Програма на клуб Студио 5 НДК 11 – 15 юни 2012

Програмата на клуб Студио 5 за седмицата 11-15 юни. Предстоят премиери: на новия видеоклип на Стефан Илчев – „Продължавам” (на 11.06 от 21 часа), на документалния филм за Михаил Белчев – „Един живот песен” на 12.06 от 19 часа, на театралния спектакъл „Живак” – авторски спектакъл на Димитър Живков, Get Funky – новият проект на певицата Криста, с който тя ще се яви на фестивала Eurosonic в Холандия.

А в сферата на истински добрия джаз – Христо Йоцов Квинтет и премиерният за групата проект “JazzBall” с нови, оригинални композиции. Това е музикална игра, в която играчите и публиката са само от висшата лига.

След повече от 15 години далеч от сцената, бразилският певец Андре Диас избра да направи солов концерт в София в клуб Студио 5 – на 15 юни от 19 часа, с участието на талантливи български музиканти.

Стефан Илчев представя клипа „Продължавам" – 11.06, от 21 часа, в Студио 5.

„ЕДИН ЖИВОТ ПЕСЕН”

„ЕДИН ЖИВОТ ПЕСЕН” е документален филм , в който се опитваме да надникнем „зад завесата” на поета, музиканта и човека Михаил Белчев и да го „срещнем” с неговите приятели. Един филм за човека, който никога не изневери на българската песен и ни дари с онази поезия в музиката, която понякога не съзнаваме колко много ни е нужна.
Във филма заемат своето достойно място поети, певци и композитори като Недялко Йорданов, Хайгашот Агасян, Васил Найденов, Йорданка Христова, Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Дует Ритон, Тоника, Илия Ангелов, ФСБ, Група „Сигнал” и много други.
Сценарист – Дияна Радева. Оператор-Славчо Димитров. Монтаж- Красимир Стойчев. Режисьор – Бойко Илиев.
Премиерата на филма ще се състои в „Студио 5” на 12 юни от 19ч.

Продуцентска къща Креди Арте представя:

Ж И В А К

Авторски спектакъл на Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Сценография и костюми Димитър Димитров
Музика Мартин Каров

Дебют на актьора от врачански произход
Димитър Живков като автор на пиеса, посветена на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.
Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.
Един спектакъл за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Димитър Живков е роден на 19.11.1984 г във Враца. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. Атанас Атанасов. Работил е в театрите в Сливен и Стара Загора. От лятото на 2009 г. е актьор от трупата на Сатиричния театър. Роли на сцената на Сатиричния театър:
Втори асистент – „Олеле!” от Здрава Каменова, постановка Здрава Каменова и Георги Георгиев, 2009, Робер – „Air Tango” от Марк Камолети, постановка Атанас Атанасов, 2009, Работник – “Тайният живот на мисис Уайлд” от Пол Зиндел, постановка Боил Банов, 2010, Лекар – “Максималистът” от Станислав Стратиев, постановка Гаро Ашикян, 2011.
Играе още в „Правилата на играта” – Младежки театър „Н. Бинев”.
Снима се в киното, телевизията, дублира филми.

Премиера 12 юни, 21 часа, СТУДИО 5

Софийски музикални седмици 2012: Валентин Геров и Проф. Димо Димов

Валентин Геров е роден на 24 февруари 1959 в София. Завършил СМУ "Любомир Пипков" 1979 в класа на Г. Рогев. Правил е турнета в САЩ, Европа, Азия, Латинска Америка и Далечния Изток. Автор е на множество премиерни пиеси написани специално за изпълнителя, както и Музикант на годината за 1994г. Соло виолост в Български симфоничен оркестър, с който се реализира музиката за едни от най-известните чужди филмови продукции.

Проф. Димо Димов се дипломира се като Магистър в НМА "П.Владигеров" в класа на професорите Джулия и Константин Ганеви. Завършва и Специализация при същите професори. Член е на жури в международните конкурси "Зайлер", София (2001) и "Мария Калас ГРАН ПРИ", Атина (2004)а сега е и професор е в НМА "П.Владигеров", София.

В програмата им на 13 юни в Студио 5 от 19 часа ще чуете:

3 сонати за виола и пиано от Йохан Себастиан Бах

Sonate G-dur BWV-1027
1. Adagio
2.Allegro ma non tanto
3. Andante
4.Allegro Moderato
Sonate D-dur BWV- 1028
1.Adagio
2.Allegro
3.Andante
4.Allegro
Sonate G-moll
BWV-1029
1.Vivace
2.Adagio
3.Allegro

Вход: 5 лева.

Христо Йоцов Квинтет "JazzBall"

Михаил Йосифов – тромет
Димитър Льолев – саксофон
Милен Кукошаров – пиано
Борис Таслев – бас
Христо Йоцов – барабани

"JazzBall" е премиерен проект на групата с нови, оригинални композиции, създадени специално за него.

Get Funky
Проектът е Get Funky, датата е 14.06, а началният час: 23 часа.

Музикантите с Криста са:
Теодор Петков (пиано)
Теодор Иванов (барабани)
Симеон Петрунов (бас)
Елена Кокорска (вокали)
Георги Янев (китара)
Мартин Ташев (тромпет)
В такава формация певицата Криста ще бъде в Холандия на фестивала Еurosonic.

Бандата направи в нови фънк варианти любимите ни сингли на Криста – "Това, което искаш", "Силна любов", "Имам", "За теб", "Част от мен", и кавъри на световни поп/соул/фънк хитове на Beyonce, Alicia Keys, Michael Jackson, Stevie Wonder и др.

Още информация за Криста:

Впечатляващо талантливата соул/фънк певица е едно от най-ярките имена на новата българска музика. Звездата ѝ изгрява през 2008, когато печели Националния конкурс за вокални артисти на лейбъла на Мария Илиева Стерео стая. Още с появяването си на музикалната сцена, Криста получава високата оценка на големите авторитети на българската музикална индустрия, критици и публика. Дебютният ѝ сингъл „Това, което искаш” покорява всички български радио и ТВ класации, и достига второ място в класацията на MTV Europe “World Chart Express”.
Криста е носител на награди от конкурси и фестивали, сред които стипендията „Най-добър млад поп изпълнител” на фондация Национална Опера и балет за 2008г. и награда за Дебют на юбилейното издание на конкурса „Златна пролет“ 2009 на БНР. Тази година Криста получи специалната награда на журито на „Златна пролет” и възможността да представи България на престижния фестивал Eurosonic в Грьонинген, Холандия.

Вход: 12 лв. преди началото на събитието.

ANDRE DIAS BOSSA NOVA CONCERT "MUITO PRAZER"

След повече от 15 години далеч от сцената, бразилският певец Андре Диас избра да направи солов концерт в София в клуб Студио 5. Неотдавна Андре спечели сърцата на българската публика с темпераментното си изпълнение на Международният Фестивал „Море и спомени” във Варна и сега ще имаме възможност да пътешестваме с него на музикална разходка до Рио де Жанейро – родината на босса нова стила.
Андре Диас ще направи това с помощта на изключителните български музиканти: изпълнителите от оркестъра на Лили Иванова – Орлин Цветанов /цигулка/ и Огнян Енев /тромпет,саксофон/, Калин Жечев –пиано, Юри Божанов – контрабас, Никола Горялов – ударни
В началото на концерта: младата българска генерация от певци: TSGB, изпълнителите от „Гласът на България” – Константин Томов – Don Baston /цигулка и вокал/,Йоанна Томова/вокал/,Михаела Филева/вокал/ – X фактор и др.
Начало на концерта: 19.00 часа
Билети: 7 лева.

Джазът е лудост с Милица Гладнишка & Михаил Йосифов секстет

Тя е луда, дива, жизнерадостна, забавна и романтична. Смее се много и от сърце и с лекота кара и другите да се смеят така. Сцената я обича и чувствата им са взаимни. Освен това, пее джаз така, сякаш всеки момент ще се явява на Световното по пеене на джаз. Тя е Милица и е гладна за нови музикални приключения.
На 15 юни в Студио 5 Милица Гладнишка и секстетът на Мишо Йосифов ще ви въвлекат в приказно музикално приключение, което ще ви се иска да преживявате отново и отново. Помощници на музикантите в тази авантюра ще бъдат вечни джаз стандарти, свежо аранжирани от пианиста Васил Спасов и от Мишо Йосифов специално за Милица, както и популярни песни от още по-популярни анимации, направени в закачливи джазови интерпретации.

Билети – 10 лв. на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg,www.ticketstream.bg.

Още по темата:

Програма на Студио 5 в НДК 08 – 10 юни 2012 година

Сподели в: