Програмата на Студио 5 от 22.01 до 29.01

Програмата на Студио 5 от 22.01 до 29.01

ДЖАЗОВАТА РЪКАВИЧКА

Детско утро за млади таланти! И то какви – в джаза. Точно това представлява добре познатото ни и обичано от нас неделно матине „Джаз за деца”. С приказното заглавие „Джазовата ръкавичка” в неделя 22.01 от 11 часа, със сигурност всички деца ще се потопят в магията на джаза и досущ като в приказка ще се превърнат в герои.

Музикантите в това неделно приключение, които ще ги напътстват през девет планини в десета, са:

Венци Благоев – тромпет
Петьо Момчев – саксофон
Митко Карамфилов – контрабас
Наско Попов – барабани, чинели

Специално гости – банджо, китара, вокал, пиано, казу, дъска за пране!

Възрастови ограничения:
От 1 до 17 годишни деца и от 18 до 118 годишни възраст(Н)и:)!

Очакваме ви на 22 януари! Вход – 8 лв. за родители, за деца – свободен. Студио 5.

“Черният” джаз посреща годината на черния дракон!

Студио 5 предлага едно нечувано посрещане на китайската нова година – с уникалните джаз музиканти от Оld Gold Band и най-добрия „черен” джаз на 20-те години на миналия век! За да влезем подобаващо и в тази нова година, предлагаме да изгоним всички зли духове и да отворим сърцата си със страхотната суинг, би-боп и джаз програма на Old Gold Band – на 22 януари от 21 часа.
Групата, създадена през 2007 г., вече завладя сърцата на публиката ни с Dixie програмата си, с трибюта си към Луис Армстронг по случай 110-годишнината от рождението му и с майсторските си суинг програми, посветени на любовта.

Оld Gold Band е в състав:
Генчо Въртовски – тромпет
Атанас Хаджиев – кларинет и тенор саксофон
Цветан Троянски – тромбон
Кирил Жечев – пиано
Митко Гидишки – контрабас и бас китара
Васил Василев – барабани

Годината на Дракона ще премине под влиянието на много силни високи енергийни вибрации. Най-позитивните от тях ще бъдат джазовите. Очакваме ви за една виртуозна нова година – на 22 януари от 21 часа, само в Студио 5. С Old Gold Band.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Разбираш ли ме правилно– нова година, нов смях с Георги Мамалев

Той ви разбира – а вие него? Неповторимият български комик Георги Мамалев ще ни забавлява с моноспетакъла си „Разбираш ли ме правилно?” за първи път тази година на 23 януари от 19 часа в Студио 5. Постановката се състои от осем монолога от живота на осем различни герои, поставяйки пред зрителите въпроси за живота и ежедневието им с много хумор и ирония. Театърът не само цели да разсмива до сълзи, той помага и да се замислим. И именно в това се крие чарът на „Разбираш ли ме правилно?” и посланието на моноспектакъла.

Режисьор е незабравимият Андрей Баташов, музикалното оформление е дело на композитора Асен Драгнев, а сценарият е на Весел Цанков и на Георги Мамалев.

Заповядайте на 23 януари в Студио 5 за поредната доза вдъхновение и радост от Георги Мамалев. Начало – 19 часа, вход – 10 лв.

Trioplay

На 24 януари група Trioplay ще ни запознае с техния музикален свят за първи път – в Студио 5 от 19 часа.

Trioplay е създадена през 2011 г. от Мартин Стоянов, завършил НМА "Панчо Владигеров". От заглавието личи, че съставът е трио – пиано и вокал (където е необходимо), бас и барабани. В новия си Поп-Джаз проект, Мартин кани Георги Бакърджиев да застане зад барабаните и Венелин Цветков да дърпа дебелите струни и да помага на Мартин с вокалните партии.
Група Триоплей разчита изцяло на авторски репертоар и обработки на български народни песни. Освен изпълнител Мартин Стоянов е и композитор и аранжор. Има два самостоятелни албума.

Заповядайте на 24 януари от 19 часа, за да се запознаете и вие с Trioplay – трима музиканти, които тепърва ще има какво да ни покажат!

Билети: 6 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

За повече информация посетете http://trioplay.info или http://www.facebook.com/trioplay

Булгара

С новата година идва и първият концерт на Булгара – този път на 24 януари от 22 часа.
Булгара вече са добре познати на публиката на Студио 5 с енергичната си и еклектична музика, която като добре сглобен пъзел съчетава фолклор с дръм енд бейс, фънк и броукън бийт.
От нежни през динамични до бесни звуци, които изискват пълното ни ангажиране, Булгара безкомпромисно приковават слуха и вниманието на публиката си. На концерта очакваме и специален гост – Владо Михайлов (познат ни като вокал на група „Сафо” измежду други превъплъщения), който ще допълни приказния звук на вечерта.
Студио 5 ви очаква за задължителния етно-дръм енд бейс концерт – Булгара на 24 януари от 22 часа.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център – НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

За допълнителна информация: http://www.clubstudio5.com/ и http://www.myspace.com/bulgaragroup.

Булгара са:
Костадин Генчев – кавал
Димитър Христов – тамбура
Христина Белева – гъдулка
Петьо Костадинов – гайда
Чавдар Асенов – бас
Стоян Павлов – перкусии
Кирил Добрев – барабани,програминг
Със специалното участие на Владо Михайлов – вокал

TudoBrasil представя Brasil Live! За първи път в Студио 5

TudoBrasil – новата млада и смела организация на културния хоризонт в България, започва своята серия от събития Brasil Live, посветени на Бразилия, на 25 януари в Студио 5.
С много южни ритми и танци, TuboBrasil обещава да свали границите между България и Бразилия, за да гарантира едно автентично преживяване.
Насладете се на топлата атмосфера на бразилската боса нова и самба с младата и талантлива група SamBrazil. В средата на зимата те ще ви отведат на бреговете на тропическото настроение, докато вие релаксирате с чаша кайпириня в ръка. Започваме в 19.30 часа с безплатен въвеждащ урок по самба
Нека бъде една незабравима бразилска вечер, в която да слушате, пеете, танцувате или да свирите с нас, едно обещаващо пътуване!
А в 20 часа за нас ще свирят специално група SamBrazil или именно:

Дж. Конте – цигулка, перкусии
В. Бенев – барабани, пиано
С. Георгиев – акустична бас китара

Очакваме ви на 25 януари – адио, Рио, добре дошли в Студио 5.

Начало – 19.30 часа.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Fly Me To The Moon

На 25 януари от 22 часа от сцената на Студио 5 совалка към Луната ще изстрелят Росен Захариев – Роко – тромпет, Александър Даниел – Санди – барабани, Тодор Стоянов – клавишни атомосфери.

Fly Me To The Moon е свободно импровизираща формация, която експериментира с ритъм, звук и тишина. Музикантите и публиката участват заедно в преживяването. „Музиката е летящото килимче, което ни прави свободни като деца.”, споделят музикантите.

Fly Me To The Moon изпълнява импровизирана музика на момента, която е интуитивна реакция към силата, с която музикантите се сливат. Техния стремеж е да се освободят от музикалното си минало и да се обединят чрез общия език, които отразява светогледа им.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Здравей, Обичам те

Здравей. Обичам те. Наистина. На 26 януари ще ти го призная. От 19 часа. В Студио 5. Но съм помолила и да ми помогнат с обяснението. Не кой да е – а Бойка Велкова и Стефан Спасов. Ще видиш романтичната история на Джени Малоун и Джордж Шнайдер по текстове от съвременна американска драматургия – Уди Алън, Дейвид Мамет, Нийл Саймън и ще прочетеш мислите ми най-накрая…

Любовта е единственият безпогрешен афродизиак. Нищо не може да възпре страстта, пламнала между двама души, които се обичат. Тогава ежедневните болежки, незарастналите рани, стихията на годините, физическата неумелост или несгодният момент губят своето значение: мъжът и жената намират начин да се любят, защото такава е съдбата им. Но любовта, подобно на късмета, идва неканена, предизвиква объркване, а при опит да бъде задържана, се разсейва като мъгла. Следователно тя е привилегия на малцина избраници и е недостижима за онези, които не са ставали жертва на стрелата й.

Очакваме ви на 26.01. от 19 часа в уютната обстановка на Студио 5 . Вход: 12 лв. Билети на касата на НДК, www.ticketstream.bg, www.eventim.bg, както и на касата в Студио 5 преди началото на постановката.

Aretha Franklin Tribute

Заповядайте на по едно малко с Арета – да, нека я наричаме само Арета, защото наистина я чувстваме близка. Това лице, този глас, тази емоция. Толкова истинска и безумно талантлива – тя е певица на цели поколения, които завинаги ще помнят годините, в които са пели Say a little prayer с дезодорант в ръка пред огледалото и мечти за слънчево бъдеще в главата.

Ще се преклоним пред The Queen of Soul в четвъртък, 26.01., от 22 часа в Студио 5 с първия от серията трибюти към велики музикални легенди. Събрали сме и страхотен музикален състав, който ще даде най-доброто от себе си, за да пресъздаде атмосферата на истински концерт на Арета Франклин:

DJ Water Nimph
Силвия Монева – вокал
Милица Гладнишка – вокал
Preya Smooth – вокал
Венци Благоев – тромпет
Димитър Бакърджиев – саксофон
Милен Кукошаров – клавишни
Димитър Карамфилов – бас
Никола Горялов – барабани

VJ Адриана Янкулова ще допълни магията на Арета с визиите, посветени на певицата. Концертните й клипове ще ни пренесат в златните години на миналия век в най-емоционалните моменти от нейната кариера.

Музиката й пресича всякакви граници и отново само музиката е тази, която ни дава надеждата, че всичко ще бъде страхотно. Четвъртък, 26.01., 22 часа, Студио 5. Let the soul be with us. Aretha Franklin Tribute.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

„АЛКОХОЛ”

АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ
НА ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА – ЦВЪ
ПО ЕДНОИМЕННИЯ РОМАН НА КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ

Калин Терзийски – писателят, поетът и човекът. Калин, който няма нужда от представяне, както и романът му Алкохол, написан съвместно с Диана Драгоева. А на 27 януари от 19 часа в Студио 5 ще присъстваме на нещо историческо – премиерата на авторския спектакъл „Алкохол”. Една постановка на иновативната Цветелина Стоянова – Цвъ с участието на не кой да е, а самите – Калин Терзийски, Светослав Терзийски и ЦВЪ. Преплитайки драматургия и мултимедия, спектакълът „Алкохол” ще ни поведе на едно пътешествие, не по-малко въздействащо от самата книга.

„Аз съм алкохолик и искам да запазя достойнството си.
Искам да мога да го казвам без срам, без съжаление и без озлобление към себе си. И мисля, че засега успявам.
Това е мой избор. Може би е грешен, но кой идиот би посмял да каже,че житейският му избор е със сигурност правилен? ”

Калин Терзийски, „Алкохол”

„ Имам огромен респект към Калин Терзийски, защото е ИСТИНСКИ!
А аз това търся в живота – истината!
Авторски спектакъл „Алкохол” е силно, визуално пъуване през живота на Калин Терзийски. Алкохолът като падение и възторг, страдание и радост, смърт и живот… Роб или господар си в царството на АЛКОХОЛА? Философията на алкохолизма и къде е освобождението от тази зависимост? Къде си ТИ? С и без АЛКОХОЛ…”

ЦВЪ

Режисура : ЦВЪ
Сценична адаптация : ЦВЪ
Мултимедия : ЦВЪ, Георги Василев, Ивелина Минева,
Дамян Николов, Огнян Костовски
Музика : MYTRIP, ЦВЪ
Сценография и костюми : Ивелина Минева, ЦВЪ
С : Калин Терзийски, Светослав Терзийски, ЦВЪ

Алкохол и Студио 5 – само на 27 януари от 19 часа.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Brazz ViliDj – 27 януари

Ако Brazz ViliDJ не ви говори нищо, явно сте спали под камък през последните месеци. Това е безкрайно очарователната формация, незаконно роденото дете на любовта между джаза, фънка, регето и биг бенд звученето. На 27 януари от 22.30 часа браз бурята ще ни залее отново и ние нямаме нищо против да бъдем корабокрушенци на острова на Студио 5.

Всичко това ни най-малко не е случайно. Групата се състои от не кой да е , а именно (поемете дълбоко въздух):

Вили Стоянов – тромбон и вокал
Кирил Зафиров – бастромбон
Божидар Василев – тромбон
Тодор Бакърджиев – тромпет
Мартин Ташев – тромпет
Мишо Йосифов – тромпет
Димитър Льолев – алтсаксофон
Денис Попстоев – алтсаксофон
Димитър Узунов – туба
Николай Данев (BrownSugar) – барабани
Христо Ганев – перкусии

В браз програмата: Killing In The Name (Rage Against The Machine), Valerie (Amy Winehouse),Sublime, Rasta Funk (Hot 8 Brass Band), Страшно обичам жените (Йосиф Цанков) и още много чувани и нечувани парчета.

За повече информация: http://www.facebook.com/pages/Brazz_ViliDJ/239113826126513 и http://www.clubstudio5.com/.

Билети – 7 лв. преди началото на концерта.

Маркльошницата

Мюзикълът „Маркльошницата“ от известната поетеса с китара Маргарита Друмева ни гостува в Студио 5 на 28 януари от 11 часа. Отново с много любов към музиката и за децата.

Какво е „Маркльошница“? Нещо, което не можеш да видиш, нито да пипнеш, но което е достатъчно вманиачаващо, за да постави пешката на царския трон. Кое в нашия свят владее мисълта и душата ни, енергията и любовта ни? Да не би и ние да сме се заразили от този бацил – маркльошницата, коментира самата Друмева за творбата си. Другото зрителите ще разберат сами.
Режисьор на спектакъла е Тодор Янкулов, а помощник-режисьор Зорница Попова. Участват самите Друмева и Янкулов, както и Е. Димитрова, С. Найденова, В. Макаров, И. Иванов, А. Ставрев, Б. Найденова, Т. Иванова и Й. Хлебаров.

Маргарита Друмева е родена в Силистра. През 1986 г. завършва ВИНС във Варна. През студентските си години участва в театрална група „Вълна“ – Варна, в която пише авторска музика и песни за театър, изпълнявани на живо по време на театралните спектакли. Участва във филма „Колкото повече хора с китари…“ – съвместна продукция на военните киностудии в Москва и София, заедно с Булат Окуджава, Андрей Макаревич, Александър Долски и други изявени руски, немски и български бардове. През 1989 г. участва в Световния театрален фестивал в Монако със спектакъла „Едит Пиаф“ на театрална група „Вълна“.
Маргарита Друмева е автор на 9 авторски пиеси – „Между мен и мен“, „Тя“, „Ухо в китарата“, „Търсете Теменугата“, „Маркльошницата“ и др., и 6 драматизации. Трудно могат да се опишат всичките й участия и награди в национални и международни фестивали, конкурси и събития.

Билети: 5 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора представя

За секса, политиката и други проЗташки неща

от Митко Динев

спектакъл на Николай Урумов

Художник – Теодора Лазарова
Музика – Нелко Коларов

На 28 януари в Студио 5 ще се състои софийската премиера на един весел и очарователно дързък спектакъл на страхотния Николай Урумов – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.
По безкрайно актуални теми, в него ще можем да видим пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Пристига директно от Драматичния театър на Стара Загора „Гео Милев” и намира своя пристан в Студио 5. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена, тъй както е способен да ги назове само поетът с фабрики Митко Динев.

Добре известен е оня афоризъм, че ако примитивният хумор предизвиква смях, то изисканият генерира преди всичко възхищение.Това се отнася, обаче само за англичаните и техния хумор. Нашият хумор е друг. Той е балкански, а знаем, че и Балканите са други.
Нека не забравяме, че чувството за хумор е бисексуално, т.е. то изневерява както на мъжа, така и на жената, пък ако ще те да са и българи. По тази причина много от нашите сънародници са в състояние на развод с това си чувство.
Така, че скъпи приятели, не допускайте то да ви изневери. Смейте се! Смейте се не само на Първи април и не само, защото смехът пречиства душата. Смейте се, защото много по-добре е да се напикаеш от смях, отколкото да напълниш гащите от страх.
И не чакайте Първи април, за да проверите своето чувство за хумор, посредством следния експеримент. Застанете пред огледалото и се постарайте да изобразите умна и сериозна физиономия. Напрегнете се да задържите това умно изображение колкото се може по-дълго време.Ако не успеете и се разсмеете, не се разстройвайте – значи не само имате чувство за хумор, но и определено не сте глупави…
Смейте се, господа! Смейте се, защото е доказано, че най-дълго живеят тези индивиди, които често умират от смях!

Митко Динев

Билети: 10 лв.

Зимно безвремиеЗимно безвремие – така е озаглавен най-нежният ни концерт през месец януари – този на Влади Ампов – Графа. На 28.01. от 22.30 ч. ще се потопим в абсолютното безвремие на музиката на един от най-обичаните български певци.
Със сигурност няма нужда да ви говорим за музикалната му кариера – всички бяхме с него от първия му ден и порастнахме с него и неговите песни. Съвременният български поп-рок жанр никога не би бил същия без Графа. Затова и несъмнено концертът му в Студио 5 се очаква с много радост и нетърпение. Един от най-страхотните български гласове в компанията на Милен Кукошаров – клавишни инструменти, Борислав Бояджиев a.k.a. DJ Borche – перкусии.
Ще чуем хитовете от последния си албум – „Никой“, „Невидим“, „Заедно“, както и вечните „Честно в очи“, „Най-щастливият човек“ и „Давам всичко за теб“.

28 януари, 22.30 часа в Студио 5 – зимно безвремие и много красива музика. С Влади Ампов – Графа.
Билети: 15 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и преди началото на събитието.

Концерт-спектакъл „Музикално пътешествие в страната на приказките”

Оперети за деца

Най-доброто от детските мюзикъли!

Студио 5 предлага отново страхотно забавление за деца! „Музикално пътешествие в страната на приказките” на Държавния музикален театър "Стефан Македонски" – той ще ни представи едно уникално забавление за малчугани. Не само интересно, весело и музикално събитие – децата ви ще могат да надникат в света на мюзикълите и да научат нещо ново и образователно.
Най-доброто от детските мюзикъли ще можем да чуем на 29 януари от 11 часа в Студио 5.

В програмата ще има:

1. Снежанка и седемте джуджета – от Атанас Косев
2. Четиримата близнаци – от Георги Костов
3. Магьосникът от Оз – от Харолд Арлън

Страхотното изпълнение ще бъде на: Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски и Румен Григоров.

Акомпанимент на пиано: Вера Груева

Режисьор: Юлия Маринова

На 29 януари очакваме всички деца (а и не само) за концерт-пътешествието из най-великите детски музикални мюзикъли! В Студио 5, от 11 часа.

Билети – 8 лв. на касата в Студио 5 и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

СЕКС НА ЕКС – Държавният музикален театър „Стефан Македонски” гостува отново на Студио 5

„Секс на екс” – в Студио 5? Нима? Точно така, това е страхотната музикална комедия на Държавния музикален театър "Стефан Македонски", която ще представим отново в нашия клуб – на 29 януари от 19 часа.

„Секс на екс” е хумористична постановка на ситуациите по мотиви от фарса на Габор Гьоргей и стихове на Петър Софрониев , с музиката на големия български композитор Димитър Вълчев (1929 – 1995 ). Произведението е наситено с искрящ хумор, остроумия и свежа ирония на обикновените човешки слабости . Смешни, нелепи случайности и недоразумения подлагат на големи изпитания искрените чувства на героите. Всичко това и още ще можем да видим, а и чуем в Студио 5. Постановката е и със специалното участие на самия Павел Попандов! А екипът зад комедията е:

Участват: Николай Борисов, Зорница Дамянова, Станимира Василева, Емил Митрополитски, Алесандър Мутафчийски, Диана Банкова, Надя Понорска, Румен Григоров, Божанка Груева, със специалното участие на Павел Попандов
Режисьор- Николай Борисов, Муз.ръководител – Светослав Лазаров, Сценография и костюми – Евгения Раева, Хореограф – Татяна Янева

Очакваме ви – за комедия на екс – на 29 януари от 19 часа, Секс на екс и много забавление в Студио 5!

Билети – 15 лв. на касата в Студио 5 и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

Още на Kafene.bg:

Теодосий Спасов и неговия Джаз Квартет с концерт в Студио 5

Сподели в: