Проведе се фестивал на военно-патриотичната песен

В Дома на Москва в град София се проведе фестивала на военно-патриотичната песен „А нам нужда одна победа“. Събитието беше организирано по случай Деня на София и предстоящата годишнината от битката за Москва във Втората световна война. На сцената се изявиха ученици от столични учебни заведения, включително и възпитаници на училища с изучаване на руски език.
 
Освен военни песни като „От героев былых времён…“ (от филма "Офицери"), „А нам нужна одна победа“, гостите на фестивала чуха и популярни хитове от руската естрада. Бяха изпълнени песни като „Миллион аллых роз“ на Алла Пугачова, „Трава у дома“ на група Земляне, „Москва майская“ на Юрий Гуляев, както и песента от филма „Москва не вярва на сълзи“ „Александра“.
 

Фестивалът на излъчи победител, тъй като по думите на организаторите от такива събития на първо място печели дружбата. Всеки участник получи специален приз след края на награждаването си. Тричленното жури, съставено от преподаватели по музика и руски език, оцени високо изпълненията на Полина Делчева, Светлана Ставицкая, Дмитрий Лазарев и вокалната група към училището при руското посолство в България.
 
Фестивалът е организиран от Московския културно-делови център “Дом на Москва в София”, който провежда множество събития, свързани с руската култура.

Сподели в: