classic/EMI, Milan Records, Sergent
Major Company, Arion, Tipica Records, Dapheneo and Ameson Records, високо
оценени от френската музикална преса. Негови изпълнения се излъчват от
радио-канали във Франция, Холандия, Гърция и Португалия.
Световноизвестната група Gotan Project кани Сирил като водач на струнната
секция за последния си албум.
Париж-Буенос Айрес – Студио 5, 03 юли, 19 часа.

Билети: 15 лв. при предварителна продажба на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и 20 лв. в Студио 5 преди началото на концерта.

За резервации: тел. 02/963 12 54.

Разбираш ли ме правилно с Георги Мамалев

 

В Студио 5 на 04 юли от 19 часа – Георги Мамалев и неумиращия му моноспетакъл „Разбираш ли ме правилно?”. Постановката, обичана от стотици зрители, се състои от осем монолога от живота на осем различни герои, поставяйки пред зрителите въпроси за живота и ежедневието им с много хумор и ирония. Театърът не само цели да разсмива до сълзи, той помага и да се замислим. И именно в това се крие чарът на „Разбираш ли ме правилно?” и посланието на моноспектакъла.

Режисьор е незабравимият Андрей Баташов, музикалното оформление е дело на композитора Асен Драгнев, а сценарият е на Весел Цанков и на Георги Мамалев.

Заповядайте на 04 юли в Студио 5 за поредната доза вдъхновение и радост от Георги Мамалев. Начало – 19 часа, вход – 10 лв.

Big Band Blagoevgrad – Latin Jazz Programme

Очарователният Биг Бенд на Благоевград ще гостува на София – Студио 5, 04 юли от 22 часа ще бъде понесени като вихър с тяхната латино-джаз програма!

Биг Бенд Благоевград е създаден през 1993 г. на основата на съществуващия Градски духов оркестър по предложение на диригента Борис Янев. Оркестърът се състои от 16 оркестранти и е дейност в Направление „ Култура” към Община Благоевград. Богатият му репертоар включва произведения ( пиеси) в стил суинг, блус, поп, рок, джаз, фънк, латино, балади, шлагери и др. Негови постоянни солистки са Христина Палева, Марияна Костова, Анелия Никова, Русина Катърджиева, Александрина Александрова, както и световноизвестният тромпетист Венцислав Благоев – родом от Благоевград.

Биг Бендът за първи път ще свири в Студио 5, което е повод, за който безкрайно се вълнуваме. Обичаме биг бендовете, а тяхната енергия и музикална сила е силно заразителна! Нищо не може да даде по-страхотен и енергичен старт от латино-джаз музика, с която да отбележим жаркото лято. Няма да бъде горещо само навън – а и в Студио 5! Начало – 04 юли, 22 часа.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на концерта.

За резервации: тел. 02/963 12 54.

Смехотерапия

В Студио 5 на 05 юли от 19 часа вторият сезон на Смехотерапия ще заеме сцената ни.
90-те минути на Смехотерапия, продължават да ви оставят без дъх. Дъхът не е на салам и чесън. Сменихме си чорапите. Сценарият – също. Блондинки, луди бабички, ловци, цигани, съпрузи и какво ли още не, са забъркани в чорба от нечовешки смях, орежисирани с пикантни лафове и изиграни по блестящ начин от познатите ви артисти. Завръщаме се от националното турне, заредени с жив и неподправен хумор, много настроение, усмивки и празни кутийки от бира. Подло ще ви заразим с вирусен смях до сълзи и ще ви оставим поне седмица след представлението да ви мислят за луди по улиците. Така де, няма само нас да ни сочат с пръст! Сезон 2 е все още девствен, макар и пълнолетен. Заповядайте в Студио 5 на НДК да го дефлорираме заедно. Презервативи за добро настроение не раздаваме. Всички гримаси са разрешени, хихикането е забранено – смеем се само на глас. За заклетите пушачи има антракт. За останалите – ходещ страстен джубокс в шотландска поличка.
Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Brazz ViliDj

Закриваме жежкия летен сезон в Студио 5 с пънк-джаз-кибер партизаните от Brazz ViliDj!
На 05 юли от 22 часа браз бурята ще ни залее отново и ние нямаме нищо против да бъдем корабокрушенци в джаз клуб.

Всичко това ни най-малко не е случайно. Групата се състои от не кой да е, а именно (поемете дълбоко въздух):

Вили Стоянов – тромбон и вокал
Кирил Зафиров – бастромбон
Божидар Василев – тромбон
Тодор Бакърджиев – тромпет
Мартин Ташев – тромпет
Мишо Йосифов – тромпет
Димитър Льолев – алтсаксофон
Денис Попстоев – алтсаксофон
Димитър Узунов – туба
Николай Данев (BrownSugar) – барабани
Христо Ганев – перкусии

В браз програмата: Killing In The Name (Rage Against The Machine), Valerie (Amy Winehouse),Sublime, Rasta Funk (Hot 8 Brass Band), Страшно обичам жените (Йосиф Цанков) и още много чувани и нечувани парчета.

Билети – 10 лв. преди началото на концерта.

Още на Kafene.bg:

"Париж – Буенос Айрес" – танго вечер с дуото Мария Мартинова и Сирил Гарак

Програма на Студио 5 НДК 22 – 28 юни 2012

Сподели в: