Програма на Студио 5 НДК 14 – 20 септември 2012

Програма на Студио 5 НДК (София) 14 – 20 септември 2012 г. 

Hristo Yotzov Jazz Trio – откриване на сезона!

Steve Hamilton – piano /Scotland/
Dimitar Karamfilov – bass
Hristo Yotsov – drums

За този гиг, по случай откриването на новия сезон в Студио 5 на 14 септември от 19 часа, Христо Йоцов е поканил двама изключителни музиканта – известния шотландски пианист Стийв Хамилтън /работил с Bill Bruford Quartet, Freddie Hubbard, John Scofield и мн.др./ и един от най-симпатичните млади таланти – Борис Таслев на бас.
В класическия формат "пиано трио" ще се насладим на срещата на големи джазови музиканти с оригинални композиции и джаз стандарти.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на концерта.
За ревервации: тел. 02/963 12 54.

Angel Zaberski Big Band Brazz Association – откриване на сезона!

Имаме огромното удоволствие да ви поканим на откриващия сезона късен концерт в Студио 5 – а именно Ангел Заберски Биг Бенд Бразз Асоциация в пълното си великолепие на 14 септември от 22.30 часа.

След успешното представяне на албума си High Voltage и лайвът им на Празниците на изкуствата „Аполония”, Бразз Асоциация отново се завръщат на нашата сцена по този наистина тържествен повод. Те са истински феномен в джаза и са сред малкото способни да предефинират представите на публиката за качествена музика.

Бразз Асоциация са:

Тромпети:

1. Илия Ненов – “lead”
2. Милен Петров – “lead”
3. Михаил Йосифов- джаз тромпет
4. Мартин Ташев
5. Тодор Бакърджиев

Тромбони:

1. Велислав Стоянов
2. Димитър Стоев
3. Божидар Василев
4. Кирил Зафиров

Саксофони:

1. Димитър Льолев- алт
2. Владимир Карпаров- алт
3. Атанас Хаджиев- тенор
4. Венко Георгиев- тенор
5. Тодор Цачев- баритон

Ритъм:

Димитър Шанов- бас
Стоян Янкулов- барабани

Ангел Заберски – пиано, аранжименти, композиции

14 септември, начало: 22.30 часа

Билети: 15 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на концерта.
За ревервации: тел. 02/963 12 54.

Евгени Генчев – младият български пианист, който хвърля публиката в музикален екстаз

Евгени Генчев ще свири на пиано на 15 септември 2012 г. /събота/ в 11.00 часа /матине/ в Студио 5 на НДК заедно с челиста от Австралия Сам Лукас.

За Евгени Генчев немската преса пише по повод негов концерт в Бад Кисинген: „Лъвът на клавишите”, „Невероятно зрял пианист за своите години”, „Той свири с огромна брилянтност и чуствителност”.
Евгени е на 23 години. Завършил е Музикалното училище в град Пловдив. След това учи последователно в консерваторията в Гронинген в Холандия, Кралската музикална академия в Лондон, академията за пианисти в Имола, Италия, и в училището за музика и драма Гилдхол в Лондон. Участвал е със свои концерти в САЩ, Китай, Мексико, Русия, Германия, Полша, Холандия и Великобритания. Предстои му турне в Австралия.
Носител е на над 15 награди от международни конкурси за пиано.
В момента живее и учи в Лондон.

Вход Свободен.

Шкумбата

„Смехът е здраве. Приемете го сериозно!”. Под този надслов уникалният Димитър Туджаров – Шкумбата ще гостува в Студио 5 на 15 от 19 часа! Но не се чудете – не откриваме учебната година, а Студио 5 за новия сезон!

А какво можете да очаквате ли? Абсолютно всичко – да, начело с неочакваното. Естествено – първо трябва да се осмелите да дойдете!
Димитър Туджаров – Шкумбата е признат за един от най-добрите български комици. Със своя оригинален хумор и артистичност, той успява да привлече вниманието на публиката в много страни по света. Шкумбата е един от първите българи, които следват западния модел на one man show представление и го лансират пред българска публика. Освен като комедиант, той е известен и като най-добрият имитатор на някои личности от политиката и шоубизнеса на нашето време.
Именно в неговия талант ще може да се увери и публиката на клуб Студио 5 само на 15 септември – от 19 часа – Шкумбата, веднъж и завинаги в Студио 5. И не забравяйте – „животът иска жертви – но няма да сме ние!”.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

Студио 5 открива сезона на 15 септември с Булгара

Ритъмът на сърцето на Студио 5 ще забие истински силно – на петнадесети септември, точно в 22.30 часа с Булгара. Любимият ви джаз клуб открива новия музикален сезон и ви каним да почувствате и вие нашия ритъм.

Красиви и силни мелодии, съчетаващи българска традиционна музика с дръм енд бейс, фънк и броукън бийт. Песните на Булгара имат способността да създават собствен свят като от фолклорна приказка, в който биваме пренасяни неусетно. От нежни през динамични до бесни звуци, които изискват пълното ни ангажиране, Булгара безкомпромисно приковават слуха и вниманието на публиката си..
Музика, от която оживяват легенди и самодиви – присъединете се към нас в тази безкрайна приказка само на 15.09 от 22.30 часа в Студио 5.

Булгара са:
Костадин Генчев – кавал
Димитър Христов – тамбура
Христина Белева – гъдулка
Петьо Костадинов – гайда
Чавдар Асенов – бас
Стоян Павлов – перкусии
Кирил Добрев – барабани,програминг
Ева Перчемлиева – перкусии

Билети: 10 лв. на касата на билетен център – НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

JAP/ДжаП.Бг – Джазът пее на български

Марина: Ще напишеш ли поканата за концерта на 16 септември в Студио5?

Мария: Да ти кажа, като си представя пак как обяснявам… Не може ли без обяснения? Любимите ни песни, изпълнени на български… Една красива спокойна вечер с джаз стандарти на български език. Толкоз. А?

Марина: Права си.

Мария: Просто песните, които… ще обикнете още повече след този концерт.

Марина: Ха хаа… Хайде, пусни още няколко изречения от този род, така непринудено и между другото, и текстът е готов.

Мария: Хитрушо!

Марина: :)))))))

Мария: Толкова обичаме тези концерти, че почти се радваме на края на любимото ни лято, защото пак ще се съберем, ще се видим, ще се утешаваме и ще се радваме заедно. Любимите песни, любимата публика… любимите ние? :)))

Марина: Хайде сега го оформи като хората, така и така започна.

Мария: На 16 септември от 19 часа в Студио 5 – Джазът пее на български.
Марина Господинова – глас
Мария Донева – думи
Антони Дончев – клавиши
Венцислав Благоев – дъх

Великолепна музика, красиви думи и удоволствието да преживеем това заедно.

Билети: 8 лв. на касата на билетен център – НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

Progressions trio

На 16 септември от 22 часа в Студио 5 ще чуем отново на живо симпатягите от Progressions trio. Триото музиканти винаги успяват да предложат на публиката си нежна джаз музика, истинска и изчистена.

Progressions trio са:

Георги Петров – пиано
Димитър Карамфилов – бас
Емил Тасев – барабани

Progressions trio е създадена oфициално през 2008 г., но момчетата работят заедно от години. Те са възпитаници на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и имат участия в редица престижни музикални конкурси и джаз фестивали у нас и в чужбина. В различни състави Георги и Димитър са свирили с музиканти като проф. Симеон Щерев, Петър Славов, Теодосий Спасов, Шибил Бенев, Венцислав Благоев, Владимир Карпаров, Антони Дончев, Васил Пармаков, Милчо Левиев и други.

От своя страна, Емил е свирил вече на джаз фестивали като "Банско джаз фест" и "Монтрьо джаз фест" (Швейцария). С различни проекти той е участвал в телевизионното предаване "Джаз тайм", както и е свирил е в биг-бенда на великия Вили Казасян като барабанист и перкусионист. Участията му в предимно български, но и европейски клубове, са обичайното занимание за него, защото именно любовта към музиката го движи винаги и навсякъде.

На 16 септември от 22 часа в Студио 5 Progressions trio ще изсвирят няколко нови авторски джаз теми, както и аранжименти и интерпретации на джаз стандарти.
За допълнителна информация: http://www.myspace.com/progressionstrio и http://www.clubstudio5.com/
Вход – 7 лв. Билетите са в продажба на касата в Студио 5, билетен център на НДК и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора представя За секса, политиката и други проЗташки неща от Митко Динев спектакъл на Николай Урумов

Художник – Теодора Лазарова
Музика – Нелко Коларов

На 17 септември от 19 часа в Студио 5 откриваме театралния сезон с единствения и неповторим Николай Урумов – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.
По безкрайно актуални теми, в него ще можем да видим пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Пристига директно от Драматичния театър на Стара Загора „Гео Милев” и намира своя пристан в Студио 5. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена, тъй както е способен да ги назове само поетът с фабрики Митко Динев.

Добре известен е оня афоризъм, че ако примитивният хумор предизвиква смях, то изисканият генерира преди всичко възхищение.Това се отнася, обаче само за англичаните и техния хумор. Нашият хумор е друг. Той е балкански, а знаем, че и Балканите са други.
Нека не забравяме, че чувството за хумор е бисексуално, т.е. то изневерява както на мъжа, така и на жената, пък ако ще те да са и българи. По тази причина много от нашите сънародници са в състояние на развод с това си чувство.
Така, че скъпи приятели, не допускайте то да ви изневери. Смейте се! Смейте се не само на Първи април и не само, защото смехът пречиства душата. Смейте се, защото много по-добре е да се напикаеш от смях, отколкото да напълниш гащите от страх.
И не чакайте Първи април, за да проверите своето чувство за хумор, посредством следния експеримент. Застанете пред огледалото и се постарайте да изобразите умна и сериозна физиономия. Напрегнете се да задържите това умно изображение колкото се може по-дълго време.Ако не успеете и се разсмеете, не се разстройвайте – значи не само имате чувство за хумор, но и определено не сте глупави…
Смейте се, господа! Смейте се, защото е доказано, че най-дълго живеят тези индивиди, които често умират от смях!

Митко Динев
17 септември от 19 часа, Студио 5

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

A Tribute to Wayne Shorter & Herbie Hancock

Първият ни трибют за сезона на 17 септември е посветен на двама класици в джаза – Уейн Шортър и Хърби Хенкок.

„Кой е рибата и кой е стръвта?” – с този въпрос, неповторимите Шортър и Хенкок са започвали съвместните си концерти. Именно със закачлива дискусия между двамата се е настройвало настроението за вечерта. Следвало е единствено музика – джаз, внимателно и майсторски изпълнен, импровизации, свободни и право в целта. Публиката няма възможност да си поеме дъх – всички слушат съсредоточено.

Именно тази атмосфера ще пресъздадем и ние в Студио 5 на 17 септември. В 22 часа вечерта ще се поклоним на безспорния им талант с парчета в изпълнение на:

Митко Льолев – саксофон
Венелин Стоянов – бас
Атанас Миладинов – пиано
Венко Поромански – ударни

Въпреки че много може да се спори дали Уейн Шортър е допринесъл за развитието на джаз музиката повече като композитор или като саксофонист, то безспорен е факта, че той е една от най-значимите фигури в джаза за всички времена.

Роден в Чикаго през 1940 г., още в ранна възраст Хърби Хенкок е своеобразен гений на пианото. На 11 прави феноменално изпълнение на концерт за пиано на Моцарт заедно с Чикагския симфоничен оркестър. Започва да се занимава с джаз в гимназията, повлиян от Оскар Питърсън и Бил Евънс.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Kottarashky and the Rain Dogs

На 18 септември от 22 часа за първи път за сезона на сцената на Студио 5 ще излезе Kottarashky, за да ни запознае с неговите музикални Demoni. Този път във фокус ще бъде и новият му албум, носещ това име.

Kottarashky не е име, чиято история следва да ви преразказваме. За него най-добре говори музиката, а още по-добре и лайфовете му. Мелодиите му ни навяват безоблачни поляни, пътешествия и приятно замислени дни. Усещането, което ни оставя, е на среща със стар приятел от детството.

The Rain Dogs са:
Христо Хаджиганчев – китара, синтезатор
Александър Добрев – кларинет
Йордан Гешаков – бас
Атанас Попов – барабани

Билети – 10 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Продуцентска къща Креди Арте представя

Ж И В А К

Авторски спектакъл на Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Сценография и костюми Димитър Димитров
Музика Мартин Каров

След изключително успешната си софийска премиера, спектакълът Живак отново ще се играе на сцената на Студио 5 – този път на 19 септември от 19 часа.

Дебют на актьора от врачански произход
Димитър Живков като автор на пиеса, посветена на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.
Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.
Един спектакъл за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Димитър Живков
е роден на 19.11.1984 г във Враца. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. Атанас Атанасов. Работил е в театрите в Сливен и Стара Загора. От лятото на 2009 г. е актьор от трупата на Сатиричния театър. Роли на сцената на Сатиричния театър:
Втори асистент – „Олеле!” от Здрава Каменова, постановка Здрава Каменова и Георги Георгиев, 2009, Робер – „Air Tango” от Марк Камолети, постановка Атанас Атанасов, 2009, Работник – “Тайният живот на мисис Уайлд” от Пол Зиндел, постановка Боил Банов, 2010, Лекар – “Максималистът” от Станислав Стратиев, постановка Гаро Ашикян, 2011.
Играе още в „Правилата на играта” – Младежки театър „Н. Бинев”.
Снима се в киното, телевизията, дублира филми.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Studio 5 Salsa Party

Серията салса партита всяка сряда в Студио 5 продължават!

Първото за сезона ще се състои на 19 септември от 22 часа и отново ще бъде заредено със страхотна атмосфера и много танци!

19 септември, 22 часа, вход: 5 лв.

Мони Венков & Съни Комбо

На 20 септември от 19 часа, Студио 5 дава сцена на едно стоплящо душата събитие – Мони Венков & Съни Комбо. Съчетание между музика и поезия, красиви ритми и красиви думи. Точно това ни предлага формацията Мони Венков & Съни Комбо, състояща се този път от:

Станислава Димитрова – Съни – вокал
Проф. Симеон Венков – Мони – пиано, клавишни
Свобода Боздуганова-Боди – контрабас

Очакват най-добрите български джаз песни и най-известните джаз стандарти. Храна за душата – нито повече, нито по-малко. С много мисъл, талант и от сърце. На 20.09 от 19 часа в Студио 5. Мони Венков & Съни Комбо.

Вход 5 лв. Билети на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на концерта.

Милица Гладнишка и Михаил Йосифов Секстет

След натовареното лято, в което Милица Гладнишка обикаля насам-натам, за да предизвиква фурори на различни места, сред които снимачната площадка на финландски късометражен филм, и централния площад на град Правец (с изпълнението на арията на "Царицата на нощта" из "Вълшебната флейта", Моцарт), дойде време Царицата на джаза да взриви за пореден път сцената на любимото Studio 5.

В зашеметяваща нова рокля в цветовете на дъгата, лудата чаровница, в компанията на не по-малко лудите и не по-малко чаровните музиканти от секстета на Мишо Йосифов, хубаво ще ни попее. И със сигурност добре ще ни разсмее. Към репертоара от джаз стандарти и песни от любими анимации в джаз аранжименти, на 15-ти септември Великолепната музикална седморка ще добави и познати родни естрадни песни от по-далечното минало в непознати суинг аранжименти. И, разбира се, Милица ще демонстрира защо и как от Царица на нощта бързо се превърна в "Любимката на Правец".

Михаил Йосифов секстет са: Михаил Йосифов (тромпет), Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (барабани).

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Сподели в: