"При входа на морето" от Емилия Дворянова

"При входа на моерето" е новата книга на Емилия Дворянова. И в този роман писателката остава вярна на своя неповторим стил и изящност на изказа, които я направиха толкова популярна в България и Западна Европа.Книгата излиза на 7 март (Издателство "Обсидиан", стр. 340, цена 15 лв.).    

За книгата
:

Морето, небето, скалите, кормораните, една лодка, закотвена в собствената си сянка, санаториумът и странни пациенти, за които болест не е намерена. И още Някой, който винаги липсва. „При входа на морето” е роман, който лекува, разказ, чиито страници неусетно преобразяват читателя си, стълба, в края на която е Входът, откъдето никой не би пожелал да се върне.
Романът тръгва от страданието, меланхолията и тъгата на своята героиня, за да я отведе до пречистването, просветлението и повторно откритата връзка с Другия. Светът на романа всмуква като лабиринт, в който през модела на самото писане читателят върви успоредно с жената вътре. Той усеща, чувства и мисли през нейния поглед, улавя света през нейните травми, страхове и желания.

За автора:
                   
                              
Емилия Дворянова e сред най-четените и превеждани съвременни български писатели. Книгите й са постоянно във фокуса на българската литературна критика. Завършила е Софийската музикална гимназия, специалност пиано, после завършва философия в СУ "Св. Климент Охридски". Доктор е по философия, а темата на дисертацията й – „Естетическата същност на християнството”, слага отпечатък на цялото й последващо творчество. Музика, философия и религия се преплитат тематично и полифонично във всичките й творби. Авторка е на романите "Passion или смъртта на Алиса" (1995), „Земните градини на Богородица” (2006), който получава наградата „Христо Г. Данов” за литература през 2007 г., и много други.

Сподели в: