Програма на Студио 5 в НДК 16 – 21 юни 2012

Програма на Студио 5 в НДК 16 – 21 юни 2012 година.

Концерт за флейта и пиано

Проф. Лидия Ошавкова винаги радва публиката си не само с великолепните си изпълнения, но и неуморно открива творби, които са малко познати. Възпитаничка на Националната музикална академия в София, тя е специализира при Жан-Пиер Рампал и Ален Марион във Франция. Свирила е в престижни зали в Япония, Германия, Италия, Гърция, Испания, Люксембург. Изявите й са като солист с големи оркестри, като дългогодишен първи флейтист на Софийската филхармония, солист на Камерата класика – София, Дамски камерен оркестър, Камерата Италика – Рим и др. Нейните майсторски класове в Гърция, Корея, Германия, Франция, Холандия, Швейцария се радват на голям интерес. Нейни записи са издавани от Дивертименто – Виена и Гега Ню (GD 130).

На 16 юни от 17 часа в Студио 5 тя ще свири с Ангелос Цанакас (пиано) и Каролина Игнатиаду (флейта). Програмата е вече позната на публиката от 48-мия Фестивал на камерната музика. Сред композиторите, които ще чуем, са: Равел, Пиацола, Фантучи, Дриго.

Билети – 8 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Големите – истинска веселба!
Вечерта на 16 юни ще бъде ужасно-смешна-вълнуваща-кикотеща-Голяма-работа! Точна така, това е пълното име на вечерта на Големите в Студио 5, а за да разберете защо просто трябва да дойдете…името далеч не описва всичко!
Любимите ни stand-up комици Големите ще представят тяхната сборна програма 15 с едни от най-горещите скечове, играни досега.
Публиката има възможност да се изяви на сцената в играта „ОPEN MIC” и да разкаже своя история или виц и да спечели награда!
Само сега ще видите обичаната от всички, с невероятното си чувство за хумор звезда Катерина Евро в компанията на младите си колеги. Какво повече ви е нужно освен една разхлаждаща смехотерапия?
Време е за смях, смях с "Големите" и Катето Евро! Очакваме ви!!!
Билети: 10 лв., на касата в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

Резервации на тел. 02/ 963 12 54.

JAZZ BOUDOIR by Vera Chandelle

С участието на:
Ангел Заберски – пиано, Димитър Карамфилов – бас, Димитър Семов – барабани

Изисканост, магнетична атмосфера, вълнение от една загатната интимност… Представете си романтичната вселена на дама от висшето общество…Какви ли истории биха се разкрили пред погледа ви, ако можехте да видите нейния будоар?

Вера Шандел пресъздава всички нюанси на тези истории в шоуто Jazz Boudoir на 16 юни от 22:30 часа в клуб Студио 5. Един спектакъл, който комбинира по уникален начин сериозната и магнетична атмосфера на най-страхотните и известни джаз песни с нещо свежо, хумористично, стилно, леко, и кабаретно. Само в атмосферата на будоара може най-силно да бъде усетена интимността на песните – едно много специално и лично преживяване за всички сетива.

Шоуто е подготвено с невероятна грижа към детайла, с единствената цел да докосне най-съкровените любовни чувства на всички присъстващи. Музиката е с дълбоки текстове и теми, от едни от най-значимите имена на джаз сцената, като своеобразен контрапункт на лекотата и свободата, които специално създадените костюми излъчват множество филмови и театрални продукции. Гостите на Jazz Boudoir със сигурност ще оценят изискаността в костюмите на Вера Шандел.

Jazz Boudoir – от сърцето на София, уникална възможност да се пренесете в една различна епоха, да откриете място, в което всеки е щастлив и изпълнен с грижа и внимание за другия, в която хората на изкуството имат свободата да творят и общуват без задръжки.

АРТЕ ЛИБЕРО представя: Пътуване до Алхамбра

Известни испански и бразилски пиеси в изпълнение на:

ГАЛЯ ПАВЛОВА – мецосопран, Йордан Рибаров – класическа китара, Цветелина Начева – пиано, Стела Дойкова – флейта,
Боряна Йорданова – сопран, Йолина Кацарова – сопран, Стелиана Баракова – сопран и Татяна Данова – сопран

17.06.,19:30 часа, Студио 5

Вход: 5 лв.

BALLAD ANONYMOUS – Песните на KURT WEILL

На 17 юни от 22 часа в Студио 5 организираме среща с творчеството на емблематичния Курт Вайл.

Още от средата на 30-те години, както и през 40-те, името Курт Вайл стои на афишите на бродуейските продукции. Курт Вайл се превръща в свързващо звено между другите две емблематични за американския музикален театър фигури – Джордж Гершуин и Ленард Бърнстейн. Той пренася от Европа в Америка най-авангардните музикално-театрални идеи. Той е авторът на най-оригиналните бродуейски продукции от 30-те и 40-те години на миналия век – “златната епоха на американския мюзикъл”. Много от песните на неговите пиеси отдавна са надскочили тесните рамки на сценичните постановки и се превръщат в самостоятелни хитове – "Mack the Knife", "Alabama Song", "Speak Low", "September Song", "Lost in the Stars".

Почит към него ще отдадат уникалните:
Неда Цветкова – пиано, хармониум, вокал
Андрония Попова – вокал
Атанас Хаджиев – саксофон, кларинет, вокал
Александър Даниел – перкусии
Сандра Петрова – вокал
Лилия Гелева – вокал
Владимир Зомбори – вокал
Никола Стоянов – китара и вокал
Със специалното участие на: Петър Данаилов – баритон

Билети: 10 лв.

Френската гимназия представя проект "Успех’

Концертно изпълнение и испански танци. Вход свободен.

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора представя За секса, политиката и други проЗташки неща от Митко Динев спектакъл на Николай Урумов

Художник – Теодора Лазарова
Музика – Нелко Коларов

На 18 юни от 19.30 часа в Студио 5 ще ви забавляваме отново с добре познатия ни весел и очарователно дързък спектакъл на страхотния Николай Урумов – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.
По безкрайно актуални теми, в него ще можем да видим пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Пристига директно от Драматичния театър на Стара Загора „Гео Милев” и намира своя пристан в Студио 5. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена, тъй както е способен да ги назове само поетът с фабрики Митко Динев.

Добре известен е оня афоризъм, че ако примитивният хумор предизвиква смях, то изисканият генерира преди всичко възхищение.Това се отнася, обаче само за англичаните и техния хумор. Нашият хумор е друг. Той е балкански, а знаем, че и Балканите са други.
Нека не забравяме, че чувството за хумор е бисексуално, т.е. то изневерява както на мъжа, така и на жената, пък ако ще те да са и българи. По тази причина много от нашите сънародници са в състояние на развод с това си чувство.
Така, че скъпи приятели, не допускайте то да ви изневери. Смейте се! Смейте се не само на Първи април и не само, защото смехът пречиства душата. Смейте се, защото много по-добре е да се напикаеш от смях, отколкото да напълниш гащите от страх.
И не чакайте Първи април, за да проверите своето чувство за хумор, посредством следния експеримент. Застанете пред огледалото и се постарайте да изобразите умна и сериозна физиономия. Напрегнете се да задържите това умно изображение колкото се може по-дълго време.Ако не успеете и се разсмеете, не се разстройвайте – значи не само имате чувство за хумор, но и определено не сте глупави…
Смейте се, господа! Смейте се, защото е доказано, че най-дълго живеят тези индивиди, които често умират от смях!

Митко Динев
18 юни от 19.30 часа, Студио 5

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.
Парад на магията

Отново на сцената на Студио 5 – Парад на магията! С участието на Боби Шоу, Шехеразада, телепатия дуо "Мнемоник", Никълъс Меджик Шоу!

Вход – 15 лв. eventim.bg, ticketstream.bg, ticketplus.bg, билетен център НДК, както и преди началото на шоуто в Студио 5!

Не забравяйте да си направите резервация на телефон: 02/ 963 12 54

Отлагани срещи

Познаваме ли истинската география на българската музикална култура? Опитвали ли сме да се вгледаме в един от нейните феномени – миграцията на музиканти? Явление, рядко срещано в такива мащаби за другите страни и народи, но протичащо у нас повече от столетие. Със свои утвърдени традиции и превърнало се в една от нейните специфични реалности с всички последици – положителни и негативни – за бъдещето. Необходимостта от вместване на явлението „миграция” в общата проблематика на националната култура и консолидирането на това все още неусвоено наследство днес, в новото развитие на света, е от особена важност за страна като България, чиято ценностна система отново е подложена на радикално обновление.
Срещата с композитора Цветан Добрев и неговото творчество, представен от Божидар Добрев, е не само повод за запознанство или „припомняне” на присъствието му в българската музика преди повече от две десетилетия, но и за размисъл, който не трябва да отлагаме и избягваме.

В програмата ще чуете:

из MÉTASTASES et ADIO… (1982)
откъс от документален запис (БНР, 1984)
Емил Ханджиев, Борис Динев, Татяна Кърпарова (уд.), Симо Лазаров,
Владимир Джамбазов, Цветан Добрев (синт.), дир. Васил Казанджиев
из MARIONNETTES (1978) за кларинет, ударни и пиано
откъс от документален запис
Илия Главанов (клар.), Таня Карпарова (уд.), Лиляна Гетова (пиа.)
МАЛКА МОРСКА ПРИКАЗКА пиано 4 ръце (1986)
Мануела Генова и Ралица Димитрова
„ЗАЩОТО ТЕ ИМА” (1989) вокален цикъл за сопран и пиано
т. Паулина Герджикова, Станка Пенчева, Калина Ковачева
Ралица Ралинова (сопран, от класа на проф. Илка Попова),
Вивиана Груданска (пиано)
БЪЛГАРСКИ ПРЕЛЮДИИ И ФУГИ (2005) за пиано

I. Fuga karee Мануела Генова
II. Fuga lineare Мирела Валявичарска
III. Fuga ovale Ралица Димитрова
IV. Fuga vibra Десислава Маркова
V. Fuga Toccatina Ния Недкова
Билети: 5 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

ВСЕКИ МЕСЕЦ ОТ ЯНУАРИ 2012

tango.bg съвместно с клуб „Студио 5” представят:
една автентична TANGO ARGENTINO вечер!
milonga "LA ESCENA" vol.5

:: ЮНИ ::
| 19 | 06 | 2012

TITANS meets TANGO!!!
След невероятно успешните гостувания на:
шеметните "THE DANCING SWINGERS"
един специален гост DJ ще възвърне вярата ни в добрите стари златни времена на TANGO ARGENTINO!!!
DJ sus innamorato
ще срещне, в поредна битка за сърцата и краката на танцуващите,
DJ El Maquinista !!!
В премерването на сили ще бъдат замесени и най-великите оркестри и изпълнители на TANGO ARGENTINO!

За танцуващите – прекрасен под и сцена за изява, за тези които още не са се докоснали до магията на TANGO ARGENTINO – място където да почувстват чистата емоция на танца в действие!
Да се завърнем заедно в епохата на 30-те и 40-те години!
Билети – 5 лв. на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg,www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg.

Чиста любов

“Повече сълзи се проливат за сбъднати, отколкото за несбъднати молитви” св. Тереза Авилска

Сдружение за независим театър, кино и пърформанс IMAGO HOMINIS представя за първи път в Студио 5 театралния проект ЧИСТА ЛЮБОВ – моноспектакъл на актьора Мирослав Михов по текст на полския автор Ирeнеуш Иредински на 20 юни от 19 часа.

Сдружението IMAGO HOMINIS, което поставя премиерно спектакъл на наша сцена, свързва идейно и творчески екип от млади творци в серия проекти, имащи за цел да представят сериозни европейски автори по начин, кореспондиращ със съвременните изисквания и концепции на модерния театрален език. Те вярват, че театърът създава своята публика, грижи се за нея и я възпитава, а не обратното. Именно в това ще можем да се убедим и ние на 20 юни.

ЧИСТА ЛЮБОВ е текст на полския драматург, писател и поет Иренеуш Иредински. В първообраза си замислен и реализиран като телевизионна новела, впоследствие намира и своя път в театъра. Пиесата не е поставяна на българска сцена, а Иредински незаслужено е малко познат на българската публика.

А какво представлява пиесата…свидетели сме на предсмъртната изповед на един необикновен престъпник, оцелявал в жалкото си безплодно съществуване благодарение на една мечта. Красива, чиста, истинска и съвършена… Неочаквано сивото му битие се преобръща и в него с гръм и мълнии пристига Тя – мечтата. Непознатата досега радост от живота, хармонията, споделените чувства, постепенно започват да пробуждат демоните на съмнението… Свирепата страст на саморазрушението трови съзнанието на героя, докато „единственото“ решение проблясва неочаквано, като лъч надежда, но дали е изход от ада или вход към него остава да разберем ставайки свидетели на изключителното превъплъщение на Мирослав Михов в модерната, неординерна среда, създадена от Илиян Урумов.

Чиста любов – започва на чисто в Студио 5, 20 юни, 19 часа.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Aretha Franklin Tribute

Заповядайте на по едно малко с Арета – да, нека я наричаме само Арета, защото наистина я чувстваме близка. Това лице, този глас, тази емоция. Толкова истинска и безумно талантлива – тя е певица на цели поколения, които завинаги ще помнят годините, в които са пели Say a little prayer с дезодорант в ръка пред огледалото и мечти за слънчево бъдеще в главата.

Ще се преклоним пред The Queen of Soul в четвъртък, 20.06., от 22 часа в Студио 5 с първия от серията трибюти към велики музикални легенди. Събрали сме и страхотен музикален състав, който ще даде най-доброто от себе си, за да пресъздаде атмосферата на истински концерт на Арета Франклин:

Венци Благоев (тромпет) бенд
Силвия Монева – вокал
Милица Гладнишка – вокал
Dj Water Nimph

VJ Адриана Янкулова ще допълни магията на Арета с визиите, посветени на страхотната певица. Концертните й клипове ще ни пренесат в златните години на миналия век в най-емоционалните моменти от нейната кариера.

Музиката й пресича всякакви граници и отново само музиката е тази, която ни дава надеждата, че всичко ще бъде страхотно. Четвъртък, 20.06., 22 часа, Студио 5. Let the soul be with us. Aretha Franklin Tribute. А за всеки поръчан малък Grants, нашите приятели от уискито ще се погрижат то да не е малко – и ние ще ви дадем вместо това едно голямо!

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Хор ‘Bouquet’ и звездите на Френската гимназия…
диригент Ламбрини Джамджиева-Манукян

Със специалното участие на композитора Красимир Милетков и пианистите Неолина Пелова и Георги Петров

21 юни, 19 часа, 5лв.

Kottarashky & The Rain Dogs Live

На 21 юни от 22 часа отново на сцената на Студио 5, след изключително успешното си първо гостуване при нас.
Този път във фокус ще бъде новият албум Demoni.

Още по темата:

Програма на клуб Студио 5 НДК 11 – 15 юни 2012

Сподели в: