Програма на Студио 5 в НДК 28 май – 03 юни 2012

Програмата на Студио 5 в НДК 28 май – 03 юни 2012г.

„Мартин, Данчо и майка им” по Камен Донев на сцената на Студио 5

Запознайте се с Мартин, Данчо и…майка им. На 28 май от 19 часа отново ще можем да се срещнем с тази необикновена история по Камен Донев и изиграна брилянтно от Карла Рахал.

След успешното си представяне в Народния театър „Иван Вазов”, постановката извървя творческия си път до Националния дворец на културата, където с гордост ние й предоставяме сцена.

"Сутрин.Някъде на морския плаж. Влиза майка на две деца, които вече са на плажа, но не се виждат.Тя е натоварена с плажни атрибути и най-различни чанти-повече, отколкото може да поеме. Духа силен вятър.
-…Мартине, Данчо, какво стана бе, майко, бе?! Защо бе, божке, напряко все ми правите?…Да умра ли искате? Още не сме седнали, и вече ми го разтупкахте пулса…изтръпна ми главата, всичко… Защо-кажете ми-от сутринта ме морите бе, да му се не види и почивката, и чудото…. -….Много поздрави имате от баща си…Чухте ли?Данчо, Мартине, чухте ли какво ви казах?…Че имате много поздрави от баща си… Чухте ли ме бе, мама му стара?…. …На кого говоря аз,бе?А?Така като ме гледате на кого мислите, че крещя?С кого съм дошла аз тука?На ненормална да ви изглеждам… …Нали виждате, че говорих по телефона?!…Защо ме влудявате,бе… Баща ви ви поздравява…Защо бе, божичко, ме докарвате до ръба границата, да се потя тука…да треперя, кръв да ми протече, тумор да се появи, да заседне някъде. Да умра.Това ли искате?…"

Една постановка отвъд морето, любовта, живота и смъртта.

Мартин, Данчо и майка им от Камен Донев с Карла Рахал – на 28 май, начало: 19 часа, място: Студио 5.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Владо Михайлов – VLADDI представя сингъла: Ca Vaut la Peine!
VLADDI – познат ни като Владо Михайлов от Safo и Angel Sky – ще представи видеоклипа към Ca Vaut la Peine – пилотното парче от макси сингъла си La Vida, на 28 май от 21.30 часа в Студио 5.
Свежото видео към песента е заснето в продължение на три дни от режисьора и оператор Любомир Брестнички. Музиката и текстът са дело на самия Vladdi. А сингълът определено дава представа какво можем да очакваме занапред от Vladdi – а то е нова доза страхотна и жизнеутвърждаваща българска музика!
Освен Ca Vaut la Peine (в превод – ‘Заслужава си’), дискът включва още две песни на френски и едно парче на испански.
Името на макси сингъла La Vida напълно отговаря на идеята на парчетата, както и на настроението им – летни и светли, заредени с много енергия.
Текстовете и на останалите френски песни са на Vladdi, а този на испански е написан от неговият братовчед Косьо, който също е музикант и живее от години в Испания. Песните в макси сингъла са част от предстоящия нов албум на певеца, в който музиката, текстовете и част от аранжиментите са изцяло негово дело. В момента, освен вокалните партии, Vladdi записва и всички китари и басове за албума.
Очакваме ви на 28 май в клуб Студио 5 – на представяне на видеото към ‘Ca Vaut la Peine’ – с приятели и много музика на живо. Начало – 21.30 часа – заслужава

Шкумбата „Смехът е здраве. Приемете го сериозно!”

Под този надслов уникалният Димитър Туджаров – Шкумбата ще гостува отново в Студио 5 на 29 май от 19 часа! Шкумбата – такъв какъвто го познаваме, такъв какъвто го обичаме и смешен до безобразие!
А какво можете да очаквате ли? Абсолютно всичко – да, начело с неочакваното. Естествено – първо трябва да се осмелите да дойдете!
Димитър Туджаров – Шкумбата е признат за един от най-добрите български комици. Със своя оригинален хумор и артистичност, той успява да привлече вниманието на публиката в много страни по света. Шкумбата е един от първите българи, които следват западния модел на one man show представление и го лансират пред българска публика. Освен като комедиант, той е известен и като най-добрият имитатор на някои личности от политиката и шоубизнеса на нашето време.
Именно в неговия талант ще може да се увери и публиката на клуб Студио 5 само на 29 май – от 19 часа – Шкумбата, веднъж и завинаги в Студио 5. И не забравяйте – „животът иска жертви – но няма да сме ние!”.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

Канопус

На 29 май от 22 часа сцената на Студио 5 посрещаме фюжън любимците си – а именно квинтетът Canopus. Основана през 2005 г. от Цветан Георгиев и Димитър Льолев, групата свири класически фюжън, факт, вдъхновен от разнопосочните вкусове на членовете в бандата. А те са:

Цветан Георгиев – ударни
Димитър Льолев – саксофон
Борис Таслев – бас китара
Ангел Димитров – китара
Мартин Марков – клавишни

Съчетавайки страстта си към стилове като суинг, етно, латино, рок и афро, момчетата от Canopus успяват да сътворят един истински фюжън звук, който ви понася на околосветско музикално пътешествие. И както се полага на едни истински „звезди”, концертите им биват космически забавни и уникални.

Заповядайте на 29.05. от 22 часа на междупланетно пътешествие с Димитър, Ангел, Цветан, Борис и Мартин. Една вечер на новаторската музика с група Canopus в Студио 5, която ще промени представите си за музика и весело прекарване.

Билети: 8 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

Големите – в края май започва истинската веселба
Вечерта на 30 май ще бъде ужасно-смешна-вълнуваща-кикотеща-Голяма-работа! Точна така, това е пълното име на вечерта на Големите в Студио 5, а за да разберете защо просто трябва да дойдете…името далеч не описва всичко!
Любимите ни stand-up комици Големите ще представят тяхната сборна програма 15 с едни от най-горещите скечове, играни досега.
Публиката има възможност да се изяви на сцената в играта „ОPEN MIC” и да разкаже своя история или виц и да спечели награда!
Само сега ще видите обичаната от всички, с невероятното си чувство за хумор звезда Катерина Евро в компанията на младите си колеги. Какво повече ви е нужно освен една разхлаждаща смехотерапия?
Време е за смях, смях с "Големите" и Катето Евро! Очакваме ви!!!
Билети: 10 лв., на касата в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

Резервации на тел. 02/ 963 12 54.

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора представя За секса, политиката и други проЗташки неща от Митко Динев спектакъл на Николай Урумов

Художник – Теодора Лазарова
Музика – Нелко Коларов

На 30 май от 22 часа в Студио 5 ще ви забавляваме отново с добре познатия ни весел и очарователно дързък спектакъл на страхотния Николай Урумов – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.
По безкрайно актуални теми, в него ще можем да видим пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Пристига директно от Драматичния театър на Стара Загора „Гео Милев” и намира своя пристан в Студио 5. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена, тъй както е способен да ги назове само поетът с фабрики Митко Динев.

Добре известен е оня афоризъм, че ако примитивният хумор предизвиква смях, то изисканият генерира преди всичко възхищение.Това се отнася, обаче само за англичаните и техния хумор. Нашият хумор е друг. Той е балкански, а знаем, че и Балканите са други.
Нека не забравяме, че чувството за хумор е бисексуално, т.е. то изневерява както на мъжа, така и на жената, пък ако ще те да са и българи. По тази причина много от нашите сънародници са в състояние на развод с това си чувство.
Така, че скъпи приятели, не допускайте то да ви изневери. Смейте се! Смейте се не само на Първи април и не само, защото смехът пречиства душата. Смейте се, защото много по-добре е да се напикаеш от смях, отколкото да напълниш гащите от страх.
И не чакайте Първи април, за да проверите своето чувство за хумор, посредством следния експеримент. Застанете пред огледалото и се постарайте да изобразите умна и сериозна физиономия. Напрегнете се да задържите това умно изображение колкото се може по-дълго време.Ако не успеете и се разсмеете, не се разстройвайте – значи не само имате чувство за хумор, но и определено не сте глупави…
Смейте се, господа! Смейте се, защото е доказано, че най-дълго живеят тези индивиди, които често умират от смях!

Митко Динев

20 май, 22 часа, Студио 5

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Софийски музикални седмици 2012 представят: Yotzov Clarinet Sextet

Част от силната програмата на Софийски музикални седмици 2012 ще бъде и младият проект Yotzov Clarinet Sextet. На 31 май от 18.30 часа на сцената на Студио 5, емблематичният вече за клуба секстет ще представи най-новите парчета от репертоара си.

Yotzov Clarinet Sextet се състои изключително от студенти, настоящи и завършили, на виртуозния български кларинетист Борислав Йоцов. Във формацията свирят пет кларинета и един бас кларинет, а младите таланти са както следва:

Цветелина Найденова
Ангелина-Огняна Гочева
Мартин Котрулев
Фарадж Акбаров
Явор Гайдов

Неизменният шести елемент, който споява и вдъхновява групата, е, разбира се, самият Боби Йоцов. Пиесите, които ще бъдат изсвирени са с аранжименти, създадени специално за секстета. Ще чуете както класически произведения (които очаквате), така поп песни (по-скоро неочаквани) и авторски парчета на Христо Йоцов и Боби Йоцов. От Бах, през Чайковски до Джо Кокър и Queen –
Yotzov Clarinet Sextet предлага нещо ново и различно за родната ни клубна сцена. Съчетавайки класическо с популярно в музиката, се създава една не само качествена, а и интересна формация и то само за кларинет. А неочакваните и интересни включвания на всеки един музикант ни разкриват и различните им музикални умения, които добавят закачливост и динамика в програмата на Yotzov Clarinet Sextet.

Билети – 8 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Tudo Brasil ao vivo in Europe presents / представя #4 Brasil live with special guests SamBrazil + the new voice

Tudo Brasil ви кани да посрещнем заедно наближаващите летни дни!

Насладете се на горещите бразилски ритми, с които ще ни залее младата, но безкрайно талантлива група SamBrazil BG.
Кайпириня, самба, купон – 31 Май 2012, Студио 5.

Очарователната ни учителка по танци Саша Самба ще ви поведе на обиколка, за да "изживеете музиката“, след което нашите приятели ще ви накарат да се отпуснете и да се насладите на новите преживявания, които Tudo Brasil възнамерява да ви представи: песни, танци, музика. Тъй като вечерта няма край, с нашия DJ ще продължите да танцувате и да се забавлявате до полунощ!

#4 Brasil Live, със специален гост SamBrazil

Джовани Конте – цигулка
Данте Кутиньо – китара
Калин Жечев – пиано
Станислав Георгиев – бас-китара
Виктор Бенев – перкусии
Guilherme Queiroz – вокал

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

КОМЕДИЙНО ШОУ “СМЕХОТЕРАПИЯ”

За пръв път на сцената на Студио 5!

Колко актьора са необходими, за да сменят една крушка? Амииии….ние също не знаем. Но ако усетите, че ви прегрява бушона, ррр…ешението е едно – 90 минути смехотерапия с нас. "Кабинета", където можете да ни откриете е : "Галакси боулинг клуб" в гр. София .Екипът за сМешна помощ ще ви накара да се пръснете от смях, а след това ще ви реанимира, като ви включи в итерактивната игра с публиката. На оцелелите след смехотерапевтичният сеанс раздаваме награди. А, да, и буреносен смях, защото публиката също е част от шоуто.Смехописците се трудят в „Шоуто на канала“.

С участието на РОСЕН РУСЕВ, АЛЕКСАНДЪР КАРАМАНОВ и БОГДАНА КОТАРЕВА-АТА!

Вход – 10 лв. eventim.bg, ticketstream.bg, ticketplus.bg, касата на НДК, както и преди началото на представлението в Студио 5. Не забравяйте да си направите резервация на телефон: 02/ 963 12 54.

Mango Duende Live

¡Ay mama! Mango Duende са ни приготвили истински вихър от латино-джаз музика – на 01 юни в Студио 5!

Mango Duende е добре позната българката латино сцена, но както винаги продължава да поднася изненади на публиката си, жадна за нови латино авантюри.

Алекс Линарес – вокал, родом от Перу, заедно с някои от най-ярките млади таланти на латино и джаз сцената в България, а именно:

Христо Ганев – конги

Рейди Бризуела – тимбалес, бaрабани

Калин Жечев – пиано, Борис Таслев – бас

Тодор Бакърджиев – тромпет

Кирил Зафиров – тромбонБилети – 10 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Asen & Milena Group – уникална смесица от фолклор, джаз и класика!

Милена Караджова – вокал
Асен Маринов – класическа китара
Християн Георгиев – кавал
Станимира Найденова – цигулка, вокали
Петър Йорданов /Бъни/ – кахон, тъпан

"Последният ни концерт в България до есента. От прекрасната сцена на Студио 5 ще ви зарадваме с нови песни и богато звучене – китари, кавали, цигулки, перкусии и още…"

За повече информация, www.asenmilenagroup.com и http://www.facebook.com/asenmilenagroup. Събитието е за непушачи.

Билети: 8 лв. предварителна продажба, 10 лв. във вечерта на събитието.

Acoustic Beatles Project

Четирима от любимите ни музиканти се събират в нов проект, който обещава да разчупи музикалното зацикляне и посрещнем пролетта с повече поводи за усмивки, какъвто е този проект – вечните хитове на Бийтълс. След страхотния си успех през април, Acoustic Beatles Project отново ще гостува на Студио 5 на 02 юни от 22.30 часа и ще ни върне с жълта подводница в най-страхотните години на рока.

Китаристът на Б.Т.Р. Славчо Николов, Венко Поромански – бивш барабанист на група "Те", Дони и Коцето-Калки ще са нашите Джон, Ринго, Пол и Джордж, само за една вечер.

Песните, които ще чуем определено са класика. Свиренето ще е акустично, за да бъде поднесено по по-различен начин от оригинала, дори с коренно променени аранжименти.

Славчо ще е не само китарист, но и ще пее. Венко ще свири на барабани, Дони е вокал, бас китара и пиано, а Коцето-Калки ще комбинира пеенето и китарата с флейта.

Студио 5 –02 юни от 22.30 часа, all we need is love – and music.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Концерт на Нов музикален Център – млади таланти в Студио 5

Нов музикален център е пловдивска музикална школа за поп и джаз изкуство. Носител е на множество награди от национални и международни конкурси. Организатор на редица концерти и събития. Изпълнители в нея изпълняват разнообразен репертор от рок музика, акустик поп джаз, соул до ар енд би и популярни световни хитове, затова и нейните артисти за предпочитани за много събития в града и страната. Певците са излизали на една сцена заедно с едни от най-големите и талантливи певци на Българската сцена Хилда Казасян, Мария Илиева , Графа, Теди Кацарова както и Група 032, Богдана Петрова /България търси талант/, Тодор Гаджалов / Гласът на България/, Цветелина Янева, които слагат началото на кариерата си в Нов музикален център. За Изпълнителите на школата предстои голям клубен концерт в соул-джаз стилистика. Той ще се състои на 3 ЮНИ от 19 часа в джаз клуб Студио 5 /заден вход на НДК/ в Столицата. Всички ценители на истинката музика са поканени да присъстват и да се насладят на красивите изпълнения на певците.

Парад на магията

За първи път на сцената на Студио 5 – Парад на магията. С участието на Боби Шоу, Шехеразада, телепатия дуо "Мнемоник", Никълъс Меджик Шоу!
Вход 15 лв. eventim.bg, ticketstream.bg, ticketplus.bg, билетен център НДК, както и преди началото на шоуто в Студио 5!
Не забравяйте да си направите резервация на телефон: 02/ 963 12 54

Сподели в: