Програмата на Студио 5 от 07 до 12 май

Програмата на Студио 5 от 07 май до 12 май 2012г.

„Алкохол”

АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ
НА ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА – ЦВЪ
ПО ЕДНОИМЕННИЯ РОМАН НА КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ

На 07 май от 19 часа в Студио 5 ще можем отново да гледаме авторския спектакъл „Алкохол”. Една постановка на иновативната Цветелина Стоянова – Цвъ с участието на не кой да е, а самите – Калин Терзийски, Светослав Терзийски и ЦВЪ. Преплитайки драматургия и мултимедия, спектакълът „Алкохол” ще ни поведе на едно пътешествие, не по-малко въздействащо от самата книга.

„Аз съм алкохолик и искам да запазя достойнството си.
Искам да мога да го казвам без срам, без съжаление и без озлобление към себе си. И мисля, че засега успявам.
Това е мой избор. Може би е грешен, но кой идиот би посмял да каже,че житейският му избор е със сигурност правилен? ”

Калин Терзийски, „Алкохол”

„ Имам огромен респект към Калин Терзийски, защото е ИСТИНСКИ!
А аз това търся в живота – истината!
Авторски спектакъл „Алкохол” е силно, визуално пъуване през живота на Калин Терзийски. Алкохолът като падение и възторг, страдание и радост, смърт и живот… Роб или господар си в царството на АЛКОХОЛА? Философията на алкохолизма и къде е освобождението от тази зависимост? Къде си ТИ? С и без АЛКОХОЛ…”

ЦВЪ

Режисура : ЦВЪ
Сценична адаптация : ЦВЪ
Мултимедия : ЦВЪ, Георги Василев, Ивелина Минева,
Дамян Николов, Огнян Костовски
Музика : MYTRIP, ЦВЪ
Сценография и костюми : Ивелина Минева, ЦВЪ
С : Калин Терзийски, Светослав Терзийски, ЦВЪ

Алкохол и Студио 5 – 07 май от 19 часа.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Boko Blues Band – блус и кънтри в Студио 5

Студио 5 ще се отърси от джазовите си одежди на 07 май, за да приеме ново, не по-малко вълнуващо амплоа – с Boko Blues Band, от 22 часа. Съчетавайки блус с ню кънтри елементи, групата успява да ни уцели право в сърцето. Фразата "the blues" (блус) идва от израза the blue devils – буквално сините дяволи, които се считат за духовете на тъгата и депресията. Така блусът изразява винаги една недоизказана болка или меланхолия, която лъха от мелодиите и текстовете.

Групата се състои от:
Борис Сотиров – китара, вокал
Николай Бакалов – ударни
Венцислав Павлов – бас

Сформирана е от Борис Сотиров, който завършва Поп и Джаз китара в НМУ „Панчо Владигеров”, София. През последните няколко години, Борис е пътуващ музикант, което със сигурност му помага да разшири своя музикален и не само мироглед.
До 2010 г. той има възможността да работи за най-елитните круизни компании, като: CUNARD, CARNIVAL, HAL, REGENT, PRINCESS. През 2009 г. е част от оркестъра на QUEEN MARY 2.
След завръщането си от този кораб, който е един от най-известните в света, вдъхновен решава да създаде собствена група с по-модерно звучене. Така в края на 2009 г. дава началото на група Boko Blues Band. Стиловата насоченост на групата е Country – Blues. Групата е известна по Софийските клубове през 2011 г. и свири по всички Блус фестивали. Наскоро Boko Blues Band свири на фестивала Рок в Рила, а сега, на 07 май, ще имате и вие шанса да ги чуете в Студио 5. От 22 часа.

Билети – 7 лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на събитието.

Музика, която кара кръвта да кипи, душата да лети и краката да танцуват!

Оратница ще представи дългоочаквания си студиен дебют на 8 май от 21.00 часа в Студио 5. Гост музиканти ще бъдат Кипри (вокали), Тодор Михаилов (каба гайда) и Деян Стоев (джура гайда).

Едноименният албум се издава от българо-белгийския лейбъл Fusion Embassy, съдържа 12 песни и ремикс на Kottarashky.

Историята на бандата започва през 2009-а година, когато споделеният интерес към българския фолклор, смесен с модерни жанрове, събира четирима млади улични музиканта. Оратница интерпретират по напълно нов начин българската народна музика, като допълват традиционните тъпан, кавал и вокал с австралийско диджериду, перуански кахон и акустични дъбстеп и дръм енд бейс ритми.

Резултатът е толкова изненадващ и различен, че интересът и бързо нарастващата публика идват съвсем естествено. С уникалния си стил Попа, Хорхе, Бъни и Християн печелят националния конкурс Sofia Fusion Rally, което им осигурява договор с лейбъла Fusion Embassy, турнета в Белгия и Словакия и хедлайнерски участия на основните сцени на фестивали, като Balkan Trafik (2011) и Brosella Folk & Jazz Festival (2012).

Оратница изваждат народната музика от прашните рафтове, за да я пресъздадат и възродят по уникален начин. Смесвайки я със съвременните жанрове, те й дават нов живот в уникален стил – мост, който свързва древната красота на българския фолклор и съвременната публика, за да отвори пътя към бъдещето.

Издател: Fusion Embassy Label
Разпространител за България: Art Eternal
С медийната подкрепа на Avtora.com, MusicSpace.bg, blvd.bg, Една седмица в София, TimeArt.bg и Stand.bg.

Вход: 5лв

Разбираш ли ме правилно с Георги Мамалев

09 май от 19 часа – ден на победата, ден на Георги Мамалев, разбира се.
„Разбираш ли ме правилно?”. Постановката, обичана от стотици зрители, се състои от осем монолога от живота на осем различни герои, поставяйки пред зрителите въпроси за живота и ежедневието им с много хумор и ирония. Театърът не само цели да разсмива до сълзи, той помага и да се замислим. И именно в това се крие чарът на „Разбираш ли ме правилно?” и посланието на моноспектакъла.

Режисьор е незабравимият Андрей Баташов, музикалното оформление е дело на композитора Асен Драгнев, а сценарият е на Весел Цанков и на Георги Мамалев.

Заповядайте на 09 май в Студио 5 за поредната доза вдъхновение и радост от Георги Мамалев. Начало – 19 часа, вход – 10 лв.

A Tribute to the Lady of jazz – Ella Fitzgerald

На 09 май от 22 часа – дата и час, които следва да запомните – ще продължим своята нова серия трибюти в Студио 5 с един, посветен на the lady of jazz – Ела Фитцджералд.

Обаятелен и гъвкав, едновременно топъл, богат на цветове и кристално чист, нейният глас развихря фантазията и дава повод за най-смели определения: "черният славей", "най-най- великата", "кралицата на суинга", "жена, която би могла да изпее в ритъм дори телефонния указател". Безразсъдно щедра към публиката, Ела Фицджералд е нейна любимка в продължение на близо 60 години и единствената притежателка на 13 приза "Грами".

На 09.05. в следния състав ще отдадем почести на Ела:

Искра Милкова – вокал
Мартин Марков – пиано
Димитър Карамфилов – бас
Емил Тасев – барабани
Атанас Петков – DJ/VJ

Отново с придружаващи визии ще създадем настроението на джаз клуб от 40-те години – бохемска атмосфера, приглушени светлини, кадифен джаз и абсолютно безвремие. Ела Фитцджералд – каквато я помним и обичаме.

Билети – 10 лв., 5 лв. за студенти на касата на билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

„Мартин, Данчо и майка им” по Камен Донев на сцената на Студио 5

Запознайте се с Мартин, Данчо и…майка им. На 10 май от 19 часа отново ще можем да се срещнем с тази необикновена история по Камен Донев и изиграна брилянтно от Карла Рахал.

След успешното си представяне в Народния театър „Иван Вазов”, постановката извървя творческия си път до Националния дворец на културата, където с гордост ние й предоставяме сцена.

"Сутрин.Някъде на морския плаж. Влиза майка на две деца, които вече са на плажа, но не се виждат.Тя е натоварена с плажни атрибути и най-различни чанти-повече, отколкото може да поеме. Духа силен вятър.
-…Мартине, Данчо, какво стана бе, майко, бе?! Защо бе, божке, напряко все ми правите?…Да умра ли искате? Още не сме седнали, и вече ми го разтупкахте пулса…изтръпна ми главата, всичко… Защо-кажете ми-от сутринта ме морите бе, да му се не види и почивката, и чудото…. -….Много поздрави имате от баща си…Чухте ли?Данчо, Мартине, чухте ли какво ви казах?…Че имате много поздрави от баща си… Чухте ли ме бе, мама му стара?…. …На кого говоря аз,бе?А?Така като ме гледате на кого мислите, че крещя?С кого съм дошла аз тука?На ненормална да ви изглеждам… …Нали виждате, че говорих по телефона?!…Защо ме влудявате,бе… Баща ви ви поздравява…Защо бе, божичко, ме докарвате до ръба границата, да се потя тука…да треперя, кръв да ми протече, тумор да се появи, да заседне някъде. Да умра.Това ли искате?…"

Една постановка отвъд морето, любовта, живота и смъртта.

Мартин, Данчо и майка им от Камен Донев с Карла Рахал – на 10 май, начало: 19 часа, място: Студио 5.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54

Жар театър представят: Mime Jam – вечер на пантомимата и нейните приятели!

С участието на мимове и гост-артисти от България и Европа приветстваме първия Mime Jam в Студио 5! На 11 май от 18.30 часа ще се присъединим към улиците на европейските мегаполиси Барселона, Лондон, Париж, Амстердам, за да станем част от магията на мимовото изкуство.

Артистичност и обаяние са ключовите думи за събитието на 11 май – добре познатите ни вече ЖАР театър със сигурност няма да разочароват с креативност и вълнуващи сюжети.

Участват и доброволци по програмата „Младежта в действие“ на Европейската Комисия!

11 май, 18.30 часа

Билети – 10 лв. – онлайн от www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

За допълнителна информация: http://www.clubstudio5.com.

8th Fanta Dance Fiesta: Cuban & Carribean Party в Студио 5!

Отново през любимия ни месец май е време за дългоочаквания от всички нас 8-ми FANTA Танцов Фестивал – едно от най-прекрасните събития през годината! Отново ще обединим любителите на латино-американската музика и „уличните” танци; отново ще ви предложим най-добрите инструктори по танци в света; отново ще ви предложим най-бляскавите шоута; отново ще танцуваме до появата на първите слънчеви лъчи; отново ще видим кои са най-новите шампиони по салса и хип-хоп (всъщност те ще представят България и на Световните шампионати!).

Студио 5 е един от двата клуба, в които ще се състоят всички партита в стил латино-американска музика по време на 8-мия FANTA Dance Festival!

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора представя За секса, политиката и други проЗташки неща от Митко Динев спектакъл на Николай Урумов

Художник – Теодора Лазарова
Музика – Нелко Коларов

На 12 май от 18 часа в Студио 5 ще гледаме добре познатия ни весел и очарователно дързък спектакъл на страхотния Николай Урумов – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.
По безкрайно актуални теми, в него ще можем да видим пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Пристига директно от Драматичния театър на Стара Загора „Гео Милев” и намира своя пристан в Студио 5. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена, тъй както е способен да ги назове само поетът с фабрики Митко Динев.

Добре известен е оня афоризъм, че ако примитивният хумор предизвиква смях, то изисканият генерира преди всичко възхищение.Това се отнася, обаче само за англичаните и техния хумор. Нашият хумор е друг. Той е балкански, а знаем, че и Балканите са други.
Нека не забравяме, че чувството за хумор е бисексуално, т.е. то изневерява както на мъжа, така и на жената, пък ако ще те да са и българи. По тази причина много от нашите сънародници са в състояние на развод с това си чувство.
Така, че скъпи приятели, не допускайте то да ви изневери. Смейте се! Смейте се не само на Първи април и не само, защото смехът пречиства душата. Смейте се, защото много по-добре е да се напикаеш от смях, отколкото да напълниш гащите от страх.
И не чакайте Първи април, за да проверите своето чувство за хумор, посредством следния експеримент. Застанете пред огледалото и се постарайте да изобразите умна и сериозна физиономия. Напрегнете се да задържите това умно изображение колкото се може по-дълго време.Ако не успеете и се разсмеете, не се разстройвайте – значи не само имате чувство за хумор, но и определено не сте глупави…
Смейте се, господа! Смейте се, защото е доказано, че най-дълго живеят тези индивиди, които често умират от смях!

Митко Динев

12 май от 18 часа, Студио 5

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Полски институт представя: JAZZPOSPOLITA

Jazzpospolita е оригинално съчетание на джазовата традиция и пост-рок модерността. Богатата фантазия и великолепно овладения съвременен музикален език са основанията да смятат групата за една от най-интересните на полската алтернативна сцена. На 12 май от 19.30 часа ще можем да ги чуем на родна земя – в клуб Студио 5.

Групата дебютира през 2010 с албума Almost Splendid, приет изключително топло. Необикновената смес от nu-jazz, електроника и усет за мелодия позволява на варшавяните да събудят чувствителността както на любителите на джазовата традиция, така и на феновете на indie, post-rock или просто амбициозния поп. Много са опитите да опишат музиката им, обявявайки я за Avantgard-jazz, postrock или trip jazz.

Групата е свирила на почти 100 концерта и е участвала в много фестивали – Open’er, Jazz Jantar, Garana Jazz Festival (Румъния), както и като подгряваща група на британския гранд на nu-jazz групата Bonobo. Редакцията на полския портал Muzyka.Onet номинира музикантите за „Изпълнител на годината”, а Трета програма на полското радио ги нарича „концертно откритие на годината 2011”.

Издаденият им през февруари 2012 нов диск Impulse потвърждава великолепната форма на групата, която се завръща с още по-богат материал, по-силен ритмично и с по-голяма доза импровизация. Благодарение на натрупания богат концертен опит тук те звучат по-силно и по-изразително.

Билети от 15 лв. – онлайн на http://ticketplus.bg и в мрежата на Тикет Плюс
Връзка за поръчка на билети онлайн – http://ticketplus.bg/arrivalorder.php?eid=1334&aid=72&vid=2

Сподели в: