Програма на Студио 5 НДК 13 – 19 юли 2012

Предстоящите събития в програмата на клуб Студио 5 в периода – 13 – 19 юли 2012г.

code::francais::musique… the art of song & vision…unplugged

На 14 юли от 19 часа в Студио 5 ще отбележим националният празник на Франция с едно изключително приятно събитие – code::francais::musique… the art of song & vision…unplugged.

Събитието е част от музикалния проект на code::communications, организиран в рамките на комуникационната концепция "Езикът на музиката и изкуството за преодоляване на междукултурни бариери" (The Language af Art & Music: the Potential for Artistic Expression to Cross Cultural Barriers).
Концерът включва авторски песни на български и френски език и най-популярни кавъри на песни от Жорж Мустаки, Жо Дасен, Шарл Азнавур, Франсис Кабрел,Барбара и други класици на френския шансон. Мултимедийната презентация по време на концерта предлага интересна информация за песните и тяхното интеркултурното значение за популяризиране на френската култура по света и връзката с България.
С други думи – една чудесна възможност за слушателя да опознае кодовете на френскоезичната песен в българската и световна музика…
Концертът е с участието на:

Кирил Калев – вокал, китара
Петър Янков-Пешето – соло китара
Михаил Шишков – клавишни, pedal steel guitar
Марк – акордеон

Кирил Калев е радиожурналист, експерт по интеркултурна комуникация и международни отношения, автор на песни, изпълнител и основен двигател на проекта.
Има дългогодишен опит в акустичната поп и рок-музика, баладата, с широк репертоар от песни на български, английски и френски език.

Повече от 25 години работи и музицира с много български и чуждестранни музиканти, основно с Петър Янков-Пешето и Михаил Шишков – съавтори на песните и аранжиментите в двата авторски албума Градът (1996) и Никога не е късно (2002). Те са съвместна продукция на Кирил Калев със създадената и ръководена с негово участие първа частна електронна медия в България – Радио FM+. Предстои издаването на трети албум – Back To the Roots, в който авторските песни са посветени на най-големите имена в световната поп- и рок-музика.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

FRENCH BOUDOIR by Vera ChandelleС участието на:
Ангел Заберски – пиано
Димитър Карамфилов – бас
Димитър Семов – ударни

Изисканост, магнетична атмосфера, вълнение от една загатната интимност… Представете си романтичната вселена на дама от висшето общество…Какви ли истории биха се разкрили пред погледа ви, ако можехте да видите нейния будоар?

Продължаваме празненствата в чест на Националния празник на Франция с безкрайно интригуващо събитие. Вера Шандел пресъздава всички нюанси на будоарните истории в шоуто си French Boudoir на 14 юли от 22:30 часа в клуб Студио 5. Един спектакъл, който комбинира по уникален начин сериозната и магнетична атмосфера на най-любимите и известни френски песни с нещо свежо, хумористично, стилно, леко, и кабаретно. Само в атмосферата на будоара може най-силно да бъде усетена интимността на песните – едно много специално и лично преживяване за всички сетива.

Шоуто е подготвено с невероятна грижа към детайла, с единствената цел да докосне най-съкровените любовни чувства на всички присъстващи. Музиката е с дълбоки текстове и теми, от едни от най-значимите имена на джаз сцената, като своеобразен контрапункт на лекотата и свободата, които специално създадените костюми излъчват множество филмови и театрални продукции. Гостите на French Boudoir със сигурност ще оценят изискаността в костюмите на Вера Шандел.

French Boudoir – от сърцето на София, уникална възможност да се пренесете в една различна епоха, да откриете място, в което всеки е щастлив и изпълнен с грижа и внимание за другия, в която хората на изкуството имат свободата да творят и общуват без задръжки.

Билети: 20 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Клавиши и струни в диалог с музика от Европа до Америка

В последния ни класически концерт за сезона ще проведем диалог – между клавишите на Марина Савова и струните на Йордан Рибаров. На 15 юли от 19 часа музиката на велики композитори ще изпълни Студио 5, а ние със сигурност нямаме търпение да се потопим в музикалната магия.
Ще чуем композиции от: Шопен, Брамс, Гранадос, Албениц, Гершуин, Йорк, Вила-Лобос, Пиацола

Марина Савова пристига директно от Германия за този концерт. Тя концертира активно, като солист и изпълнител в камерно-музикални ансамбли в Германия, България, Швейцария, Италия, Франция, Испания, Япония.
Родена е в София, където завършва Националното музикално училище "Любомир Пипков" и Държавната музикална академия "Панчо Владигеров" в класа по пиано на проф.Атанас Куртев. В последните години има значителен брой концертни изяви съвместно с художници и артисти.

Йордан Рибаров – Дани, роден през 1973 г. в София, произхожда от много музикално семейство – неговият баща е композитор и пианист, майка му е диригент и преподавател по пеене. Дани започва да свири на пиано на пет години, а на 15 вече свири на китара. Началното си музикално образование Дани получава от своята майка; китара учи при Панайот Панайотов и по-късно като студент в Академията за музика и танц в Пловдив при Георги Цонев и Стела Митева. С някои от най-известните български хорове Дани има многобройни изяви в страната, както и успешни турнета в Гърция, Словакия, Австрия и Белгия. През 2002 и 2003 Дани участва в бароковия семинар в Бланкенбург (Германия).

Билети – 8 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

A Tribute to Wayne Shorter & Herbie HancockПоследният ни трибют за сезона е посветен на двама класици в джаза – Уейн Шортър и Хърби Хенкок.

„Кой е рибата и кой е стръвта?” – с този въпрос, неповторимите Шортър и Хенкок са започвали съвместните си концерти. Именно със закачлива дискусия между двамата се е настройвало настроението за вечерта. Следвало е единствено музика – джаз, внимателно и майсторски изпълнен, импровизации, свободни и право в целта. Публиката няма възможност да си поеме дъх – всички слушат съсредоточено.

Именно тази атмосфера ще пресъздадем и ние в Студио 5 на 15 юли. В 22 часа вечерта ще се поклоним на безспорния им талант с парчета в изпълнение на:

Венелин Стоянов – бас
Георги Петров – пиано
Никола Горялов – барабани
Митко Льолев – саксофон

Въпреки че много може да се спори дали Уейн Шортър е допринесъл за развитието на джаз музиката повече като композитор или като саксофонист, то безспорен е факта, че той е една от най-значимите фигури в джаза за всички времена.

Роден в Чикаго през 1940 г., още в ранна възраст Хърби Хенкок е своеобразен гений на пианото. На 11 прави феноменално изпълнение на концерт за пиано на Моцарт заедно с Чикагския симфоничен оркестър. Започва да се занимава с джаз в гимназията, повлиян от Оскар Питърсън и Бил Евънс.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

ФАНИ – Финансовата Агония на Индивида

Пиесата на младия, но много талантлив и с голямо чувство за хумор и способност за богато образно мислене драматург Марин Костовски, се занимава с един изключително актуален за всички ни проблем – Кризата и
Финансовата Агония На Индивида, наречена на галено ФАНИ. А както знаем, кризата е тотална. ФАНИ е навсякъде. А сега и в Студио 5 – отново на 17 юли от 19 часа. Нашата ФАНИ персонално вилнее в сферата на изкуството и културата. "Обработва" интелектуалците и културните дейци. И днес тя ще е на "работно посещение" в дома на Маестро Георги Божнаков – концертмайстор на Софийската филхармония. Целта на визитата и е твърде делова и прозаична – да превърне Маестрото от Първа цигулка в Последна дупка на кавала.
Срещата между двамата преминава през много комични и трагико-комични фази на развитие. В борбата с ФАНИ Маестро Божнаков не е сам – помага му Черният Петър – коминочистачът, който носи късмет. Но дали ще разчита само на късмета или ще пробва най-различни и неочаквани похвати, за да се отърве от ФАНИ ? Какъв ще е резултатът от битката на Маестрото с финансовата криза ? Ще има ли happy end ? Всичко това зрителите ще разберат, като гледат спектакъла " ФАНИ ". И със сигурност няма да съжаляват, защото ще бъдат възнаградени с огромна порция смях и наслада от великолепното и впечатляващо актьорско изпълнение на големия артист Стефан Мавродиев, като Маестро Божнаков, от многопластово разработения от актрисата Елена Кънева образ на социалното явление ФАНИ,от яркото и запомнящо се превъплащение, като Черния Петър на Николай Атанасов – Шуши, чието дело е и режисурата на спектакъла, както и музикалното оформление.

Билети – 10 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Разбираш ли ме правилно с Георги Мамалев

 

В Студио 5 на 18 юли от 19 часа – Георги Мамалев и неумиращия му моноспектакъл „Разбираш ли ме правилно?”. Постановката, обичана от стотици зрители, се състои от осем монолога от живота на осем различни герои, поставяйки пред зрителите въпроси за живота и ежедневието им с много хумор и ирония. Театърът не само цели да разсмива до сълзи, той помага и да се замислим. И именно в това се крие чарът на „Разбираш ли ме правилно?” и посланието на моноспектакъла.

Режисьор е незабравимият Андрей Баташов, музикалното оформление е дело на композитора Асен Драгнев, а сценарият е на Весел Цанков и на Георги Мамалев.

Заповядайте на 18 юли в Студио 5 за поредната доза вдъхновение и радост от Георги Мамалев. Начало – 19 часа, вход – 10 лв.

Studio 5 Salsa Party
Студио 5 продължава серия салса партита! В разгара на лятото нищо не ни настройва по-горещо-ваканционно от най-любимия южноамерикански танц!

18 юли, 22 часа, вход: 5 лв.

Продуцентска къща Креди Арте представя Ж И В А К

Авторски спектакъл на Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Сценография и костюми Димитър Димитров
Музика Мартин Каров

След изключително успешната си софийска премиера, спектакълът Живак отново ще се играе на сцената на Студио 5 – този път на 19 юли от 19 часа. В Месеца на комедията ще имаме втора и последна възможност да гледаме авторския моноспектакъл и не мислим да я пропускаме.

Дебют на актьора от врачански произход
Димитър Живков като автор на пиеса, посветена на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.
Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.
Един спектакъл за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Димитър Живков
е роден на 19.11.1984 г във Враца. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. Атанас Атанасов. Работил е в театрите в Сливен и Стара Загора. От лятото на 2009 г. е актьор от трупата на Сатиричния театър. Роли на сцената на Сатиричния театър:
Втори асистент – „Олеле!” от Здрава Каменова, постановка Здрава Каменова и Георги Георгиев, 2009, Робер – „Air Tango” от Марк Камолети, постановка Атанас Атанасов, 2009, Работник –  “Тайният живот на мисис Уайлд” от Пол Зиндел, постановка Боил Банов, 2010, Лекар – “Максималистът” от Станислав Стратиев, постановка Гаро Ашикян, 2011.
Играе още в „Правилата на играта” – Младежки театър „Н. Бинев”.
Снима се в киното, телевизията, дублира филми.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Toxic


На 19 юли от 22 часа в Студио 5 – Ангелите на Касиел отново кацат на сцената ни.
Иво Желев и Силвия Станоева изпълняват свои версии върху най-дивите,любовни,еротични песни в света! Дейвид Бауи, Майк Патън, Джордж Майкъл,U2, Аел Наим, Бионсе, Принс, Архив, Антъни&Джонсън….и още и още….
На пианото безобразно талантливия: Васил Пармаков
Гост-звезда: Александър Сано -Среброто в няколко умопомрачителни дуета.
Китара/Бас: Блаже Димитров

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Сподели в: