Програма на автокино "Сердика"

Няколко летни киновечери в автокино "Сердика".

7 август, в 21:15 ч.- Наситен с елементи, филмът "Прогноза" датира своя старт през 2009г и се превръща в част от съкровищницата на българското филмово изкуство. Със своята средна продължителност от 97мин, успява да спечели вниманието и уважението на български и чуждестранни зрители.

Магистър в Художествената Академия в столицата, Зорница София е преди всичко млад ентусиаст и талантлив сътворител на качествени сюжети. Точно такъв е сюжетът на филма, чиито режисьор и сценарист е тя.

8 август, в 21:15 ч. – "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев по едноименния роман на Илия Троянов, е най-мащабната българска продукция за последните 20 години, явявайки се копродукция на България, Германия, Унгария. Стартира през 2008 г и веднага впечатлява зрителите с богато съдържателния си характер, изразен в 105мин филмово време.

Можем да се спасим от жегата на юлските дни-нощем, под небето на Автокино Сердика, заедно с филма "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде"

9 август, в 21:15 ч. – "След края на света" – Позлатеното българско творение, сътворено през далечната 1998г е високата летва, която всички млади творци в кино индустрията искат да достигнат. Филмът с продължителност 112мин от прожектирането си на бял екран се превръща в неуспорвана класика.

Думите са малко…трябва да се гледа!

На 17 август, в 21:15 ч. ще се прожектира "Когато порасна, ще стана кенгуру". Осемдесет минутният филм е идеален образец на типичния балкански манталитет. Създаден е през 2004 г.

Сподели в: