Проведе се Годишният благотворителен бал на фондация „Сийдър“

83 000 лева бяха набрани по време на 12-тия Годишен благотворителен бал на фондация „Сийдър”

През изминалия уикенд в София Хотел Балкан се проведе 12-тият Годишен благотворителен бал на фондация „Сийдър“. По време на вечерта бяха набрани 83 500 лв., които ще бъдат инвестирани директно в устойчивото развитие на 24-часовата индивидуална грижа и специализирана подкрепа за 100 деца и младежи в Кюстендил и Казанлък.

На събитието присъстваха 200 гости – партньори и поддръжници на фондацията, дипломати, представители на социално-отговорния бизнес и  културните среди в България, както и част от децата и младежите от Кюстендил и Казанлък.

„Простичките неща в живота като това да имаш семейство, да ходиш на училище, да имаш работа и възможност да пътуваш, не са възможни за много хора. 100 деца и младежи в центровете ни в Кюстендил и Казанлък разчитат на нас, за да им се случат тези простички неща. Екипът на фондация „Сийдър“ работи всеки ден, за да се увери, че те са обичани, подкрепяни, образовани и ценени. Работата е трудна, а ресурсите – недостатъчни. Въпреки това ние сме посветени изцяло на децата и младежите в центровете ни. Споделете тази отдаденост с нас тази вечер! Всяко дарение е от значение, защото променя човешки съдби!“ –  призова в речта си Изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ Александрина Димитрова.

Специално обръщение към гостите отправиха и представителите на златните партньори на Благотворителния бал – Нанси Шилър, Президент на фондация „Америка за България“, и Дейвид Бътс, Управляващ партньор на Си Ем Ес София, които благодариха на фондация „Сийдър“ за невероятната работа през годините и насърчиха присъстващите да подкрепят каузата.

Водещи на бала бяха българската актриса и филмов режисьор – Яна Титова, и актьорът Александър Алексиев, известен от българския хитов сериал „Откраднат живот“, както и новоизлезлия български исторически филм „Възвишение“.

Събитието откриха момичетата от HYPNOTIC – една от най-успешните и популярни струнни формации у нас. В музикалната програма се включи и известният цигулар Хари Ешкенази, който отведе гостите в красивия свят на класическата музика с изпълнението си. А за доброто настроение на гостите по време на вечерта се погрижи суинг квартетът The Scarlett Sisters.

Централна част в програмата зае Благотворителният търг с колекционерски предмети и преживявания. Водеща на търга бе Преслава Фентъм-Флетчър – директор на организацията Action for Russia’s Children (ARC) и сертифициран аукционер от Кристис. Сред най-желаните предмети и преживявания бяха тениска на Арсенал, подписана от отбора, картина на известната художничка Роуз Ранов, боксови ръкавици на Кубрат Пулев, потник на Ивет Лалова, полет с балон за двама и еднодневен круиз във Варненския залив за 6 човека.

Благодарение на златните спонсори на събитието – фондация „Америка за България” и CMS, и бронзовия спонсор – „Дънди Прешъс Металс“, всички разходи за организацията на бала бяха обезпечени. Това позволява всички набрани средства от вечерта да бъдат инвестирани директно за каузата.

Сподели в: