Програма на Студио 5 НДК 28 септември – 04 октомври 2012

Програма на Студио 5 НДК 28 септември – 04 октомври 2012 г.

Георги Мамалев в моноспектакъл „Какво става?” – предпремиера!

Сто дни след като отпразнува 60-годишнината си Георги Мамалев поднася юбилеен подарък на безбройните си почитателки и почитатели – моноспектакълът "Какво става?". На 28 септември от 19 часа в Студио 5 предпремиерно ще можем да гледаме именно тази нова постановка.

Предишният му моноспектакъл "Разбираш ли ме правилно?" се задържа на сцената 10 години и можеше да бъде игран още, ако не бе желанието на Мамалев да подари на зрителите нов букет от 7 атрактивни образа, изградени в типичния му стил – смешни и гротескни, актуални и разпознаваеми.

Двамата със сценариста Весел Цанков с тъга споделят, че от предварително подготвения за моноспектакъла материал са отпаднали 3 образа и близо половината текст от останалите монолози, но без тази решителна корекция, направена заедно с режисьора Владлен Александров, "Какво става?" щеше да трае 3 часа.

В самото начало на моноспектакъла Георги Мамалев повежда борба с мобилните телефони, тези досадни наши господари, които звънят в най-неподходящия момент, при това с най-неочаквани сигнали, като например "Ваше величество, търсят ви". Ваше величество – добре, обаче в това време той краде крушка от тоалетната в службата! Сигурно е, че по време на моноспектакъла всички зрители ще изключат телефоните си, след като чуят разказаната от Мамалев поучителна история за щрауса Самба, който глътнал мобилен телефон.
Следват монологът за човека, който следи всички новини по всички медии и търси отговора на въпроса "Какво става?". Появява се иманярът, който единствен милее за културно-историческото наследство и лично е открил плочата на хан Крум Страшни. На сцената излиза и лекарят, смачкан от безкрайните здравни реформи и мечтаещ да лекува европейския пациент – точен, изряден, спретнат, хубав, здрав пациент, да ти е кеф да го умориш. С мъка се появява и огромният преяждащ герой на нашето време, който и в бизнеса, и в политиката, и в опозиция, и на власт изяжда каквото според него става за ядене, тоест всичко. Дотичва футболният запалянко на "Ужас" – Мамарчево, който разказва за възхода и падението на любимия си отбор, записал в историята си паметната среща със сборен отбор звезди в състав Роналдо, Роналдиньо, Стоичков, Марадона, сестрата на Марадона и Дейвид Бекъм с жена си ("Ужас" печели със служебен резултат 3:0 поради неявяване на противниковия отбор). Следва монолога на пациента, който е лекуван от седем доктори и въпреки това оздравява – известни са такива случаи, когато пациентът има огромно желание да оздравее, медицината е безсилна.

Новият моноспектакъл "Какво става?" излиза на сцената на клуб "Студио 5" в най-подходящия момент, защото всеки момент е подходящ за час и половина смях със запазената марка на Георги Мамалев .

28 септември, 19 часа, Студио 5

"Какво става?"
Сценарий: Весел Цанков и Георги Мамалев, режисура: Владлен Александров, музикална картина: Александър Младенов, мултимедия и фотография: Божидар Марков, художник: Елена Иванова

АКАГА

На 28 септември от 22.30 часа с група АКАГА откриваме сезона на купона в Студио 5! Новият концерт на фънк-джаз любимците ни гарантира и задължителната доза оптимизъм за месеца с музика и танци!

За 20 години през групата са преминали над 20 музиканта, като настоящият й състав е: Краси Куртев (бас китара), Петър Главанов (китара), Калин Петров (пиано), Димитър Митев – Дънди (барабани), Георги Велев (тромпет), Иво Казасов (тромпет), Красимир Кирилов – Джоджо (тромбон). Създадена като фюжън формация, днес АКАГА прави смели компилации на тема фюжън-джаз, фънк, български фолклор, реге, соул. Любопитна подробност е, че всички музиканти от групата се познават от деца и са съученици от Музикалното училище в София.
В Студио 5 момчетата ще изпълнят любимите ни техни авторски парчета, както и най-повдигащите настроението фънк и джаз хитове, с гаранция за купон с много положително настроение!

28 септември, 22.30 часа, Студио 5 и АКАГА – това е музика, пипната за душата.

Билети – 10 лв. – онлайн от www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Мюзикълът е мъртъв, да живее мюзикълът

Мюзикълът – един от модерните жанрове, с който израснаха поредица от поколения – не само в Америка, но и в Европа. На 29 септември от 19 часа в Студио 5 ще се превърне в Бродуей!

Мюзикълът е жанрът, който поиска да говори на езика на времето, на хората – днес. Хората от улицата, хората от живота… Жанрът, който “свали” големите класически митове и теми, герои и образи и ги направи днешни – живи. Юлия, шекспировата Юлия слезе то високо романтичното си балконче във Верона и тръгна по улиците на един американски квартал, а Ромео остави високо поетичните си любовни трели и взе нож, за да защити любовта си. В мюзикъла драмата стана конкретна, остра, на месо. Започнахме да я усещаме – с кожата си, с тялото си, с вътрешностите си. Започнахме да говорим без думи, престанахме да говорим, започнахме да пеем, да танцуваме. Започнахме да случваме съдбата на героите, но и своята собствена съдба, с цялото си същество.
Jesus Christ Superstar – Бог никога не е бил дете, за това е създал Христос – за да изживее детството си.
West Side Story – с незабравимия хит “Америка”; впрочем Колумб е търсил богата Индия, а не бедната Америка. Ах, Америка!
The Cat`s – незабравимите “Mакевати:, “Гризабела” и “Миднайт”
Chicago – какво е Чикаго без своите бордей и своята “Мама”, без своите убийства, без славните си “убийки” – убили мъжете си в екстаз. Впрочем собствения съпруг може да бъде обичан само като мъртвец.
Cabaret – на вечната Лайза Минели. Сърцето спира, дъхът замира, но устата пее. И то как!
All, that jazz – всичко има своя край – и любовта, и секса, и славата – “ Bye, bye happiness”
Hair – щом чуем този ритъм започваме да чуваме ударите на сърцето си, темпа на кръвта си, вика на тялото, крясъка на цялото ни същество – косите ни се изправят и се превръщат в антени, които ловят слънцето “ Let the sunshine in..”

Енергия, енергия, енергия… Ние сме ядро от енергия, която е пред избухване, която избухва – в едно лудо шоу, в една невиждана фиеста, едно душевно “дуенде” под звездите , които тази вечер са толкова големи, сякаш всяка искат да станат луна.

Луната на Бродуей…

Режисьор: Николай Георгиев
Хореография: Петя Йосифова
Участват: Петя Йосифова, Ромина Николова, Валерия Димитрова, Вирджиния Пейнова, Ива Маринчева, Катя Гигова, Софи Ан, Илияна Димитрова, Нева Димитрова, Меги Трайкова, Теодора Георгиева, Димитър Димитрова, Георги Арсов, Александтър Александров, Красимир Костов, Марио Йоцов, Иван Стоянов, Мюмин Емин
Времетраене: 75 мин.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Sentimental Swingers & Mihail Yossifov Sextet

Sentimental Swingers с Михаил Йосифов Секстет ще ни настроят сантиментално-меланхолично, а защо не и закачливо – в първите дни на есента.
Дамите на суинга ще ни зарадват на 29.09 от 22.30 часа. За Деси, Вера и Рони думите са излишни, защото в кралството на суинга, те са безспорните владетелки – както са и на нашите сърца. На 29 септември те ще ни очароват от сцената отново в компанията на Михаил Йосифов Секстет, за да ни върнат в ерата на славните Дюк Елингтън, Ела Фицджералд и Бени Гудман. Когато жените са били женствени до полуда, а мъжете – истински джентълмени.
Sentimental Swingers ще ни отправят покана за танц в Студио 5, която не бихме могли да откажем. С опасния си чар, отличителния си стил и пленителни песни трите кралици и Мишо Йосифов Секстет обещават да върнат блясъка и веселието на суинг годините, дори и само за една вечер! На 29.09, 22.30 часа, Студио 5.
Михаил Йосифов секстет: Мишо Йосифов (тромпет), Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (барабани).
Билети: 20 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на концерта.
За резервации: тел. 02/963 12 54.
За допълнителна информация: http://www.clubstudio5.com/ и http://sentimentalswingers.com/ и http://bg-bg.facebook.com/SentimentalSwingers.

Voiceland – Популярна музика, изпълнена акапела

Обединени от любовта си към акапелната музика, формация Voiceland са сред най-младите и оригинални групи на България в момента. Те творят с размах в различни стилове и ще спечелят сърцата ви със своето магично и съвременно звучене, което ще ви пренесе на място, където гласовете създават нови светове.

Voiceland са:

Дарина Чакърова – алт
Кристина Карайлева – сопран
Захари Димитров – тенор
Кирил Петров – баритон (бийтбокс)
Константин Бейков – бас
Никола Петров – бас (бийтбокс)

Билети: 7 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на концерта.

За резервации: тел. 02/963 12 54.

Студио 5 представя:

Звездите на Гласът на България!

Радослав Гергов, Невена Колева, Игор Шабов, Тодор Гаджалов и Валентина Димитрова – това са имената на звездите от Гласът на България, които ще направят своя ексклузивен концерт за публиката на Студио 5, само на 30.09 от точно 22 часа!
Несъмнено младите таланти нямат нужда от представяне – всички гледахме изявите им на малкия екран и съпреживявахме с тях победи и загуби. Пътят им към славата и кариерата в музиката тепърва започва, но със сигурност всеки вече има свой любимец. Студио 5, което с радост отваря вратите си за всички млади таланти, посреща с нетърпение Радослав, Невена, Игор, Тодор и Валентина в неделния ден. .
Под секрет ви съобщаваме, че талантливите момичета и момчета ще пеят не само кавъри, както сте ги чували, а и авторски парчета, специално за вас! И ние умираме от желание да ги чуем, както подозираме, че и вие!
Очакваме ви на 30.09 от 22 часа в Студио 5 за звездите на Гласът на България, на живо и само при нас!

Билети – 8 лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Георги Мамалев в моноспектакъл „Какво става?” – ПРЕМИЕРА!

Сто дни след като отпразнува 60-годишнината си Георги Мамалев поднася юбилеен подарък на безбройните си почитателки и почитатели – моноспектакълът "Какво става?". На 01 октомври от 19 часа в Студио 5 най-накрая премиерно ще можем да гледаме именно тази нова постановка.

Предишният му моноспектакъл "Разбираш ли ме правилно?" се задържа на сцената 10 години и можеше да бъде игран още, ако не бе желанието на Мамалев да подари на зрителите нов букет от 7 атрактивни образа, изградени в типичния му стил – смешни и гротескни, актуални и разпознаваеми.

Двамата със сценариста Весел Цанков с тъга споделят, че от предварително подготвения за моноспектакъла материал са отпаднали 3 образа и близо половината текст от останалите монолози, но без тази решителна корекция, направена заедно с режисьора Владлен Александров, "Какво става?" щеше да трае 3 часа.

В самото начало на моноспектакъла Георги Мамалев повежда борба с мобилните телефони, тези досадни наши господари, които звънят в най-неподходящия момент, при това с най-неочаквани сигнали, като например "Ваше величество, търсят ви". Ваше величество – добре, обаче в това време той краде крушка от тоалетната в службата! Сигурно е, че по време на моноспектакъла всички зрители ще изключат телефоните си, след като чуят разказаната от Мамалев поучителна история за щрауса Самба, който глътнал мобилен телефон.
Следват монологът за човека, който следи всички новини по всички медии и търси отговора на въпроса "Какво става?". Появява се иманярът, който единствен милее за културно-историческото наследство и лично е открил плочата на хан Крум Страшни. На сцената излиза и лекарят, смачкан от безкрайните здравни реформи и мечтаещ да лекува европейския пациент – точен, изряден, спретнат, хубав, здрав пациент, да ти е кеф да го умориш. С мъка се появява и огромният преяждащ герой на нашето време, който и в бизнеса, и в политиката, и в опозиция, и на власт изяжда каквото според него става за ядене, тоест всичко. Дотичва футболният запалянко на "Ужас" – Мамарчево, който разказва за възхода и падението на любимия си отбор, записал в историята си паметната среща със сборен отбор звезди в състав Роналдо, Роналдиньо, Стоичков, Марадона, сестрата на Марадона и Дейвид Бекъм с жена си ("Ужас" печели със служебен резултат 3:0 поради неявяване на противниковия отбор). Следва монолога на пациента, който е лекуван от седем доктори и въпреки това оздравява – известни са такива случаи, когато пациентът има огромно желание да оздравее, медицината е безсилна.

Новият моноспектакъл "Какво става?" излиза на сцената на клуб "Студио 5" в най-подходящия момент, защото всеки момент е подходящ за час и половина смях със запазената марка на Георги Мамалев .

01 октомври, 19 часа, Студио 5

"Какво става?"
Сценарий: Весел Цанков и Георги Мамалев, режисура: Владлен Александров, музикална картина: Александър Младенов, мултимедия и фотография: Божидар Марков, художник: Елена Иванова

Актриса и актьор в стилен музикален тандем

Ралица Бежан и Иван Юруков с премиера на нов видеоклип към авторското парче „Полунощ”

Премиерата на песента „Полунощ” с автори Ралица Бежан и брат Ѝ Иван Ковачев, ще е на 1 октомври в Студио 5. Режисьор на видеото е познатият и любим актьор Иван Юруков, който не за първи път успешно влиза в ролята на режисьор. С Ралица Бежан работят по различни проекти в театъра и музиката от много години. Първата им среща е на сцената на Драматично-куклен театър Враца в постановката „С любовта шега не бива” от Алфред Дьо Мюсе, с режисьор Венцислав Асенов.

Специално за клипа канят група от 40 души, които се организират във ФБ на приятелски принцип – студенти, професионални актьори, някои от които познати от екрана, сървайвърите Димитър Димитров и Диана Първанова, Ники Станоев от „Домашен арест”, дори и кучето на стилистката на клипа (Деница Аргиропулос). В джазовата атмосфера на виден столичен хотел под хореографията на Ана Митева и Пьотр Кшемински, Иван Юруков заснема материал за пълнометражен филм. Уви, от него е ползвана малка част, като екипа има интересни идеи за останалата. На премиерата на клипа помощник режисьора Диана Милушева обещава да изненада не само гостите, а и Ралица и Иван с много забавен мейкинг. На снимачната площадка близо 18 часа се вихрят бурни страсти и взривоопасен актьорски талант.

Ралица Ковачева – Бежан се занимава с музика от 4-годишна. Учила е певческо изкуство и пиано при музикални колоси като проф. Юлия Ценова, Петя Диманова, Пламен Бейков и Етиен Леви. В крайна сметка Ралица избира да завърши висшето си образование в специалност: Актьорско майсторство за драматичен театър при проф. Крикор Азарян, доц. Тодор Колев и Николай Поляков. Чаровната брюнетка има над 30 роли в театъра. Лицето Ѝ е познато от множество реклами, кино и телевизионни продукции. А кадифеният Ѝ глас звучи в любими сериали като: „Женени с деца”, „Семейство Флинтстоун”, „Две момчета и едно момиче”, „Живот след развод”, „Моите мили съседи” , както и в анимационните филми „Рио”, „Колите”2 и др.

Дълбокият и вълнуващ глас на Ралица Бежан може да чуете на премиерата на песента „Полунощ” на 1 октомври в Студио 5, от 21.30 часа. Ще свирят едни от най-добрите млади музиканти: Калин Жечев – пиано, Алекс Нушев – бас, Венцислав Велев-Вайчо – китара, Добромир Николов-Доби – саксофон, Димитър Симеонов – ударни, участвали в студийния запис.

Guitar Fussion

На 02 октомври от 19 часа в Студио 5 ще посрещнем една формация, пловдивска по дух и виртуозна по изпълнение. А именно:

Николай Карагеоргиев – китара
Мирослав Турийски – пиано
Александър Леков – бас
Христо Йоцов – барабани

Мирослав Турийски и Александър Леков са двама от младите джаз музиканти в Пловдив.Завършили са Държавна Музикална Академия със специалност поп и джаз (съответно) пиано и бас китара.През последните години, те присъстват на всички фестивални и клубни джаз сцени в България.Двамата са преподаватели в АМТИИ Пловдив.
Николай Карагеоргиев завършва реномираната академия "Swiss Jazz School" в Берн,Швейцария със специалност джаз китара.Там той прекарва последните десет години и има възможност да се учи от, и да свири на една сцена с едни от големите имена в световния джаз.Участва в проект и албум на легендата Били Кобам.Наскоро Николай се завърна в България за да обогати родната джаз сцена с таланта си.

Христо Йоцов няма нужда от представяне – без него джаз сцената ни би била просто сцена…

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketplus.bg и www.ticketstream.bg.

Funkallero

След едно горещо лято за музикантите от Funkallero, те са отново заедно с верните си почитатели в Studio 5 на 02 октомври от 22 часа. Нови масивно фънки парчета ни е подготвил лидера на групата Васил Спасов, който се разписа в участия на няколко фронта през това лято, като след фестивалите във Варна и Spirit of Burgas с Funkallero, неотменно зае позиция в секстета на Мишо Йосифов отново на Spirit of Burgas. Преди това пък бе турнето му с Романено проджект в Германия и Белгия . Иначе тандема на Васил Спасов с Милица Гладнишка не пропусна и това лято фестивалите в Стара Загора и Аполония. Фестивалите в Банско и Ниш, приеха съответно проектите Романено и Sentimental Swingers и Мишо Йосифов Сексет. Края на лятото имаше класически привкус за лидера на Funkallero Васил Спасов, с участието му на Моцартовия фестивал и Фортисимо 2012, този път и като аранжор за Фестивалния оркестър с Максим и Веско Ешкенази, отново, като член на състава на Мишо Йосифов. Световна премиера очаква феновете на Funkallero вторник 2 октомври. Композицията „Да Дюуд” ще бъде официално представена от членовете на състава. Ще има томбола и сказка.

Очаквайте:
Димитър Льолев – саксофон
Мирослав Иванов – китара
Васил Спасов – пиано
Радослав Славчев – бас
Георги Марков – барабани

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Studio 5 Salsa Party!

Серията салса партита всяка сряда в Студио 5 продължават!

Първото за сезона ще се състои на 19 03 октомври от 22 часа и отново ще бъде заредено със страхотна атмосфера и много танци!

03 октомври, 22 часа, вход: 5 лв.

TUMBAITO Latin Band & Калин Вельов

Денят е 04 октомври, часът 22, а мястото – Студио 5. В играта на топло и студено, TUMBAITO отговаря само на едно – горещо! Те са салса формация, създадена през хладния януари 2007 година, за да раздвижи кръвта ни и да повдигне градусите. Групата включва не повече и не по-малко от 9 музиканта, които за една година се превърнаха в топ латино имената на България, а именно:

Състав:
Мартин Ташев – вокал , тромпет
Мишо Йосифов – тромпет
Милен Петров – тромпет
Вили Стоянов – тромбон
Милен Кукошаров – пиано
Борис Таслев – бас
Стефан Кожухаров – тимбалес
Калин Вельов – конги

Основател на TUMBAITO е перкусионистът Калин Вельов. В периода 1999 г. – 2004 г., Калин специализира латино музика в Ротердам/Холандия/, където работи с най-известните холандски латино имена. Оттам идва и вдъхновението му за този горещ проект, създаден за всички фенове на този тип музика.

През 2007 г. и 2008 г., TUMBAITO изнася концерти на 2-ия и 3-ия Международен Фанта Салса Фестивал в София пред публика от 2000 човека, а през 2007 групата свири и в Българското Национално Радио, като изпълнението й е филмирано на DVD и излъчено директно по сателит в осем европейски столици, а отзвукът е повече от ласкателен! Зад успеха на групата стои и организаторът на най-мащабните салса проекти в България – Стефан Еленков, който е и съучастник в сформирането на групата и основен двигател за популяризирането на TUMBAITO и салса музиката в България.

А през април тази година TUMBAITO пусна и първото си авторско парче – „Тъмнокосо Момиче,” която е и първата българска салса песен! Факт, с който няма как да не се гордеем. Репертоарът на TUMBAITO, който ще чуем в Студио 5, се състои от 70 известни салса хита от 70-те години насам, както и, надяваме се, все повече авторски песни. С много настроение и TUMBAITO Latin Band & Калин Вельов – на 04 октомври от 22 часа, в Студио (салса) 5!

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketplus.bg и www.ticketstream.bg.

Сподели в: