Програма на НДК за 3 март (понеделник) 2008

За националният празник 3 март Национален дворец на културата е подготвил откриването на две изложби:

Фоайе 3-ти етаж от 10.00 до 19.00 часа  – откриване изложба копия от гравюри за Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 год. от изданията: “The illustrated London news”, “La guerre d`Orient” и “L`Illustration”, по повод 130-та годишнина от Освобождението на България. Събитието се осъществява под патронажа на Президента на Република България Георги Първанов и е организирано от НДК и Френския културен център. Изложбата се открива на 2 март от 17.00 часа и ще продължи до 9 март включително.

Фоайе 3-ти етаж от 10.00 до 19.00 часа – Откриване на юбилейна художествена изложба “130 години Освобождение” –  картини от Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, Националната галерия за чуждестранно изкуство, Националния военно-исторически музей, Художествените галерии от Враца и Плевен, Историческия музей в Кюстендил и частни колекции.

В експозицията са шедьоврите:  “Черешовото топче” и “Шипка” на Илия Петров, “Мъченици” от цикъла “Под игото” на Иван Мърквичка, “Самарското знаме” и “Руските генерали на връх “Св. Никола” на Ярослав Вешин, “Преминаването на река Дунав от руските войски” на Борис Ангелушев и още много други великолепни картини от стари майстори и съвременни художници… Събитието се осъществява под патронажа на Президента на Република България Георги Първанов. Организатори са Министерство на културата, в. “Стандарт” и НДК.
Изложбата се открива на 2 март от 17.30 часа и продължава до 9 март включително.

Сподели в: