Програма на Студио 5 в НДК 08 – 10 юни 2012 година

Този уикенд в Студио 5 обещава силни концерти, сред които съвместния лайв на Биг Бенд Бразз Асоциация и Хилда Казасян, Rumba Aficionado със специалното участие на колумбийския музикант Juan Garicia-Herreros и младите надежди Марина Драгомирецкая и Funky Miracle.

Концерт „40 години дамски хор„Арфа” 8 юни 2012г., 19ч. НДК -Студио 5

На 08 юни от 19 часа хор „Арфа” ще отпразнува 40 години от създаването си.
Дамският камерен хор “Арфа” при читалище “Николай Хайтов” в гр. София e основан в 1972г. В състава му влизат приблизително 26 хористки. Артистичната дейност на хора обхваща значителен брой самостоятелни концерти, както и участия в хорови фестивали и концерти в България и чужбина. Хорът е изнесъл успешни концерти в Полша, Чехия, Австрия, Гърция, Германия, Унгария, Италия, Латвия, Франция, Финландия; Турция, Албания и Швейцария. Навсякъде той е получил ласкави отзиви от публиката, специалистите и пресата. Хор “Арфа” е носител на златни медали от национални хорови фестивали. Отличен е с международни награди от международните конкурси: “Нека пеят народите ” – Радио Би Би Си / Лондон /; “Международни срещи на хоровата музика” – гр. Тур / Франция /; Международен хоров конкурс “проф. Георги Димитров” – гр. Варна / България /; Фестивал “Хармония” – гр. Лимбург / Германия /.
В последните години хорът има успешни участия в международните фестивали: в Монтрьо /Швейцария/; на духовната музика – в Рим и Олбия, Сардиния, /Италия/; Европейски камерен фестивал в Тирана /Албания/ и Международен фестивал в Анталия, Турция 2011г., където спечели първа награда в своята категория.

Скъпи очи В. А. Моцарт
из цикъла „Ноктюрни”
Missa brevis in B В. А. Моцарт
части: Kyrie еleison
Gloria
Воден дух Роберт Шуман

Mилост мира Добри Христов

Идеше есен Милко Коларов
текст Иван Давидков

Mехметьо, севда голема Иван Спасов

Господи, какво утро Спиричуъл

Никой, освен Господ не знае Спиричуъл

Поема /вокализа/ Зденек Фибих

Спомен Андрю Ллойд Уебър
Из мюзикъла „Котките” аранж. за дамски хор
Оф. Русева

Over the Rainbow /Над дъгата/ Харолд Арлен
аранж. Р. Робинсон

Из цикъла “Adiemus” Карл Дженкинс
Adiemus
Hymn
Kayama

Една българска роза Найден Вълчев
Текст Димитър Вълчев

Диригент: Офелия Русева

На рояла: Ерма Аспарухова-Шопова

Ангел Заберски & Биг Бенд Бразз Асоциация представят: Хилда Казасян

Едва ли бихме могли да си представим по-джазово-магически лайв от този – Ангел Заберски и Биг Бенд Бразз Асоциация представят неповторимата Хилда Казасян в един концерт, който няма да има повторение. На 08 юни от 22.30 часа в Студио 5 ще чуем най-известните джаз стандарти в нови аранжименти, направени специално за концерта!

Нито Хилда Казасян, нито Ангел Заберски и неговия Бенд имат нужда от представяне. Ако веднъж сте ги слушали, то представата ви за музиката завинаги е била променена. Биг Бенд Бразз Асоциация са феномен. Не само защото с майсторството си ни връщат в едни от най-бляскавите епохи в историята на музиката – а защото връщат и вярата ни в съвременния български джаз. Биг Бендът се състои от шестнадесет от най-добрите в областта си музиканти – тромпети, тромбони, саксофони бас, перкусии и, разбира се, пиано. А Хилда Казасян е безспорно най-чаровната джаз певица на българската сцена – жена, чието излъчване и глас въздействат безкомпромисно и нежно.

Билети – 15 лв. на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg.

Боби Шоу и Шехерезада в – Абдра Кадабра Сим Салабим за деца

За първи път на сцената на Студио 5 – парада на магията ще бъде и за деца! С участието на Боби Шоу, Шехеразада, телепатия дуо "Мнемоник", Никълъс Меджик Шоу!
Билети – eventim.bg, ticketstream.bg, ticketplus.bg, билетен център НДК, както и преди началото на шоуто в Студио 5!
Не забравяйте да си направите резервация на телефон: 02/ 963 12 54

„Мартин, Данчо и майка им” по Камен Донев на сцената на Студио 5

Запознайте се с Мартин, Данчо и…майка им. На 09 юни от 19 часа отново ще можем да се срещнем с тази необикновена история по Камен Донев и изиграна брилянтно от Карла Рахал.

След успешното си представяне в Народния театър „Иван Вазов”, постановката извървя творческия си път до Националния дворец на културата, където с гордост ние й предоставяме сцена.

"Сутрин.Някъде на морския плаж. Влиза майка на две деца, които вече са на плажа, но не се виждат.Тя е натоварена с плажни атрибути и най-различни чанти-повече, отколкото може да поеме. Духа силен вятър.
-…Мартине, Данчо, какво стана бе, майко, бе?! Защо бе, божке, напряко все ми правите?…Да умра ли искате? Още не сме седнали, и вече ми го разтупкахте пулса…изтръпна ми главата, всичко… Защо-кажете ми-от сутринта ме морите бе, да му се не види и почивката, и чудото…. -….Много поздрави имате от баща си…Чухте ли?Данчо, Мартине, чухте ли какво ви казах?…Че имате много поздрави от баща си… Чухте ли ме бе, мама му стара?…. …На кого говоря аз,бе?А?Така като ме гледате на кого мислите, че крещя?С кого съм дошла аз тука?На ненормална да ви изглеждам… …Нали виждате, че говорих по телефона?!…Защо ме влудявате,бе… Баща ви ви поздравява…Защо бе, божичко, ме докарвате до ръба границата, да се потя тука…да треперя, кръв да ми протече, тумор да се появи, да заседне някъде. Да умра.Това ли искате?…"

Една постановка отвъд морето, любовта, живота и смъртта.

Мартин, Данчо и майка им от Камен Донев с Карла Рахал – на 09 юни, начало: 19 часа, място: Студио 5.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Theodosii Spassov Orchestra" в Студио 5

На неземния Теодосий Спасов и неговия музикален проект "Theodosii Spassov Orchestra" ви каним на 09 юни от 22.30 часа в Студио 5. Желанието на музиканта e с това начинание да събере млади български таланти с усет към смесването на традиционна балканска музика с влияния от световната джаз, поп и етно музика. Съмишленици е намерил в Ангел Демирев-китара, Мирослав Турийски-пиано, Александър Леков-бас и Начо Господинов-барабани. Мирослав, Александър и Начо са неизменна част от джазовата и клубна сцена на родния им град Пловдив, докато Ангел е от Стара Загора и е най-младият от групата.
"Theodosii Spassov Orchestra" вече имат успешно участие на "Трансилвания Джаз Фестивал" в Румъния и сега са готови да омагьосат и публиката на Студио 5 с таланта и харизмата си.
Само за в Студио 5, 09 юни, 22.30 часа, билети по 12 лв.

Билети на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg.

Детски джаз експерименти с инструменти

Заповядайте на поредната доза детски джаз – весел, неуморим, музикален! 10 юни, точно 10 дни след детския празник, 11.30, Студио 5.

Венцислав Благоев – тромпет
Виктор Бенев – вибрафон
Димитър Карамфилов – контрабас
Никола Горялов – барабани
Невена Григорова – перкусии
със специалното участие на Елица Спасова – джаз конструктор

8 лв. за възрастни, за деца – вход свободен!

Lady in the blues – концерт на Марина Драгомирецкая

Ранна неделна вечер преди залез слънце.
Прекрасно време за разходка в парка, за чаша бяло вино на просторна тераса или хубаво четиво в компанията на любима котка или мъркащ човек.
Това обаче е и единствената вечер, в която можете да станете част от атмосферата, която рисува около себе си МАРИНА ДРАГОМИРЕЦКАЯ, когато пее за вас. Тя е като дъгата – трябва да заплачеш, за да я видиш.
Един непретенциозен, но узрял букет от блус пиеси, изпълнени с чувственост и професионализъм – това може да си подарите в неделната вечер, ако бъдете в 19.00 на 10-ти юни в Studio 5.
Марина ще запълни неделната ви вечер със съдържание и с такава изисканост и вкус, че със сигурност ще искате да я срещнете отново.
Не сте сигурни? Нека се срещнем там…

Funky Miracle Live

Младата фънк гвардия. С участието на:
Иван Тишев – китара, Самуил Павлов – акордеон, Георги Сойков – тромпет, Владислав Мичев – тромбон, Алекс Атанасов – бас, Радо Казасов – ударни

Студио 5, 10.06, 22 часа

Още по темата:

Програмата на Студио 5 от 04 – 07 юни 2012

Сподели в: