Провокативният спектакъл "Мълчаливи предания" само на 25 март в Младежкия театър

Спектакълът за възрастни „Мълчаливи предания” на Държавен куклен театър – Варна се представя пред софийската публика във връзка с номинирането си за най-добър куклен спектакъл на годината от Гилдията на творците в кукленото изкуство

Само утре, 25 март, софийската театрална публика ще може да види един от най-провокативните спектакли на 2014 година – „Мълчаливи предания” на Държавен куклен театър – Варна. Представлението ще бъде от 19 ч. в голямата зала на Младежкия театър "Николай Бинев“.

Поканата за гастрола е във връзка с номинацията за най-добър спектакъл, която постановвката получи от Гилдията на творците в кукленото изкуство в категорията Куклен спектакъл.

Предназначен за възрастни, „Мълчаливи предания“ на режисьора Боян Иванов разказва самодивски легенди, като сплита в едно силно емоционално представление дигитални технологии, сложна хореография, великолепни костюми, мистичен звук и всеотдайна актьорска игра.

Постановката се представи премиерно на XXII Международен театрален фестивал "Варненско лято" 2014. „Преданията“ бяха сред хитовете на XVI Международен куклен фестивал "Златният делфин" Варна 2014, където бяха отличени с 8 награди.

„Мълчаливи предания”се радва на препълнени зали във Варна и интригува чуждестранните фестивални мениджъри. Само през март спектакълът излиза на сцените на Международния театрален фестивал на Балканските държави "Балкански бриз " в Бурса, Турция и на Международните дни на кукленото изкуство в Измир, Турция. Варненската постановка получи покани за участия в още 8 международни фестивала през 2015 г.

За наградата „Икар“ варненският спектакъл ще се конкурира с „Пук“ от Валери Петров, режисьор Бисерка Колевска, на Държавен куклен театър – Бургас и „Страх“ от Веселка Кунчева и Ина Божидарова, режисьор Веселка Кунчева, на Държавен куклен театър – Стара Загора.

Носителят на престижното отличие ще стане известен по традиция на 27 март –  Международния ден на театъра.

Билети – на касата на Младежки театър "Николай Бинев"
тел. 02 988 17 53, 02 939 40 59

Сподели в: