Програма на Студио 5 НДК 21 – 27 септември 2012

Програма на Студио 5 НДК 21 – 27 септември 2012 г.

Мирослава Кацарова представя албума „Завръщане на юг” и на сцената на Студио 5

На 21 септември от 19 часа Мирослава Кацарова ни кани отново – на вълшебен, сладък концерт с много красиви нежни песни. Певицата ще представи и за пръв път на сцената на Студио 5 нейният албум „Завръщане на Юг”. И ние определено нямаме търпение да го чуем в цялата му прелест на живо.
За магията ще допринесат: Мирослав Турийски – пиано, Веселин Веселинов-Еко – бас и Христо Йоцов – барабани. Несъмнено, повод да се вълнуваме какво ни е подготвила за новата година водещата на любимото ни латино джаз предаване по Jazz Fm „Дезафинадо”.
Песни, които неусетно ще ни поведат по „Летните улици” на сладкото нищо-правене – „това е времето, в което можеш да се завърнеш към себе си и към нещата, които истински те вълнуват”, споделя певицата.
Чаровната джаз певица ни обещава един концерт, който няма да се води от точни правила и последователност, а ще изпълнен с много любов към джаз музиката и нейните почитатели – на 21 септември от 19 часа, по южните брегове на Студио 5.

Билети – 10 лв. на касата в Студио 5 и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg.

Brazz ViliDJ

Брас аграрите, ще нападнат Студио 5 като див глиган охлюв. За отбрана си вземете лопати, гребла и други такива. Първата копка на брас нивата, ще бъде в 22:30.

Когато котката я няма – спектакъл по Джон Мортимър и Браян Кук

За втори път на сцената на Студио 5 – спектакълът „Когато котката я няма” по Джон Мортимър и Браян Кук на 22 септември от 19 часа.
Невероятно смешна, изпълнена с множество комични, инфарктни и безизходни ситуации, тази комедия оставя във всеки зрител един положителен заряд, кара го да бъде усмихнат и същевременно с това да се замисли над собствения си живот. Историята на спектакъла вълнува всички поколения и темите, които присъстват, ще провокират всеки, като неминуемо ще се припознаете в някой от героите или ситуациите. А какви са те – заповядайте, за да разберете.
Екипът се състои от:
Владимир Цветков – Джордж
Сабина Коен – Милдрид
Деница Георгиева – Етел
Боян Тонев – Хъмфри
Виктория Радева – Дженифър
Дария Николова – Шърли
Режисьор : Иво Йончев
Психолог на проекта : Снежина Стоянова
Музика : Владимир Цветков

Очакваме ви на 22 септември от 19 часа в Студио 5, за да си отговорим заедно на въпроса – какво се случва, когато котката я няма?!

Билети: 8 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Acoustic Beatles Project само в Студио 5

Четирима от любимите ни музиканти се събират в нов проект, който обещава да разчупи музикалното зацикляне и посрещнем пролетта с повече поводи за усмивки, какъвто е този проект – вечните хитове на Бийтълс. Acoustic Beatles Project – ексклузивно и само в Студио 5 ще ни зарадва за първи път този сезон на 22 септември от 22.30 ч. и ще ни върне с жълта подводница в най-страхотните години на рока.

Китаристът на Б.Т.Р. Славчо Николов, Венко Поромански – бивш барабанист на група "Те", Дони и Коцето-Калки ще са нашите Джон, Ринго, Пол и Джордж, само за една вечер.

Песните, които ще чуем определено са класика. Свиренето ще е акустично, за да бъде поднесено по по-различен начин от оригинала, дори с коренно променени аранжименти.

Славчо ще е не само китарист, но и ще пее. Венко ще свири на барабани, Дони е вокал, бас китара и пиано, а Коцето-Калки ще комбинира пеенето и китарата с флейта.

Студио 5 – 22 септември от 22.30 ч., all we need is love – and music.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Lot Lorien

На 23 септември от 19 часа група Lot Lorien ще свири за първи път на сцената на Студио 5 и то по случай представянето на новия си албум “Elsewhere”.

Албумът "Elsewhere" (Някъде там) е четвъртият официален албум на група Лот Лориен, трети студиен и същевременно първи в новият състав, включващ Йордан Данев (акордеон, клавишни) и Гергана Великова (вокали). Записите на албума започват преди около две години в състав Кирил Георгиев (китари), Златомир Вълчев (барабани и перкусии), Йордан Данев (акордеон), Петър Павлов (бас), Александър Кинов (клавишни). За няколко месеца са създадени и записани 4 нови инструментални композиции и са положени основите на бъдещите песни…които няма как да бъдат завършени без подходящ глас. Такъв най-после е намерен в началото на 2011 година, когато към групата се присъединява младата добричка вокалистка Гергана Великова – с нейното идване започва сработване на новия състав и постепенно оформяне и завършване на новите песни за предстоящия албум.
Освен студийната работа, групата работи и над концертен репертоар, с който се представя няколко пъти в страната и чужбина. Към началото на
2012 година всички записи са приключени. Започват финалните процеси – смесването и мастерирането на албума, които приключват през лятото на
2012 година. Междувременно групата обявява конкурс за дизайн на новия албум, който е спечелен от талантливата художничка и дизайнерка от София, Диляна Делчева, която вече има богат опит във визуалното оформление за чужди групи като Dreamtale, Absinthium, Inner Terror, Gothmog, Leviathan, Amaseffer и други. В момента текат последни приготовления по издаване на албума. Предстои той да бъде пуснат на музикалния пазар – повече подробности очаквайте скоро.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

ФАНИ – Финансовата Агония на Индивида

Пиесата на младия, но много талантлив и с голямо чувство за хумор
и способност за богато образно мислене драматург Марин Костовски, се
занимава с един изключително актуален за всички ни проблем – Кризата и
Финансовата Агония На Индивида, наречена на галено ФАНИ. А както
знаем, кризата е тотална. ФАНИ е навсякъде. А сега и в Студио 5 – на 24 септември от 19 часа.
Нашата ФАНИ персонално вилнее в сферата на изкуството и културата.
"Обработва" интелектуалците и културните дейци. И днес тя ще е на
"работно посещение" в дома на Маестро Георги Божнаков – концертмайстор
на Софийската филхармония. Целта на визитата и е твърде делова и
прозаична – да превърне Маестрото от Първа цигулка в Последна дупка на
кавала.
Срещата между двамата преминава през много комични и
трагико-комични фази на развитие. В борбата с ФАНИ Маестро Божнаков не
е сам – помага му Черният Петър – коминочистачът, който носи късмет.
Но дали ще разчита само на късмета или ще пробва най-различни и
неочаквани похвати, за да се отърве от ФАНИ ? Какъв ще е резултатът от
битката на Маестрото с финансовата криза ? Ще има ли happy end ?
Всичко това зрителите ще разберат, като гледат спектакъла " ФАНИ ". И със сигурност няма да съжаляват, защото ще бъдат възнаградени с огромна порция смях и наслада от великолепното и впечатляващо актьорско изпълнение на големия артист Стефан Мавродиев, като Маестро Божнаков, от многопластово разработения от актрисата Елена Кънева образ на социалното явление ФАНИ,от яркото и запомнящо се превъплащение, като Черния Петър на Николай Атанасов – Шуши, чието дело е и режисурата на спектакъла, както и музикалното оформление.

Билети – 10 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Toxic
На 24 септември от 22 часа в Студио 5 – Ангелите на Касиел отново кацат на сцената ни.
Иво Желев и Силвия Станоева изпълняват свои версии върху най-дивите,любовни,еротични песни в света! Дейвид Бауи, Майк Патън, Джордж Майкъл,U2, Аел Наим, Бионсе, Принс, Архив, Антъни&Джонсън….и още и още….
На пианото безобразно талантливия: Васил Пармаков
Гост-звезда: Людмила Сланева-Локо в няколко умопомрачителни дуета.
Китара/Бас: Блаже Димитров

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Георги Мамалев в моноспектакъл „Какво става?” – предпремиера

Сто дни след като отпразнува 60-годишнината си Георги Мамалев поднася юбилеен подарък на безбройните си почитателки и почитатели – моноспектакълът "Какво става?". На 26 септември от 19 часа в Студио 5 предпремиерно ще можем да гледаме именно тази нова постановка.

Предишният му моноспектакъл "Разбираш ли ме правилно?" се задържа на сцената 10 години и можеше да бъде игран още, ако не бе желанието на Мамалев да подари на зрителите нов букет от 7 атрактивни образа, изградени в типичния му стил – смешни и гротескни, актуални и разпознаваеми.

Двамата със сценариста Весел Цанков с тъга споделят, че от предварително подготвения за моноспектакъла материал са отпаднали 3 образа и близо половината текст от останалите монолози, но без тази решителна корекция, направена заедно с режисьора Владлен Александров, "Какво става?" щеше да трае 3 часа.

В самото начало на моноспектакъла Георги Мамалев повежда борба с мобилните телефони, тези досадни наши господари, които звънят в най-неподходящия момент, при това с най-неочаквани сигнали, като например "Ваше величество, търсят ви". Ваше величество – добре, обаче в това време той краде крушка от тоалетната в службата! Сигурно е, че по време на моноспектакъла всички зрители ще изключат телефоните си, след като чуят разказаната от Мамалев поучителна история за щрауса Самба, който глътнал мобилен телефон.
Следват монологът за човека, който следи всички новини по всички медии и търси отговора на въпроса "Какво става?". Появява се иманярът, който единствен милее за културно-историческото наследство и лично е открил плочата на хан Крум Страшни. На сцената излиза и лекарят, смачкан от безкрайните здравни реформи и мечтаещ да лекува европейския пациент – точен, изряден, спретнат, хубав, здрав пациент, да ти е кеф да го умориш. С мъка се появява и огромният преяждащ герой на нашето време, който и в бизнеса, и в политиката, и в опозиция, и на власт изяжда каквото според него става за ядене, тоест всичко. Дотичва футболният запалянко на "Ужас" – Мамарчево, който разказва за възхода и падението на любимия си отбор, записал в историята си паметната среща със сборен отбор звезди в състав Роналдо, Роналдиньо, Стоичков, Марадона, сестрата на Марадона и Дейвид Бекъм с жена си ("Ужас" печели със служебен резултат 3:0 поради неявяване на противниковия отбор). Следва монолога на пациента, който е лекуван от седем доктори и въпреки това оздравява – известни са такива случаи, когато пациентът има огромно желание да оздравее, медицината е безсилна.

Новият моноспектакъл "Какво става?" излиза на сцената на клуб "Студио 5" в най-подходящия момент, защото всеки момент е подходящ за час и половина смях със запазената марка на Георги Мамалев .

26 септември, 19 часа, Студио 5

"Какво става?"
Сценарий: Весел Цанков и Георги Мамалев, режисура: Владлен Александров, музикална картина: Александър Младенов, мултимедия и фотография: Божидар Марков, художник: Елена Иванова

Studio 5 Salsa Party

Серията салса партита всяка сряда в Студио 5 продължават!

Първото за сезона ще се състои на 26 септември от 22 часа и отново ще бъде заредено със страхотна атмосфера и много танци!

26 септември, 22 часа, вход: 5 лв.

Представяне на книгата "Разкази от Нюйорската библиотека" от Ванцети Василев
На 27 септември от 19 часа в Студио 5 писателят Ванцети Василев ще представи своята книга „Разкази от Нюйоркската библиотека”. Творбата му съдържа есе, посветено на Кристо Явашев, което също така очаква своето самостоятелно издаване съвсем скоро с илюстрации, предоставени от семейство Явашеви.
ВАНЦЕТИ ВАСИЛЕВ е роден на 6 юни 1945 г. 8 гр. Радомир. Завършва ВХТИ – София и защитава дисертация в катедрата по „Минералогия и петрография". От 1973 г. сменя няколко професии в заводите на градовете Перник, Радомир и Земен. Преследван от органите на ДС като син на репресиран от лагера на остров Белене, през 1988 г. той емигрира в Италия, а следващата година заминава за Ню Йорк. Там подготвя за печат и първата си книга „Семената на страха" – мемоарно-художествен разказ за униженията и безизходицата на един млад учен в условията на тоталитарния режим. След издаването й „Семената на страха" е представена в Ню Йорк.

Група P.I.F.

Група P.I.F. няма нужда от представяне. Съвременната българска музика далеч не би била това, което е, ако не бяха именно тези няколко героя, които създадоха модерния роден звук.

За първия си лайв в Студио 5 на 27 септември от 22.30 часа, момчетата са ни подготвили програма в две части. Първата половина P.I.F. ще свирят акустично, а втората ще бъде сто процента алтърнатив/поп-рок. Група P.I.F. както ги познаваме и обичаме.

Ще чуем и Димо, който е единственият изпълнител в България, който свири на уникалния инструмент теремин. Теремин е първият електронен музикален уред в света, работи на принцип, подобен на металдетекторите и също е единствения такъв, на който се свири без да се докосва. Лявата ръка управлява силата на звука, а дясната – тона.

Тези и още много други „приказни” преживявания ни очакват – на 27 септември от 22.30 часа, с P.I.F.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Сподели в: