Проведе се XIV международен конкурс за млади оперни певци

Международно жури, преседателствано от Александрина Милчева, присъди голямата награда и златния пръстен на София на баритона Кирил Манолов на конкурса "Борис Христов". Форумът за избор на млади оперни певци се проведе за 14-ти пореден път в залата на Софийската опера на 25 април 2009г. Победителят при мъжете Кирил Манолов се представи в партията на Набуко от едноименната опера на Верди. В същия спектакъл като дъщерята на Набуко – Фенена пя Агунда Кулаева, която получи трета награда.

Спектакълът „Бал с маски” на Верди беше в конкурсната програма на Димитринка Райчева, на която също бе присъдена трета награда. Така и двете партньорки на баритона Кирил Манолов станаха лауреати на конкурса. С втора награда журито удостои Евгения Ралчева, която беше Мими от „Бохеми” на Пучини. Първа награда при жените получи германката Елеоноре Маргер, която изпълни великолепно ролята на Джилда от „Риголето” на Верди.

Кирил Манолов има вече голям репертоар, канят го за различни проекти и у нас и по света. Споделя, че любимият му български театър е бургаският, но е водещ солист в Софийската опера, както и член на трупата в Загреб. Набуко е ролята, която харесва най-много и точно тя му донесе най-голямата награда.

Сподели в: