Програма на Студио 5 НДК 06 – 12 юли 2012

Програма на Студио 5 НДК 06 – 12 юли 2012г.

Празнуват ДЕНЯТ НА ЦЕЛУВКАТА с кулинарни изкушения

Истинска кулинарно-еротична фиеста се готви в Studio 5 в деня, който се счита за ПРАЗНИК НА ЦЕЛУВКАТА. На 06.07. в столичното заведение шоуто ще бъде в ръцете на кулинарните шоу „бисквитки” Елица Котева („На кафе”) и диджей ТормоЗилка. Известни още като тандема KARAOKE COOKIES, те ще демонстрират как да си направиш сладолед от свежа напитка, как се прави вкусен десерт, докато танцуваш и други невиждани кулинарни трикове. Забавни игри с публиката, предизвикателства с целувки, любопитни факти за най-красноречивия израз на любовта са само част от вечерта, посветена на двете най-големи удоволствия от живота – хапването и целувката! Очакват се и много гости от родния шоубизнес.

"От Понеделник"

Месецът на комедията в Студио 5 продължава с „От Понеделник” – още една страхотна пиеса на млад автор! С удоволствие посрещаме този премиерен за нас проект и нямаме съмнение, че младият и талантлив екип ни е подготвил театрално забавление от класа.

Спектакъла "От Понеделник" е дебютната пиеса на младия драматург и актриса- Гергана Шумкова. Със режисурата на тази съвременна комедия за любовта и желанието на всеки един от нас да бъде звезда се заема режисьора-Екатерина Казакова. Действието се развива в една малка гримьорна, където постоянно се сблъскват страховете и мечтите на големите звезди от малкото кабаре. Представлението е изпълнено с песни и танци, а музиката към него е изцяло авторска на композитора Петър Кузмов. Актьорският екип е от девет души, които влизайки характерни сценични персонажи, са отражение на основните типажи хора от нашето ежедневие. Желанието за промяна и постоянното търсене на истинска любов са основна провокация за героите, която поражда след себе си безброй комични ситуации.
Едно кабаре, в което зад красивите маски и бляскави костюми, големите звезди са скрили добре мечтите и страховете на малките хора. Бурните аплодисменти утихват, завесите падат, а на сцената отеква само ехото на несбъднатите мечти и забравената любов. В една малка гримьорна всеки един от тях ще чака своя "понеделник" на 7 юли (събота) от 19 часа в Студио 5.

Автор: Гергана Шумкова
Режисьор: Екатерина Казакова
Музика: Петър Кузмов
Хореограф: Мая Петрова
Сценограф и костюми: Екатерина Казакова

Участват:

Георги Грозев
Гергана Костова
Дария Николова
Асен Стоев
Елизабет Попова
Гергана Шумкова
Мирослав Симеонов
Владимир Цветков
Ивелин Илиев

Билети: 8лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Булгара

Летният сезон в Студио 5 не би бил завършен без един концерт – този на Булгара на 07 юли от 22.30 часа. Групата вече е добре позната на публиката на Студио 5 с енергичната си и еклектична музика, която като добре сглобен пъзел съчетава фолклор с дръм енд бейс, фънк и броукън бийт.
От нежни през динамични до бесни звуци, които изискват пълното ни ангажиране, Булгара безкомпромисно приковават слуха и вниманието на публиката си. На концерта очакваме и специален гост – безкрайно специалната Милица Гладнишка, най-неуморната и най-гласовитата любимка на Студио 5.

Студио 5 ви очаква за задължителния етно-дръм енд бейс концерт – Булгара на 07 юли от 22.30 часа.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център – НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Булгара са:
Костадин Генчев – кавал
Димитър Христов – тамбура
Христина Белева – гъдулка
Петьо Костадинов – гайда
Чавдар Асенов – бас
Стоян Павлов – перкусии
Кирил Добрев – барабани,програминг

Със специалното участие на Милица Гладнишка – вокал

Оратница Live

След изключително успешното представяне на албума им, отново посрещаме Оратница 10 юли от 19 часа в Студио 5.

Историята на бандата започва през 2009-а година, когато споделеният интерес към българския фолклор, смесен с модерни жанрове, събира четирима млади улични музиканта. Оратница интерпретират по напълно нов начин българската народна музика, като допълват традиционните тъпан, кавал и вокал с австралийско диджериду, перуански кахон и акустични дъбстеп и дръм енд бейс ритми.

Резултатът е толкова изненадващ и различен, че интересът и бързо нарастващата публика идват съвсем естествено. С уникалния си стил Попа, Хорхе, Бъни и Християн печелят националния конкурс Sofia Fusion Rally, което им осигурява договор с лейбъла Fusion Embassy, турнета в Белгия и Словакия и хедлайнерски участия на основните сцени на фестивали, като Balkan Trafik (2011) и Brosella Folk & Jazz Festival (2012).

Оратница изваждат народната музика от прашните рафтове, за да я пресъздадат и възродят по уникален начин. Смесвайки я със съвременните жанрове, те й дават нов живот в уникален стил – мост, който свързва древната красота на българския фолклор и съвременната публика, за да отвори пътя към бъдещето.

Билети: 5 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

BG BAND

Хей музиколози, щом е нов етап,
помогнете и на рока в национален мащаб.
Но не повтаряйте, че трябва да се влее нов поток,
а дайте шанс да се запее и българския рок.

"Българският рок", Георги Минчев

BG Band и 100% български рок ще слязат на сцената на Студио 5 на 10 юли от 22 часа.

BG BAND е Българска рок група сформирана 2010г.от:

Ивайло Крайчовски

Петър Попов

Тони Чембъра

Петър Даскалов

Групата изпълнява 100% българска музика. Формата е отворен за различни изпълнители и звучене. „Нека си припомним българското!”, призовават те. С най-добрите български рок парчета и заредени до краен предел, звездният екип ще ни пренесе на нова рок планета, така както не ни се е случвало преди в Студио 5. На 10 юли от 22 часа.

Билети – 10 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора представя За секса, политиката и други проЗташки неща

от Митко Динев

спектакъл на

Николай Урумов

Художник – Теодора Лазарова
Музика – Нелко Коларов

На 11 юли от 19 часа в Студио 5 ще ви забавляваме отново с добре познатия ни весел и очарователно дързък спектакъл на страхотния Николай Урумов – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.
По безкрайно актуални теми, в него ще можем да видим пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Пристига директно от Драматичния театър на Стара Загора „Гео Милев” и намира своя пристан в Студио 5. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена, тъй както е способен да ги назове само поетът с фабрики Митко Динев.

Добре известен е оня афоризъм, че ако примитивният хумор предизвиква смях, то изисканият генерира преди всичко възхищение.Това се отнася, обаче само за англичаните и техния хумор. Нашият хумор е друг. Той е балкански, а знаем, че и Балканите са други.
Нека не забравяме, че чувството за хумор е бисексуално, т.е. то изневерява както на мъжа, така и на жената, пък ако ще те да са и българи. По тази причина много от нашите сънародници са в състояние на развод с това си чувство.
Така, че скъпи приятели, не допускайте то да ви изневери. Смейте се! Смейте се не само на Първи април и не само, защото смехът пречиства душата. Смейте се, защото много по-добре е да се напикаеш от смях, отколкото да напълниш гащите от страх.
И не чакайте Първи април, за да проверите своето чувство за хумор, посредством следния експеримент. Застанете пред огледалото и се постарайте да изобразите умна и сериозна физиономия. Напрегнете се да задържите това умно изображение колкото се може по-дълго време.Ако не успеете и се разсмеете, не се разстройвайте – значи не само имате чувство за хумор, но и определено не сте глупави…
Смейте се, господа! Смейте се, защото е доказано, че най-дълго живеят тези индивиди, които често умират от смях!

Митко Динев

11 юли от 19 часа, Студио 5

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Studio 5 Salsa Party

Студио 5 започва серия салса партита! В разгара на лятото нищо не ни настройва по-горещо-ваканционно от най-любимия южноамерикански танц!

11 юли, 22 часа, вход: 5 лв.

Flamboura

Квартет Flamboura ще гостува в Студио 5 за първи път на 12 юли от 19 часа, за да ни пренесе с красивите си народни ритми във фантастична приказка на безстрашни герои и несметно красиви моми.

Групата е създадена през 2009 година в България. В състава й влизат млади музиканти с професионално образование, които имат разнородни музикални интереси. Те са различни с това, че освен авторска музика, са и единствените в България, които изпълнява каракачански песни, поднесени по съвременен начин. Името на групата идва от латински и означава flammula – пламъче, огънче…В момента те работят и върху първия си албум.

Flamoura са:

Вели Чаушев – китара,тамбура
Величка Чаушева – вокал, пиано
Апостол Георгиев – кларинет, гайда
Мустафа Осенски – перкусии – тъпан, тарамбука, дайре

На 12 юли, четвъртък, в Студио 5 ще чуем както техни авторски песни и инструментални пиеси, така и каракачански фолклор, етноджаз и балканска музика, поднесена с много плам – естествено, от Flamboura.

Билети: 7 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Mihail Yossifov Sextet & Ben Cross Live

Мина почти година, откакто музиката не беше събирала на една сцена музикантите от бандата на Мишо Йосифов с английския актьор Бен Крос.
Този юли тази голяма несправедливост ще бъде поправена – на 12.07, в Студио 5 от 22 часа.

Сценичната дружба между световноизвестния актьор, чиято голяма страст е музиката, и секстета на Мишо Йосифов, чиято голяма страст е…музиката, се роди през пролетта на 2010 година, по време на концерт на джаз формацията, към който Бен спонтанно се присъедини и запя. Тази любов от първа песен доведе до поредица от успешни клубни концерти, както и до няколко концерта из България в рамките на джаз фестивал през есента на 2011.

На съвместния им концерт на 12 юли в Studio 5 репертоарът на Бен Крос & Михаил Йосифов секстет ще включва класически джаз стандарти, както и популярни поп и рок парчета в свежи джаз аранжименти, направени специално за Бен Крос от Мишо.

Билети: 15 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Сподели в: