Програмата на Студио 5 в НДК 21 – 27 май 2012

Програмата на Студио 5 в НДК, София от 21 до 27 май 2012 година.

Програма:

Разбираш ли ме правилно с Георги Мамалев

В Студио 5 на 21 май от 19 часа – Георги Мамалев и неумиращия му моноспетакъл „Разбираш ли ме правилно?”. Постановката, обичана от стотици зрители, се състои от осем монолога от живота на осем различни герои, поставяйки пред зрителите въпроси за живота и ежедневието им с много хумор и ирония. Театърът не само цели да разсмива до сълзи, той помага и да се замислим. И именно в това се крие чарът на „Разбираш ли ме правилно?” и посланието на моноспектакъла.

Режисьор е незабравимият Андрей Баташов, музикалното оформление е дело на композитора Асен Драгнев, а сценарият е на Весел Цанков и на Георги Мамалев.

Заповядайте на 21 май в Студио 5 за поредната доза вдъхновение и радост от Георги Мамалев. Начало – 19 часа, вход – 10 лв.

Intelligent Music представя на живо: ДЖОН ЛОУТЪН & Диана Експрес „The Power Of Mind

След 10 години студийно затишие, звездата на световната рок сцена Джон Лоутън се завърна в България, за да запише англиската версия на концептуалния албум „The Power Of Mind”. Почитателите на мелодичния хард рок ще чуят и избрани хитове на легендарните Юрая Хийп. Всичко това само на 21 май от 22 часа в клуб Студио 5 – където ще усетим the power of Джон Лоутън и Диана Експрес!
А ето какво казва и самият Джон за проект: "Музиката е много добра, музикантите са страхотни и когато дойде предложението да запишем парчетата на английски, аз буквално скочих в него, защото този проект е различен. Музиката e просто е отлична."
Билети – 10 лв. – онлайн от www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Old Gold Band

22 май от 19 часа Old Gold Band ще се качат предпразнично на сцената на Студио 5 за задължителния класически джаз лайв в програмата ни.

Неслучайно мотото на вечерта ни гласи:

С културата, таз сила нова,
Душата си да обновим!
А с музиката, джаза, суинга,
Позитивно да се заредим!

А, Б, В-то на джаза ще ни бъде поднесено с финес и музикалност, точно както се нуждаем от него.

Оld Gold Band е в състав:
Генчо Въртовски – тромпет
Атанас Хаджиев – кларинет и тенор саксофон
Цветан Троянски – тромбон
Кирил Жечев – пиано
Митко Гидишки – контрабас и бас китара
Васил Василев – барабани

Очакваме ви – на 22 май от 19 часа, само в Студио 5. С много настроение и най-добрият джаз!

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

Blunea Jazz Quartet Live

Все тъй има безброй много неща за казване. Толкова много, че неистово сбират се в не повече от две думи. Две така изтъркани, обикновени и от употреба безчувствени, две думи само – безмерно силни в смисъла на простотата си.
И знаеш ли, те раждат се със страстна мъка изпод пръстите, зазвъняват в приглушената тъма…..
И знаеш ли, те излизат с шепнеща тъга от гърлото, едва раздвижват пепеливи устни от печал….
Когато музиката се прави със сърце…….
Blunea Jazz Quartet – посрещаме ги на живо в Студио 5 на 22 май от 22 часа. Мелодии, които и ние ще усетим със сърцето, джаз, който ще ни развълнува искрено. Естествено, в състав, който гарантирано ни повежда на емоционално-музикално пътешествие:
Невен Петрова – вокал
Александър Куманов – китара
Александър Нейчев – пиано
Николай Бакалов – барабани
П.П. В програмата са включени и жизнерадостни песни за трудовите хора…..
Билети – 8 лв. онлайн от www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Филип Трифонов е Роден без сливици.

Роден без сливици на Филип Трифонов – най-новото му представление в стил stand-up comedy!

В Студио 5 на 23 май от 19 часа Филип Трифонов ще ни върне във времето с много фин хумор и нескрита ирония.

Роден без сливици е по текст от бъдеща книга на актьора със същото заглавие.
А сега да надникнем за малко тихо и на пръсти в историята, както ни е споделена от самия Филип Трифонов:

„Роден без сливици разказва за събития от преди и след обмяната на парите през 1962 година, свързвайки съдбите на деца и лица живущи в ключовия квадрат: бул. „Толбухин” и улиците „Иван Вазов”, „6-ти Септември” и. „Аксаков”. Ето, има например, следната история:
Дете от смесен брак на чехословак и българка, Кòстичко (Чеха) от тригодишен живееше в България, но докато не започна да се бръсне редовно не правеше разлика между думите слива и сливица. Изпраща го г-жа Навратилова да купи сливи за конфитюр, а той похарчил парите и я лъже, че никъде не намерил сини сливици. Д-р Здравков го освободи от възпалените „чешки“ сливици, а Кòстичко се сърдеше, че го лишили от сливите му. И когато дойде с новината, че в НРБ хората се раждали без сливи в гърлото, първата ми реакция беше да попитам:
– Да не искаш да кажеш, че се раждаме без сливи в устата?
– Искам да кажа, – обяснява ми Кòстичко – че си роден в НРБ и колкото по-бързо го разбереш, повече млечен сладолед ще изядеш…”

На 23 май от 19 часа в Студио 5. Билети – 10 лв. www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Галя Павлова и Боби Йоцов представят: Мюзикъл между Бродуей и Студио 5!

Няма какво да се лъжем – не можем без мюзикъл! Именно за това и в най-пролетния и красив месец май ни очаква програма с най-любимите ни парчета – или Мюзикъл между Бродуей и Студио 5!
На 24 май от 19.30 часа с участието на талантливи музиканти и с много ентусиазъм ще пресъздадем атмосфера на бродуейски театър. Няма да ви разочароваме – подготвена ни е програма, която да разтупти сърцето на всеки меломан!
Ще чуем арии и ансамбли от популярни мюзикъли – „Котки”, „Фантомът от операта”, „Порги и Бес”, „Чикаго” и много други. Всичко това – в страхотното изпълнение на:
Боряна Йорданова, Иван Гатев, Йолина Кацарова и Татяна Данова – вокали
Стелиана Баракова – вокал и пиано
Йордан Рибаров – вокал и китара
Ваня Сигридова – цигулка
Цветелина Начева – пиано
Мюзикъл между Бродуей и Студио 5! – в Студио 5 на 24 май от 19.30 часа.

Билети – 5 лв. на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg,www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg.

„АЛКОХОЛ”

АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ НА ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА – ЦВЪ ПО ЕДНОИМЕННИЯ РОМАН НА КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ

На 27 май от 19 часа в Студио 5 ще можем отново да гледаме авторския спектакъл „Алкохол”. Една постановка на иновативната Цветелина Стоянова – Цвъ с участието на не кой да е, а самите – Калин Терзийски, Светослав Терзийски и ЦВЪ. Преплитайки драматургия и мултимедия, спектакълът „Алкохол” ще ни поведе на едно пътешествие, не по-малко въздействащо от самата книга.

„Аз съм алкохолик и искам да запазя достойнството си.
Искам да мога да го казвам без срам, без съжаление и без озлобление към себе си. И мисля, че засега успявам.
Това е мой избор. Може би е грешен, но кой идиот би посмял да каже,че житейският му избор е със сигурност правилен? ”

Калин Терзийски, „Алкохол”

„ Имам огромен респект към Калин Терзийски, защото е ИСТИНСКИ!
А аз това търся в живота – истината!
Авторски спектакъл „Алкохол” е силно, визуално пъуване през живота на Калин Терзийски. Алкохолът като падение и възторг, страдание и радост, смърт и живот… Роб или господар си в царството на АЛКОХОЛА? Философията на алкохолизма и къде е освобождението от тази зависимост? Къде си ТИ? С и без АЛКОХОЛ…”

ЦВЪ

Режисура : ЦВЪ
Сценична адаптация : ЦВЪ
Мултимедия : ЦВЪ, Георги Василев, Ивелина Минева,
Дамян Николов, Огнян Костовски
Музика : MYTRIP, ЦВЪ
Сценография и костюми : Ивелина Минева, ЦВЪ
С : Калин Терзийски, Светослав Терзийски, ЦВЪ

Алкохол и Студио 5 – 27 май от 19 часа.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Hit Pockets present: Back to the Fusion

На 27 май от 22 часа Hit Pockets – един нов и свежарски проект – ще ни представи най-яките фюжън класики на концерт в Студио 5.

В Hit Pockets участват:

Венелин Стоянов – бас
Филип Александров – кийборд
Атанас Хаджиев – саксофон
Емил Пехливанов – барабани

Към края на 60-те години популярността на рок музиката нараства драстично. В същото време интереса към фрий джаза намалява. Много музиканти са вече отегчени от хард бопа, а в същото време не са искали да свирят фрий джаз, който е бил твърде радикален и краен за тях. Идеално време за зараждане на нов стил!
Фюжъна е музикален жанр, в който се преплитат елементи от джаза, фънк , R&B музиката и рока. От джаза той взаимства акцента върху импровизацията от фънка взима ритмите е груува, а от рока електрическите инструментите и новите звуци и възможностите, които те предлагат.
Именно в тези златни години ще се

Билети – 10 лв. – онлайн от www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Сподели в: