Провокативният "Събирач на трупове" с две прожекции в София

Първият пълнометражен филм на режисьора Димитър Димитров – „Събирач на трупове” можем да видим в кино „Люмиер” на 26 и 27 февруари, съответно от 20:30 и 18:30 часа.

Продукцията е с участието на актьорите: Стоян Радев, Теодора Духовникова, Стефан Щерев, Михаил Билалов и Лидия Инджова.

Интригуващата история е за шофьора на линейка Ицо, с която той събира трупове в София. Мъжът се влюбва в мистериозната и красива Катя, но тя се оказва метреса на гангстер. Заради насилието и агресията, която се случва непосредствено около него, Ицо убива своя съперник и така си разчиства сметките със злото в своето собствено детство. Неочаквано обаче открива, че Катя също е обсебена от демони, а истинската любов е другаде…

Филмът вече пожъна изключителен успех и взе участие в състезателната програма на „Златна роза“ 2015, както и на множество други филмови фестивали като: секцията „Форум“ на едно от най-големите и отличаващи се кино събития в Северна Европа – „Tallinn Black Nights Film Festival”, част от състезателната програма в категорията за дебютни филми на филмовия фестивал във Варшава, както и секцията „The Worlds Greats” на тазгодишния Международен филмов фестивал в Монреал.

Билети за „Събирач на трупове” се продават на касите на НДК на цени от 6 и 8 лв.

Сподели в: