Програма "Лято" на Future Shorts по време на София Диша 2016

Програма "Лято" на Future Shorts ще бъде представена за първи път по време на фестивала за градска култура София Диша 2016, на 14 август (неделя), от 16:00 до 22:00 ч. , на ул. „Московска“. Ще ни откриета в Творческа зона  „Staropramen“.

Програмата включва 8 филма – игрални, документални, анимация, музикално видео и експериментален, повечето от тях произведени през 2015 г., които са в селекцията на световните кинофестивали, номинирани и спечелили вече множество награди. Ще видите номинираният за Оскар за късометражен филм от Палестина – АВЕ МАРИЯ, който ни среща с пет монахини от Западния бряг, както и музикалното любовно видео на Анимал Колектив, също и документалният – Хотел 22, който разказва за градския автобус, който всяка нощ се превръща в приют за бездомни. Филмова разходка от Грузия, ЧАД и Канада, Саудитска Арабия до Румъния.

По време на София Диша, Лятната програма на Future Shorts ще има три прожекции от 16:00 ч., от 18:00 ч. и от 20:00 ч. Първите две прожекции са само с английски субтитри, а последната е с български. Местата са ограничени.
Вход свободен!

Future Shorts представя най-новата си програма ЛЯТО 2016 в 40 страни, 100 града и една аудитория.
Не пропускай да си част от най-голямата световна кино мрежа.

Това е свежо кино!
Това е Future Shorts!

ПРОГРАМА ЛЯТО 2016
FUTURE SHORTS

ОГАСАВАРА
Грузия/Драма/2015 г./ 8 мин.
реж. Вактанг Котетишвили

Мурад и Маша решават да се оженят, но преди това животът им предлага неочакван обрат.

Отражение на силата
Румъния/Експириментален/ 2015 г./ 9 мин.
реж. Михай Гречу

В един от най-тайнствените градове на света – Пхенян, Северна Корея, тълпата гледа зрелищен спектакъл, докато катастрофа е на път да разруши града. Нищо не смущава патриотизмът на хората.

Партньор
Белгия/Драма/2015/19 мин.
реж. Антоан Джорджини

Днес Тони трябва да се яви на прослушване на училищния театър. Но неговият приятел и партньор в постановката не се появява.

Неща скрити преди
Великобритания/Анимация/2015/4 мин.
реж. Тара Мерседес Ууд

По време на експеримент, който премахва филтрите на възприятията, хората разказват как се чувстват. Наистина ли искаме да знаем всичко?

Хотел 22
Германия/Документален/2014/8 мин.
реж. Елизабет Ло

Всяка нощ в Силиконовата долина един градски автобус се превръща в неформален приют за бездомни. Хотел 22 е уловил самотна и драматична нощ по линия 22.

АВЕ МАРИЯ
Палесина/Великобритания/Комедия/2015/14 мин.

Пет монахини от Западния бряг вършат своята рутинна всекидневна работа в мълчание, когато са прекъснато от еврейско семейство, което чука на вратата им за помощ.

FLORIDADA – ANIMAL COLLECTIVE
музикално видео
реж. PFFR Forever LTD

Една извънземна любовна история в много цветове и звук.
Учителят Чад/Канада/Саудитска Арабия/ Документален

Роденият в Америка, израснал в Чад режисьор се завръща към домашното видео, за да изследва смъртта на своя арабски учител и техните ранни моменти на снимане на филми.

 

Сподели в: