Програма на Студио 5 НДК 20 – 26 юли 2012

Програма на Студио 5 НДК 20 – 26 юли 2012 г.

Така не става

"Така не става" е потресаващо смешен шоуспектакъл с кралиците на комедията Латинка Петрова и Елена Кънева. На 20 юли от 19 часа ще се потресем и ние в Студио 5 – с премиерно представление за нашата скромна сцена.

Сатиричния дуел, ще се проведе при следния дневен ред:

1. Закупувате си билети от клуба поне година по-рано.
(да не свършат и да останете с афиш в уста)

2. От 19 юли си опъвате палатка в двора срещу НДК, вход А3 и чакате да дойде деня на представлението. (не за друго а защото сме гадни спекуланти и ще продадем повече билети отколкото салона разполага като места)

3. Зареждате се със запаси, защото нашите закъснения са от половин час до четири дена.

4. В момента на начало на представлението изключвате мобилните си телефони и ги включвате само ако приятелите ни от Афганистан решат да ни нападнат. (не за друго, ще ги изпържим живи с търсене на мрежа)

5. Ден до три след края на спектакъла групово отиваме до президентството да си получим медалите за храброст.

6. По време на представлението окуражаваме техни величества АКТРИСИТЕ със спонтанни ръкопляскания и викове БРАВО.

Пояснение: Точка 5 важи само, ако успеем да обезвредим Афганистанците, които може и да не ни нападнат.

Цената на билета е 10 лв. на глава от населението.
(моля носете ги в дребни, небелязани банкноти)

ПП. На никого не казвайте, че имате билет за това представление ! Ако споделите с някого рискувате да ви убият качествено, за да ви го откраднат !!!

“Мъж с майка на средна възраст със средни възможности, с апартамент – средно изложение, очаква своята бъдеща любима … ” Тази обява среща две жени и те неочаквано разбират, че техният бъдещ любим и съпруг е един и същи мъж. Коя е по-добра, коя ще го спечели – започва сатиричен дуел…

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Yoni Vidal and Band

След страхотния концерт на Банско Джаз Фест 2011 и лайфа си в Студио 5 през март, Йони Видал и неговия бенд отново се завръщат при нас – този път на 20 юли, от 22.30 часа.

Любовта между българската публика и Йони Видал определено е взаимна – самият музикант е споделял неведнъж, че иска отново да свири тук – и ето че това му желание вече е реалност.
Ето какво казва самият той в интервю за сайта Public Republic (http://www.public-republic.com/magazine/2012/02/84124.php): “Умираме си да се върнем ..! Наистина ни беше тъжно, когато трябваше да си тръгнем. Бяхме там за кратко, но натрупахме твърде много чудесни емоции и трябваше да се разделим с твърде много прекрасни хора… Ще се върнем, знам си го!”

Ще имаме страхотния шанс да чуем пак новия проект на Йони Видал – „Chill out my wave”, както и любимите вече на българската публика парчета.

Йони за проекта: „Работих пет години над него. Да дефинирам звуците на албума – въпреки че е голямо предизвикателство, бих казал, че най- убедително ще е ако, си представите палитра на Ван Гог – широка гама от разнообразни цветове; някои ярки и наситени, други пастелни, но заедно постигащи усещането за хармония и цялост. Музиката ни е компилация от испански ритми и джаз китара, вечни будистки напеви, певци на фламенко и меки ритми – и всичко това обогатено с ефирнни електронни звуци.”

Публиката на Студио 5 ще има отново възможност на българска земя да чуе композициите от албума “Chill out my wave”. Заедно с Йони, на сцената ще излезе и неговата банда:
Angelo Crisci – ударни
Fabio Picchi – клавишни
Alain Rinallo – бас
Juan – китара

Очакваме ви – на 20 юли от 22.30 часа, клуб Студио 5.

Билети – 12 лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Михаил Йосифов секстет

Очакваме ви в Студио 5 на джаз като за последно – на 21 юли от 22.30 ч. Джаз на 6-та степен по скалата на качественото забавление с Михаил
Йосифов и другите отличници от неговата формация. Авторски парчета на
Мишо, сред които и пиесата “Broken Windows”, за която музикантите
тайничко си мечтаят да бъде харесана за химн на голяма технологична
компания, красиви джаз стандарти и вокално-инструментални италиански
подправки ще включва репертоарът на великолепната шесторка тази петъчна
вечер.

Михаил Йосифов секстет са: Михаил Йосифов (тромпет), Атанас Хаджиев
(тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър
Шанов (бас) и Димитър Димитров (ударни).

Билети – 10 лв. онлайн www.eventim.bg,www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

За първи път в България КЛУБ НА ЛЪЖЦИТЕ от Нийл ЛаБют

превод
Любов Костова
постановка
проф. Снежина Танковска
сценография и костюми
доц. Марина Райчинова
фотограф
Елена Героска

„Клуб на лъжците” е странна малка колекция от кратки пиеси и монолози, които не са специално свързани от определена тема, концепция, място на действието и др.
В тази „колекция от мостри” има по нещо за всеки:
– две пиеси и няколко монолога, които работят за разрушаването на това уникално театрално съоръжение, известно като „четвъртата стена”;
– една сатира за света на шоу бизнеса и рисковете от сляпото следване на мултикултурния подход (един от последите модни крясъци в театъра) при разпределянето на ролите;
– един очарователен малък ескиз на тема „самозаблуда”;
– една любовна история на тема „романтика”, в която авторът не указва предварително пола на героите и дава право на актьорите и режисьора да направят това;
– една горчиво-сладка история от 9/11, чиито герои също нарушават „четвъртата стена” и общуват директно с публиката, с което й напомнят, че не бива да се чувства прекалено комфортно в затъмнения салон;
– една кратка пиеса със заглавие взето от песен на „Бийтълс”, но с послание старо, колкото древногръцката драма, първичен вик на болка от несправедливостта, от изгубените любов и достойнство.
Аз продължавам да харесвам и днес монологичната форма и диалозите-престрелки на безименни герои. Но кратката пиеса е кучка и копеле едновременно (да, може да бъде и двете), когато се заемеш с нея. Както при краткия разказ, рекламния клип или музикалното видео, това е много по-трудна работа, отколкото изглежда. Да разкажеш една завършена история, с образи, сюжет и конфликт в няколко страници, без значение дали е в монологична форма или във формата на драматични диалози, никак не е лесно и това ме предизвиква да пробвам отново и отново. Подобно на бегач на дълги разстояния, който в последния момент трябва да застане на старта като спринтьор, откриваш, че се налага да използваш съвсем друга група мускули, за които даже не си подозирал. Всяка дума придобива огромно значение за цялото, а отделни мигове от експозицията изведнъж се открояват като неонови знаци, окажеш ли се ограничен от няколкото страници. Това е страхотно упражнение и ужасяващо прецизна работа, която носи голямо удовлетворение, когато я направиш добре. Постигането на този „обединяващ ефект”, за който говори Едгар Алън По е нещо наистина красиво. Може да полудееш, докато го правиш, но в това е голяма част от удоволствието.
Очевидно е също, че имам трайно пристрастие към привидно нормалните разговори, които неочаквано променят курс към непознатото и перверзното. Животът е смешен и красив, и странен, а моята работа е да уловя малко от това в своите пиеси. Ще продължа да правя това, въпреки че сигурно пропускам много от наистина тъжните и ужасни неща. Понякога само един репортаж за цунами по CNN или за баща в Австрия, който притежава дарбата да строи обиталища под земята стига, за да издуха на повърхността тези мои мрачни и леко зловещи кратки истории. В края на краищата художествената измислица може да бъде плашещо нормална, когато реалността реши да извади на показ грозната си глава.
Аз обичам тази пъстра компания от сценични сирачета, рояк вампири и таласъми, сгушени щастливо в краката ми. А привързаността ми към тях е още по-силна, защото са аутсайдери.
Пиесите са крехки творения, но със сигурност са и много силни. Те живеят само тук и сега, по време на представянето им на живо пред публиката.
Надявам се, че ще харесате събраните тук сирачета, които си търсят дом.

Билети – 10 лв. в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора

представя

За секса, политиката и други проЗташки неща от Митко Динев

спектакъл на

Николай Урумов

Художник – Теодора Лазарова
Музика – Нелко Коларов

На 25 юли от 19 часа в Студио 5 ще ви забавляваме отново с добре познатия ни весел и очарователно дързък спектакъл на страхотния Николай Урумов – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.
По безкрайно актуални теми, в него ще можем да видим пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Пристига директно от Драматичния театър на Стара Загора „Гео Милев” и намира своя пристан в Студио 5. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена, тъй както е способен да ги назове само поетът с фабрики Митко Динев.

Добре известен е оня афоризъм, че ако примитивният хумор предизвиква смях, то изисканият генерира преди всичко възхищение.Това се отнася, обаче само за англичаните и техния хумор. Нашият хумор е друг. Той е балкански, а знаем, че и Балканите са други.
Нека не забравяме, че чувството за хумор е бисексуално, т.е. то изневерява както на мъжа, така и на жената, пък ако ще те да са и българи. По тази причина много от нашите сънародници са в състояние на развод с това си чувство.
Така, че скъпи приятели, не допускайте то да ви изневери. Смейте се! Смейте се не само на Първи април и не само, защото смехът пречиства душата. Смейте се, защото много по-добре е да се напикаеш от смях, отколкото да напълниш гащите от страх.
И не чакайте Първи април, за да проверите своето чувство за хумор, посредством следния експеримент. Застанете пред огледалото и се постарайте да изобразите умна и сериозна физиономия. Напрегнете се да задържите това умно изображение колкото се може по-дълго време.Ако не успеете и се разсмеете, не се разстройвайте – значи не само имате чувство за хумор, но и определено не сте глупави…
Смейте се, господа! Смейте се, защото е доказано, че най-дълго живеят тези индивиди, които често умират от смях!

Митко Динев

25 юли от 19 часа, Студио 5

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Studio 5 Salsa Party

Студио 5 продължава серия салса партита! В разгара на лятото нищо не ни настройва по-горещо-ваканционно от най-любимия южноамерикански танц!

25 юли, 22 часа, вход: 5 лв.

Have no Head

Младата гвардия настъпва в Студио 5 – с Have no Head на 26 юли от 19 часа. Психеделичен блус, рок и алтърнатив ще е темата на вечерта, а ние с интерес ще чуем какво са ни подготвили новите таланти.
Have no Head се състои от:
Михаил Янов – ритъм китара/вокал
Митко Илиев – барабани
Давид Думанов – соло китара
Юрий Петров – бас
Очакват ни авторски парчета – нещо наистина страхотно за такава млада група, както и кавъри на песни на Red Hot Chilli Peppers, Nirvana, Stone temple pilots, Radiohead , Alice in chains.
Започваме в 19 часа на 26 юли. Посока – alternative.
Билети – 5 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Концерт-промоция на сингъла на Ники Урумов "Къде си?"

На 26 юли в Студио 5 от 21.30 часа певецът Николай Урумов ще ни зарадва с промоцията на най-новата си песен „Къде си?”. Авторът и изпълнител на хита „Ще те чакам” продължава своя музикален път, като именно ние ще му станем спътници в това приключение. Миналото лято пък изпълнителят достигна до номер едно в БГ радио със сингъла си „На кръстопът”.
Автор на музиката на „Къде си?” е на Ники, а текстът е дело на него и Георги Кушвалиев. Аранжиментът отново е негов и на Николай Кръстилов, който свири и пиано, а на китарата е Николай Карагеоргиев – който живее в Швейцария и работи съвместно със Стинг и други изпълнители.
На 26 юли пък можем да очакваме освен представянето на „Къде си?” и един страхотен концерт в уютна обстановка с много приятели и много хубава музика.

Николай е от Гоце Делчев, а в международния му паспорт печатите от страните, в които е живял, са от Норвегия, Дания, Швеция, Германия. Той е работил като музикант в клубове и ресторанти, на кораби. След като се е прибрал в Гоце Делчев, Николай е станал радиоводещ на собствено музикално шоу. Изпълнител е на песни като „Не говори”, „Като в приказка”, „На кръстопът” и други.

26 юли, 21.30 часа, Студио 5. Вход свободен.

Сподели в: